Novi izvršni direktor Panasonica u Srednjoj i istočnoj Europi David Preece

Novi izvršni direktor Panasonica u Srednjoj i istočnoj Europi David Preece

Od listopada 2019. David Preece imenovan je izvršnim direktorom Panasonica u regiji Srednje i Istočne Europe. David Preece pridružio se 1991. Panasonicu u Velikoj Britaniji. Prethodno je radio u odjelu za digitalne glazbene instrumente japanske tvrtke Roland. Bio je na raznim pozicijama u prodaji i marketingu u Europi.

Godine 2013. prešao je u glavni ured kompanije za marketing u Njemačkoj kao direktor strategije robne marke, a nakon toga se 2015. vratio u Veliku Britaniju gdje je bio na pozicijama direktora marketinga i zamjenika glavnog direktora.

’Dolazim s tržišta na kojemu je Panasonic uspio steći dominantan udio na potrošačkom tržištu OLED zaslona, digitalnih fotoaparata, audio i videoopreme, kuhinjskih uređaja, proizvoda za telefoniju i uređaja za osobnu njegu i vidim sjajne prilike rasta poslovanja i u ovoj regiji. Osim u našim glavnim segmentima audio i videoopreme te slikovnih rješenja, vidim posebno velik potencijal rasta na tržištima u usponu: proizvodima za osobnu njegu, u kojima je Panasonic broj jedan u Japanu i sada cilja na Europu kao ključno tržište za proširenje, te slušalicama - području na kojemu Panasonic povećava ulaganja u razvoj kako bi implementirao jedinstvene interne inovacije. Ovo je uzbudljivo vrijeme promjene za našu tvrtku. Veselim se učvršćivanju odnosa s maloprodajnim predstavnicima u regiji i ulaganju u obostrano isplative aktivnosti prodaje krajnjim korisnicima“, sitiče Preece.