Nove funkcionalnosti e-usluga REGOS-a

Nove funkcionalnosti e-usluga REGOS-a
Fotolia

Razvojem svojih elektroničkih usluga za osiguranike REGOS je, u suradnji sa outsourcing partnerima, postao lider servisa javne uprave u Hrvatskoj, a krajem siječnja ove godine, uvođenjem besplatne e-usluge kojom se  iz sustava REGOS-a mogu dobiti elektronički dokumenti sa podacima koji se prikupljaju i obrađuju u REGOS-u, započela je prva faza razvoja jedinstvenog elektroničkog javnog servisa temeljenog na Registru REGOS-a.

Prvom fazom, u kojoj putem online postavljenog upita osiguranika REGOS izrađuje traženi dokument u elektroničkom obliku i odmah ga dostavlja na traženu e-mail adresu, ostvareni su zavidni rezultati kroz više od 15.800 dostavljenih elektroničkih dokumenata, pa  sve do ušteda za osiguranike u iznosu većem od 700.000 kuna.

U drugoj fazi, koja je u produkciji od 26. srpnja, osim Izvatka iz Registra REGOS-a  te ostalih elektroničkih dokumenata za osiguranike II. stupa,  e-usluga REGOS-a nudi nove funkcionalnosti čime REGOS postaje prvi u razvoju ovakvih usluga u sustavu javne uprave.

Najveća novost je  prvi elektronički korisnički pretinac u Hrvatskoj kojem osiguranici mogu pristupiti putem online e-usluge REGOS-a na www.regos.hr i u kojem se nalaze obavijesti koje je REGOS, temeljem propisa, učinio dostupnim osiguranicima.

Osim toga putem ove usluge, uz postojeće, može se dobiti i novi elektronički dokument: Izvadak iz Registra REGOS-a o obračunanom i isplaćenom doprinosu I. stupa  za drugi dohodak.

Cijeli sustav sada je potpuno automatiziran tako da se traženi elektronički dokumenti dostavljaju korisniku  u roku od nekoliko sekundi.

Treća faza, koju REGOS planira završiti do kraja godine, omogućit će  poslodavcima, kao obveznicima plaćanja obveznih doprinosa i dostave podataka, da sve potrebne dokumente i sve obavijesti iz sustava REGOS-a dobiju kroz online sustav elektroničke isporuke dokumenata i vlastiti elektronički korisnički pretinac.

Time će REGOS zaokružiti i upotpuniti lepezu svojih elektroničkih usluga koje imaju za cilj učiniti kvalitativni iskorak u pružanju svojih usluga, ukloniti prepreke za izravno komuniciranje s korisnicima i koristiti najnovija informatička rješenja pri realizaciji svojih obveza da korisnicima učini dostupnim sve relevantne dokumente kako za ostvarivanje prava koja proizlaze iz podataka koje prikuplja REGOS, tako i za njihovo poslovanje.