Novi ciklus besplatnog polaganja Microsoft certifikata za učenike

Novi ciklus besplatnog polaganja Microsoft certifikata za učenike

Učenici i učenice viših razreda srednjih strukovnih škola i gimnazija ponovno imaju priliku steći prvi Microsoftov certifikat – i pritom to mogu učiniti potpuno besplatno. "Moj prvi Microsoft certifikat" besplatna je akcija certifikacije za učenike i učenice srednjih škola koju provodi Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo u suradnji s Microsoftom Hrvatska s ciljem promicanja inženjerskih karijera i stjecanja međunarodno priznatih IT certifikata.

Ovaj proljetni ciklus treći je u dosadašnjem programu kojim se pokušava izaći u susret srednjoškolkama i srednjoškolcima koji već imaju određena iskustva u korištenju mrežnih tehnologija ili platformi poput MS Visual Studija te MS Windows 7, a žele ih potvrditi polaganjem prvog certifikacijskog ispita.

Microsoftovi certifikati industrijski su standard u IT svijetu, a učenicima i učenicama srednjih škola kroz ovu akciju pruža se prilika da već i prije upisa na studij steknu svoj prvi, međunarodno priznati certifikat kojim će dokazati informatičke vještine. Kandidati se moraju prijaviti i obaviti predtestiranje u periodu od 15. travnja do 5. svibnja, pripremne radionice dostupne su na web stranicama Visoke škole za primijenjeno računarstvo od 15. travnja do 10. svibnja, a polaganju certifikacijskog ispita pristupit će 11. svibnja u Zagrebu. Više informacija o cjelokupnom postupku polaganja MTA (Microsoft Technology Associate) certifikata zainteresirani mogu pronaći na adresi: http://www.racunarstvo.hr/mta/.

Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo ponudit će kandidatima ponovno tri certifikacijska ispita – "Software Development Fundamentals" za one koji su skloni programiranju i razvoju softvera te žele u budućnosti biti razvojni inženjeri ili inženjerke, "Windows Operating System Fundamentals" za one sklone poslužiteljskim tehnologijama i IT sigurnosti te "Networking Fundamentals" za one koji svoju karijeru vide u mrežnim tehnologijama. Radi se o ispitima koji su priznati u cijelom svijetu te vrlo često predstavljaju temelj stjecanja daljnjih informatičkih certifikata.

"Iznimno smo zadovoljni s dosad postignutim rezultatima ove akcije jer smo mnogim učenicima pomogli da steknu svoj prvi informatički certifikat, koji će nekima biti od pomoći prilikom traženja posla odmah nakon završetka srednje škole, a nekima će biti odskočna daska za polaganje profesionalnih ispita tijekom studija ili nakon istoga", naglasio je Renato Barišić, voditelj Centra karijera Visokog učilišta Algebra – Visoke škole za primijenjeno računarstvo te dodao: „Tijekom održavanja Nacionalnog ICT tjedna kontaktirali su nas iz Europske komisije te pohvalili ovu našu inicijativu, koja predstavlja tek jedan od projekata kojim pridonosimo ciljevima Velike koalicije za digitalna radna mjesta, a kojima se i Hrvatska uključila u ovu vrijednu europsku inicijativu“.

Akciju "Moj prvi Microsoftov certifikat" Visoko učilište Algebra - Visoka škola za primijenjeno računarstvo prvi puta se održala u proljeće 2012. u sklopu prvog hrvatskog e-Skills tjedna koji je dio istoimene europske inicijative, a u njoj je svoj prvi certifikat steklo 160 učenika. Tijekom jeseni 2012. još je daljnjih 350 učenica i učenika pristupilo MTA certifikaciji, a u proljetnom ciklusu dostupno je novih 500 ispita.

Još iz kategorije

Građani počinju više razmišljati o egzistenciji nego o epidemiji

Građani počinju više razmišljati o egzistenciji nego o epidemiji

27.05.2020. komentiraj

U trenutku kada restrikcije popuštaju, a život se polako normalizira, građani sve više brinu oko budućnosti. Bez obzira na opasnost i sveprisutnost COVID-19 virusa, građani ipak najviše strahuju od posljedica gospodarske krize (46%). Prema istraživanju, zabrinutiji smo zbog mogućeg gubitka posla (33%) nego radi potencijalne zaraze člana obitelji koronavirusom (31%), odnosno vlastitog obolijevanja (28%).

Pokreće se izbor za novu čelnu osobu Hrvatske udruge poslodavaca

Pokreće se izbor za novu čelnu osobu Hrvatske udruge poslodavaca

27.05.2020. komentiraj

Na zajedničkoj sjednici Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i Savjeta Hrvatske udruge poslodavaca koja je održana uoči najavljene izvanredne sjednice Skupštine HUP-a, Gordana Deranja predložila je Izvršnom odboru HUP-a da se otvori nominacijski postupak izbora novog predsjednika/ce HUP-a.

INFOGRAFIKA: Windows i dalje suvereno dominira na osobnim računalima

INFOGRAFIKA: Windows i dalje suvereno dominira na osobnim računalima

27.05.2020. komentiraj

Microsoft je 4. travnja proslavio 45 godina i fascinantno je da unatoč činjenici da kompaniji nedostaje tako malo do pola stoljeća starosti, njegov softver još uvijek suvereno dominira tržištem osobnih računala.