Nova verzija aplikacije Game of Thrones dolazi iz zagrebačke tvrtke Five

Nova verzija aplikacije Game of Thrones dolazi iz zagrebačke tvrtke Five

Zagrebačka agencija s newyorškom adresom Five, zaslužna je za update službene aplikacije Game of Thrones serijala pod nazivom „A World of Ice and Fire - A Game of Thrones App“. Nakon uspješne suradnje na brojnim prethodnim projektima s dugogodišnjim klijentom Penguin Random House, jednim od najvećih svjetskih izdavača knjiga, Five je zaslužan za najnovija poboljšanja postojeće aplikacije za popularni serijal.

“Aplikaciju smo preuzeli tek nekoliko mjeseci prije launcha, ali smo uspjeli napraviti velik broj poboljšanja. Prije svega puno bolje iskustvo korištenja aplikacije, potpuno novo korisničko sučelje, dodali smo podršku za tablete i nove uređaje poput iPhoneX, te preko stotinjak drugih optimizacija i nadogradnji, poput veće brzine rada ili dvostruko bržeg skidanja sadržaja u aplikaciju, rekao je projekt menadžer Perica Levatić.

On je dodao kako je update postao dostupan nekoliko dana prije početka posljednje sezone, a osim nekoliko odličnih recenzija korisnika aplikacije, američki App Store proglasio je tu nadogradnju najboljom (Best App Updates).

"Sve ovo nam daje vjetar u leđa za budući rad na aplikaciji. Sami smo veliki GoT fanovi tako da smo iz više razloga uživali raditi na ovom projektu. Oduševila nas je i posebna zahvala klijenta kroz poklon leather bound izdanja World of Ice and Fire knjiga za cijeli tim, a vjerujemo da naš tim ima zasluge i u tome što je nova verzija dostupna i u Hrvatskoj za razliku od prethodne“, zaključio je Levatić.

Osim poboljšanja za krajnje korisnike, Five je olakšao posao i klijentu koji će s lakoćom moći dodavati sav novi sadržaj kroz potpuno novi sustav za upravljanje sadržajem iz knjiga, koji je upravo Five razvio za njih. Uz njegovu pomoć jednostavnije je upravljati svim sadržajem vezanim uz više od 500 likova, gotovo 400 lokacija, a omogućuje i istraživanje GoT svijeta kroz interaktivne karte. Uz to, dodana je i mogućnost pregleda analitike aplikacije kroz Localytics sustav.