Nove mogućnosti WhatsApp-a za iOS

Nove mogućnosti WhatsApp-a za iOS

iOS korisnici zahvaljujći novoj nadogradnji mogu imati još jedan razlog više za korištenje ove popularne (i još uvijek besplatne!) aplikacije za dopisivanje.

Nadogradnja uključuje neke nove značajke kao što je mogućnost slanja više fotografija odjednom svojim prijateljima te opcija pomoću koje mogu pohraniti svoju povijest razgovora u iCloud. Također, u ovu nadogradnju uključena je i URL shema, odnosno podrška za aplikacije trećih strana.

No, evo i nekih konkretnijih informacija o novoj 2.10.1 inačici:

  • multi-send UI: možete slati više fotografija istovremeno
  • URL shema podrške za aplikacije trećih strana
  • iCloud chat history pohranjivanje i povratak: WhatsApp > Settings > Chat Settings > Chat Backup

Ukoliko niste upoznati s WhatsAppom od prije, radi se o vrlo praktičnoj aplikaciji koja omogućava korisnicima da izbjegnu SMS naknade, te pošalju direktne poruke svojim prijateljima zahvaljujući Wi-Fi-ju, 3G ili 4G podatkovnom prometu.

WhatsApp se jedino može koristiti za slanje poruka prijateljima koji već prethodno imaju instaliranu ovu aplikaciju, a s istom se korisnici više ne trebaju bojati da će doseći limit u dopisivanju.

Ova aplikacija dostupna je na gotovo svim platformama, od iPhone-a, BlackBerryja, Androida, pa sve do Windows Phonea. Što je najbolje, korisnici svih navedenih smartphone uređaja mogu se međusobno dopisivati putem WhatsAppa jer on koristi isti onaj internet koji koristite za surfanje webom ili pregledavanjem svojih e-mail korisničkih računa. Dakle, ne košta vas apsolutno ništa kako biste ostali u kontaktu sa svojim prijateljima.