Novi Career Speed Dating u četvrtak na FER-u

Novi Career Speed Dating u četvrtak na FER-u
DepositPhotos

Career Speed Dating, odnosno spoj razgovora za posao i speed datea, održat će se 14. prosinca na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Ovaj je događaj namijenjen studentima tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta te veleučilišta, a zajednički ga organiziraju Centar karijera FER-a i udruga eSTUDENT.

Buduće kolege i suradnike potražit će 42 poduzeća podijeljena u sedam skupina prema području kojim se bave i kadrovima koje traže. Na Career Speed Datingu sudjelovat će preko 200 studenata. Svaki student će imati samo 8 minuta da se u najboljem svjetlu predstavi poduzeću i da zajedno otkriju hoće li 'zaiskriti' među njima.

Nakon intervjua studenti i poslodavci će ocijeniti jedni druge, odnosno pohvaliti što je bilo dobro ili sugerirati što poboljšati. Nakon kratke pauze započinje razgovor s novim poslodavcem i tako dok se ne obiđu sva poduzeća u jednoj skupini. Studente koji ostave najbolji dojam na predstavnike poduzeća, uz potencijalno zaposlenje, očekuju i bogate nagrade koje će primiti na after partyu nakon događanja.

Prijave za studente završile su 3. prosinca, ali zainteresirani imaju mogućnost last minute prijava na dan događaja. Sve što trebaju napraviti je isprintati životopis, doći na FER i uhvatiti slobodno mjesto ako netko odustane. Više informacija zainteresirani mogu saznati na službenoj web i Facebook stranici Career Speed Datinga.