Novi Canon EOS R5 dolazi s 8K

Novi Canon EOS R5 dolazi s 8K

Canon najavljuje razvoj novog modela EOS R5 – fotoaparata punog kadra bez zrcala utemeljenog na revolucionarnom sustavu EOS R. Razvijen na temelju povratnih informacija korisnika i tržišnih potreba, EOS R5 donosi nenadmašne brze 8K videozapise visoke razlučivosti te dosad neviđenu stabilizaciju slike, omogućujući fotografima i snimateljima filmova da još više pomiču kreativne granice i uhvate akciju bolje nego ikad prije.

„Ponovno učvršćujući Canonovu posvećenost svom sustavu EOS R te nuđenju fotografima i snimateljima filmova inovativnih proizvoda, EOS R5 nudi velik korak naprijed u performansama uz nevjerojatni mehanički zatvarač sposoban za 12 sličica u sekundi i elektronički zatvarač koji nudi 20 sličica u sekundi. Kombinacija brzine i razlučivosti ovog fotoaparata postavit će nove standarde i učiniti modele bez zrcala savršenim izborom za sve – od fotografa vjenčanja, pa do onih koji snimaju životinje u divljini“, ističu u Canonu

Canonova izvanredna tehnologija stabilizacije slike i vrhunska elektronička komunikacija između objektiva i fotoaparata zasjat će u ovom novom modelu u liniji EOS R, pojašnjavaju iz kompanije i dodaju da novi EOS R5 uzima revolucionarnu tehnologiju razvijenu za tu liniju i podiže je na višu razinu uključivanjem novog internog sustava stabilizacije razvijenog u Canonu. On funkcionira u kombinaciji sa sustavom stabilizacije objektiva i osigurava da snimljene fotografije i videosadržaji budu stabilni i bez trešnje, bez obzira na situaciju.

„EOS R5 savršen je fotoaparat za sve koji žele svoje videozapise i fotografije izdići iz mase ostalih, sličnih uradaka. Čineći snimanje sadržaja u kinematografskoj kvaliteti 8K dostupnim u širem rasponu scenarija, EOS R5 je odgovor na sve veću potražnju za videozapisima visoke razlučivosti i kvalitete svih žanrova. Ovaj fotoaparat nudi četiri puta veću razlučivost od trenutnog standarda u branši od 4K, pa omogućuje kreativcima da snimaju širokokutno u 8K te, kad je to potrebno, sliku izrežu na 4K izlaznu razlučivost“, ističu iz Canona.

Canon je najavio i predstavljanje objektiva RF 24-105mm F4-7.1 IS STM – najnovijeg Canonovog modela iz linije RF za sustav EOS R. Canon razvija ukupno devet RF objektiva koji će biti predstavljeni tijekom 2020. godine, uključujući RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM i kompatibilne konvertere RF 1.4x i RF 2x.

„Sigurni smo da će EOS R5 zatresti globalno tržište fotoaparata bez zrcala i veselimo se vidjeti fotografe i snimatelje filmova kako snimaju s ovim izvanrednim novim uređajem u svojim rukama. Taj fotoaparat utjelovljenje je naše posvećenosti uređajima bez zrcala i potrebe za pripremanjem fotografija i filmova za budućnost. Inovativni sustav EOS R predstavili smo u rujnu 2018. s nizom RF i EOS R objektiva, nakon kojih je uskoro uslijedio još RF objektiva: EOS RP i EOS Ra. EOS R5 postat će nov Canonov fotoaparat bez zrcala s vrha ponude, nudeći iznimnu kvalitetu slike i snimanje videozapisa“, ističe Richard Shepherd, viši menadžer marketinga profesionalnih proizvoda.

 

 

 

Još iz kategorije

Microsoft Defender ATP sada brani i Android

Microsoft Defender ATP sada brani i Android

04.07.2020. komentiraj

Microsoftu nisu strane ranjivosti u operativnom sustavu Windows, ali s dolaskom “desetke” i Windows Defendera, situacija se počela mijenjati na bolje, toliko bolje da trenutno korisnici nemaju potrebe okretati se dodatnim antivirusnim rješenjima pa su u Microsoftu toliko motivirani da su odlučili svoju zaštitu ponuditi i za Android operativni sustav.

Uskoro novi SoMo Borac 2020

Uskoro novi SoMo Borac 2020

03.07.2020. komentiraj

I ove godine održat će se najvažnija dodjela nagrada u regiji - SoMo Borac 2020. Kao i do sada, nagrada će se dodijeliti za vrijeme Weekend Media Festivala koji se ove godine održava od 24. do 27. rujna u Rovinju.

Glas poduzetnika tvrdi da je Vlada nedjelovanjem otjerala povremeni prijevoz putnika u propast

Glas poduzetnika tvrdi da je Vlada nedjelovanjem otjerala povremeni prijevoz putnika u propast

03.07.2020. komentiraj

Inicijativa povremenog prijevoza putnika i udruga Glas poduzetnika su se mjesecima borile za spas ove izuzetno važne djelatnosti, ali nebriga Vlade je presudila hrabrim i vrijednim poduzetnicima od kojih će mnogi završiti u stečaju.