Nova računala za 1,5 milijuna kuna ubrzat će projekt e-Pristojbi

Nova računala za 1,5 milijuna kuna ubrzat će projekt e-Pristojbi

Foto: Fotolia ilustracija

U sklopu digitalizacije javne uprave i projekta „e-Pristojbe“ Ministarstvo uprave nabavilo je 219 novih računala koja su namijenjena uredima državne uprave u županijama. Ukupna vrijednost ugovora je 1.494.675,00kn (s PDV-om) od čega je 85% sufinancirano iz ESF fonda.

Projekt „e-Pristojbe“ omogućit će elektroničko plaćanje upravnih pristojbi i naknada pa korisnici više neće morati fizički odlaziti na dodatne šaltere kako bi platili određene naknade. Vrijednost potpisanog ugovora za projekt „e-Pristojbe“ iznosi 50.6 milijuna kuna, od čega je 43 milijuna sufinancirano iz fondova Europske unije.

Kako bi se u urede državne uprave u županijama što prije uvela usluga kartičnog plaćanja putem POS-uređaja, koja je tek prva faza velikog projekta e-Pristojba, djelatnici u uredima državne uprave dobili su novu potrebnu računalnu opremu.

Naime, analiza računalne opreme pokazala je kako pojedini uredi državne opreme posjeduju zastarjelu računalnu opremu, točnije računala s Windows XP sustavom koji je zastario te aplikacija za EFT POS uređaje neće raditi s istim - stoga je u sklopu projekta „e-Pristojbe“ omogućeno pribavljanje nove računalne opreme na kojoj će biti omogućeno korištenje klijentske aplikacije za EFT POS uređaje, a koja je dio sustava e-Pristojbe i služit će za uspostavljanje kartičnog plaćanja u Uredima državne uprave tijekom prvog kvartala 2019. godine.

Još iz kategorije

Štetner još četiri godine na čelu CRANE-a

Štetner još četiri godine na čelu CRANE-a

19.04.2019. komentiraj

Na redovnoj izbornoj skupštini Hrvatske mreže poslovnih anđela dosadašnji predsjednik Davorin Štetner izabran je na treći uzastopni mandat predsjednika CRANE-a. Promjene su se dogodile u Upravnom odboru gdje se dosadašnji član Damir Mujić zbog privatnih obaveza povukao, a kao novi članovi izabrani su Davor Tremac generalni manager UBER-a jugoistočne Europe te manager TOTAL-a Zdravko Novosel.

Hrvatske inovacije predstavljene u Europskom parlamentu

Hrvatske inovacije predstavljene u Europskom parlamentu

19.04.2019. komentiraj

Ovoga tjedna u Europskom parlamentu predstavljena je izložba „Hrvatske inovacije - vizionari koji su oblikovali Europu“ u organizaciji zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca, a koju je otvorila potpredsjednica Europskog parlamenta Heidi Hautala.

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

18.04.2019. komentiraj

Prostora za pohranu podataka nikad dosta u današnje vrijeme, ali na stolnim i prijenosnim računalima postoje načini kako ga ostvariti što je više moguće, a jedan od njih svakako je Storage Sense. Samo, taj alat može biti problematičan za početnike i dovesti do situacije u kojoj će izbrisati sadržaj računala koje inače korisnik ne bi želio izbrisati.