Nove mogućnosti aplikacije HRT Meteo

Nove mogućnosti aplikacije HRT Meteo

Foto: HRT

Aplikacija Hrvatske radiotelevizije (HRT) za praćenje vremenskih uvjeta HRT Meteo od početka godine obogaćena je brojnim novim mogućnostima koje omogućuju još bolje praćenje prognoza u zemlji i u inozemstvu.

Među novostima su mogućnost praćenja vremenske prognoze za 44 europska grada, od čega deset iz susjednih država, radarska slika oborine Državnoga hidrometeorološkoga zavoda, Mjesečeve mijene, podatci o izlascima i zalascima Sunca te brojni grafički elementi.

Popularna aplikacija pokrenuta je još 2016. godine i otada je stekla desetine tisuća korisnika, najviše zahvaljujući stalnoj nadogradnji te brzim i provjerenim podatcima o vremenskim prilikama. Za razliku od sličnih programa, u kojima su prognoze rezultat računalnog izračuna jednog modela atmosfere, u aplikaciji HRT Meteo meteorolozi i prognostičari s višegodišnjim iskustvom svakodnevno analiziraju podatke aktualnog vremena i prognoze stotinjak izračuna različitih modela atmosfere.

Na aplikaciji HRT Meteo svakodnevno se mogu pronaći brojni korisni podaci. Tako korisnici mogu pratiti temperaturu zraka, smjer i brzinu vjetra, tlak zraka sveden na morsku razinu, tendenciju tlaka u odnosu na prošlo mjerenje, relativnu vlažnost zraka, temperature mora, količine oborina u posljednjih 12 i/ili 24 sata te visine snijega.

Još iz kategorije

EU zalijepio Googleu kaznu od 4,3 milijarde eura zbog guranja svojih aplikacija u Android

EU zalijepio Googleu kaznu od 4,3 milijarde eura zbog guranja svojih aplikacija u Android

19.07.2018. komentiraj

Europska unija nije imala milosti prema Googleu, kaznila ga je rekordnom svotom od 4,3 milijarde eura zbog kršenja protumonopolskih pravila u slučaju mobilnog operativnog sustava Android. Naime, Europska komisija kroz istragu je dokazala da se Google njime služio za plasman svojih proizvoda pa na taj način prekršio tržišna pravila u EU.

Bitcoin oštro skočio na 7420 dolara

Bitcoin oštro skočio na 7420 dolara

19.07.2018. komentiraj

Bitcoin se nakon turbulentnog lipnja polako vraća u ravnotežu i bilježi blagi rast. Trenutno mu se vrijednost nalazi na 7420 američkih dolara, što je ipak bolje no 6454 dolara iz 20. lipnja. Bila je to najniža vrijednost bitcoina unazad sedam mjeseci. Svi oni koji posjeduju ovu kriptovalutu pažljivo osluškuju vijesti posljednjih dana i nadaju se pozitivnom zaokretu.

Krajem srpnja Google Street View automobil ponovo na hrvatskim ulicama

Krajem srpnja Google Street View automobil ponovo na hrvatskim ulicama

18.07.2018. komentiraj

Kako bi osvježio lokalne podatke na Google Maps, Google Street View automobil ovog će ljeta ponovno voziti hrvatskim ulicama. Ovoga puta će se fokusirati na osvježavanje informacija o cestama kojima se povezuju hrvatski gradovi.