Nova runda fiskalizacije

Nova runda fiskalizacije

Nova i možda zadnja runda fiskalizacije i svi hvataju svoje nove startne pozicije tako da su i Tele 2 i Vipnet odlučili poboljšati svoja rješenja. Tele 2 radi s tvrtkom Fiskal 1 i njihovim rješenjem, dok Vipnet ima svoje.

Ususret zadnjem valu fiksalizacije, koji započinje 1. srpnja i koji će zahvatiti sve njene obveznike, Vipnet je svoju blagajničku aplikaciju nadogradio s novim funkcionalnostima, poput praćenja stanja zaliha na skladištima i definiranja složenih proizvoda, ističu iz drugog po veličini telekom operatera.

Korisnici Vip blagajne od sada imaju mogućnost definiranja složenih proizvoda, odnosno proizvoda koji su definirani kao sastavni dio nekog prodajnog artikla. Primjerice, korisnik koji prodaje kavu s mlijekom može pomoću Vipnetove blagajničke aplikacije definirati i normirati kavu, mlijeko i šećer u vrećici kao zasebne materijale, a kavu s mlijekom kao krajnji proizvod. Ovom se funkcionalnošću, osobito u kombinaciji sa spomenutom funkcijom skladišta, poslovanje korisnika značajno unaprjeđuje u pogledu racionaliziranja, nadzora i kontrole troškova, s obzirom da će 0-24 sata imati kontrolu nad potrošnjom i zalihama u skladištu.

Korisnicima koji koriste virmansko plaćanje omogućeno je definiranje valute te roka, odnosno odgode plaćanja, a uz to imaju mogućnost definiranja dodatnih podataka koji se kod virmanskog plaćanja ispisuju na računu. Vipnet je svoju blagajničku aplikaciju usavršio na temelju prijedloga korisnika, te je omogućio ispis proizvoljnog teksta u dnu računa kojeg definiraju sami korisnici. Također je omogućen i odabir podataka koji će se ispisivati prilikom zaključivanja prometa, a kojega je moguće u potpunosti onemogućiti ukoliko korisnicima ta funkcija nije potrebna.

Vip blagajna će se i dalje usavršavati novim funkcionalnostima poput offline načina rada koji omogućava printanje računa kada pristup internetu nije moguć te naknadno fiskaliziranje kada se internetska veza uspostavi. Korisnicima će uskoro na raspolaganju biti i funkcija sezonskog sna koja korisnicima s poslovanjem sezonskog karaktera omogućava da jednu ili više licenci Vip blagajne stave u mirovanje preko svog administracijskog sučelja.

Tele2 fiskalni paket sastoji se 7“ tableta s fiskalnom blagajnom koji ima 1GB RAM-a, 4 GB interne memorije i procesor Dual A9. Baterija 5V 2000 mA omogućuje tabletu 16 sati samostalnog rada, a opremljen je WiFi, Bluetooth i 3G modulima te USB mini portom i utorom za SD karticu.

Uz tablet dolazi i  Tele2 SIM kartica te bluetooth pisač opremljen adapterom od 9V, bluetooth modulom i koji, uz napon punjenja 9V 1.5 A, također može samostalno raditi 16 sati. Posjeduje i USB mini port te daje ispis računa na 58 mm termo papiru.

„Tele2 novim i postojećim poslovnim korisnicima nudi kroz ovaj jednostavan i mobilni fiskalni paket najveću vrijednost za novac. Tele2 tako je još jednom potvrdio I riječi i djela pružajući našim korisnicima fiskalni paket po najpovoljnijoj cijeni na tržištu uz najbolju moguću korisničku podršku“, objašnjava Hrvoje Grčić, direktor prodaje za poslovne korisnike Tele2 Hrvatska.