Novi ciklus besplatnog polaganja Microsoft certifikata za učenike

Novi ciklus besplatnog polaganja Microsoft certifikata za učenike

Učenici i učenice viših razreda srednjih strukovnih škola i gimnazija ponovno imaju priliku steći prvi Microsoftov certifikat - i pritom to mogu učiniti potpuno besplatno. "Moj prvi Microsoft certifikat" besplatna je akcija certifikacije za učenike i učenice srednjih škola koju provodi Visoko učilište Algebra - Visoka škola za primijenjeno računarstvo u suradnji s Microsoftom Hrvatska s ciljem promicanja inženjerskih karijera i stjecanja međunarodno priznatih IT certifikata.

Ovaj proljetni ciklus treći je u dosadašnjem programu kojim se pokušava izaći u susret srednjoškolkama i srednjoškolcima koji već imaju određena iskustva u korištenju mrežnih tehnologija ili platformi poput MS Visual Studija te MS Windows 7, a žele ih potvrditi polaganjem prvog certifikacijskog ispita.

Microsoftovi certifikati industrijski su standard u IT svijetu, a učenicima i učenicama srednjih škola kroz ovu akciju pruža se prilika da već i prije upisa na studij steknu svoj prvi, međunarodno priznati certifikat kojim će dokazati informatičke vještine. Kandidati se moraju prijaviti i obaviti predtestiranje u periodu od 15. travnja do 5. svibnja, pripremne radionice dostupne su na web stranicama Visoke škole za primijenjeno računarstvo od 15. travnja do 10. svibnja, a polaganju certifikacijskog ispita pristupit će 11. svibnja u Zagrebu. Više informacija o cjelokupnom postupku polaganja MTA (Microsoft Technology Associate) certifikata zainteresirani mogu pronaći na adresi: http://www.racunarstvo.hr/mta/.

Visoko učilište Algebra - Visoka škola za primijenjeno računarstvo ponudit će kandidatima ponovno tri certifikacijska ispita - "Software Development Fundamentals" za one koji su skloni programiranju i razvoju softvera te žele u budućnosti biti razvojni inženjeri ili inženjerke, "Windows Operating System Fundamentals" za one sklone poslužiteljskim tehnologijama i IT sigurnosti te "Networking Fundamentals" za one koji svoju karijeru vide u mrežnim tehnologijama. Radi se o ispitima koji su priznati u cijelom svijetu te vrlo često predstavljaju temelj stjecanja daljnjih informatičkih certifikata.

"Iznimno smo zadovoljni s dosad postignutim rezultatima ove akcije jer smo mnogim učenicima pomogli da steknu svoj prvi informatički certifikat, koji će nekima biti od pomoći prilikom traženja posla odmah nakon završetka srednje škole, a nekima će biti odskočna daska za polaganje profesionalnih ispita tijekom studija ili nakon istoga", naglasio je Renato Barišić, voditelj Centra karijera Visokog učilišta Algebra - Visoke škole za primijenjeno računarstvo te dodao: „Tijekom održavanja Nacionalnog ICT tjedna kontaktirali su nas iz Europske komisije te pohvalili ovu našu inicijativu, koja predstavlja tek jedan od projekata kojim pridonosimo ciljevima Velike koalicije za digitalna radna mjesta, a kojima se i Hrvatska uključila u ovu vrijednu europsku inicijativu“.

Akciju "Moj prvi Microsoftov certifikat" Visoko učilište Algebra - Visoka škola za primijenjeno računarstvo prvi puta se održala u proljeće 2012. u sklopu prvog hrvatskog e-Skills tjedna koji je dio istoimene europske inicijative, a u njoj je svoj prvi certifikat steklo 160 učenika. Tijekom jeseni 2012. još je daljnjih 350 učenica i učenika pristupilo MTA certifikaciji, a u proljetnom ciklusu dostupno je novih 500 ispita.