Nova prilika za poduzetnike i širenje njihove poslovne priče

Nova prilika za poduzetnike i širenje njihove poslovne priče

„Na platformi Nevjerojatni.hr dijelimo inspirativne poduzetničke priče pa pozivamo sve uspješne mlade poduzetnike da nam se jave kako bismo ispričali i njihove. Sretni smo što je RBA prepoznala inicijativu i istu odlučila financijski podržati. Time su omogućili da uz vidljivost i podršku, poduzetnicima omogućimo i sredstva potrebna za jačanje poslovanja“, objasnila je Ana  Brigović, voditeljica poslovnog razvoja u ACT Grupi.

Poziv za prvi generaciju poduzetnika koji će biti podržani kroz program bio je otvoren tijekom svibnja, a na njega se prijavio 81 poduzetnik i poduzetnica starosti do 35 godina iz 38 gradova i mjesta širom Hrvatske.

„Od 23 finalista s kojima su obavljeni razgovori tijekom drugog selekcijskog kruga bilo je iznimno teško odabrati dobitnike pošto su svi ti poduzetnici i poduzetnice uistinu nevjerojatni“, kaže Brigović.

„Birali smo po kriterijima mindseta - zrelost, potencijal za rast, strast i ostali  magični sastojci koji čine poduzetnika. Svima koje nismo ove godine odabrali poručujemo da se jave opet“, objašnjava Brigović.

Program traje do kraja godine, a tijekom tog perioda dobitnici Enchant2, Hangover Happenings, Opet Njih 2, Proditus  i Terrible Creations dobit će podršku u vidu mentorstva za razvoj poduzeća od strane iskusnih profesionalaca iz mentorske mreže ACT Grupe i stručnjaka iz Raiffeisenbank Hrvatska. Osim toga, svi odabrani timovi dobit će vaučer u vrijednosti 5.000 EUR - financijski instrument kojime potičemo suradnju među mladim hrvatskim poduzetnicima. Naime, ovih pet dobitnika proći će s ACT Grupom evaluaciju i identifikaciju potreba u svrhu razvoja i rasta njihovog poslovanja, a sredstva vaučera biti će potrošena namjenski upravo prema identificiranim potrebama.

„Niti jedan početak nije lak, a to najbolje znaju mladi poduzetnici kojima je svaka podrška dobrodošla. Zato sam jako sretan što smo s fantastičnom ekipom iz ACT Grupe osmislili program koji će im pomoći da budu bolji. Program je dobio prve mlade nevjerojatne poduzetnike o kojima će se vjerujem još puno pričati'' istaknuo je na predstavljanju dobitnika Ivan Tolić, voditelj Komunikacija i održivosti iz RBA.

Namjera ACT Grupe je pružiti dugoročnu podršku uključenim poduzetnicima, a u suradnji s Raiffeisenbank Hrvatska svake godine otvarati ovaj program i primati nove korisnike.

Tvrtke koje su odabrane:

Enchant2 j.d.o.o., Zagreb, zastupa Martina Fileš

www.biootisak.com

Bio Otisak je brand ekoloških proizvoda za vrt koji obuhvaća širok spektar hranjiva i biostimulansa za biljke. Zahvaljujući inovativnim formulacijama primjenom Bio Otisak proizvoda povećava se produktivnost i potiče rast biljaka.

Hangover Happenings d.o.o., Zagreb, zastupa Rino Duboković

www.museumofhangovers.com

Muzej Mamurluka na zabavan i interaktivan način vodi posjetitelje kroz ludi provod, ali i osvještava o posljedicama istog, odnosno o štetnom utjecaju alkohola na osobu i društvo. Ovo mjesto obogaćuje turističku i kulturnu ponudu grada, a u skoroj budućnosti trebao bi se nalaziti i u drugim gradovima osim u Zagrebu.

Opet Njih 2 d.o.o., Zagreb, direktorica Nika Vujević

www.biljkoborci.com

Proizvodnja i prodaja jako simpatičnih poklona, za sebe, vaše bližnje ili pak vaše poslovne partnere, dolazi pod brandom Biljkoborci. Biljke u čašici su i edukativne o bilju, postoje opcije jestivog ili ukrasnog bilja, te također nude uslugu personalizacije. Uz webshop Biljkoborci imaju i dućan na zagrebačkoj Trešnjevci.

Proditus d.o.o., Solin, zastupa Stjepan Milodarević

www.proditus.eu

Tvrtka Proditus specijalizirana je za elektro inžinjering, od unutarnje do vanjske rasvjete, održivih izvora energije, ili punionica za električne automobile. Ova mlada tvrtka već je sasvim impresivnog portfelja klijenata i radova pa su tako već osvijetlili parkove, marine i općine diljem Hrvatske.

Terrible Creations d.o.o., Zagreb, zastupa Matija Mihoković www.terriblecreations.com

Iz Terrible Creations dolaze uistinu jedinstveni i zabavni teambuildinzi. Ova dosjetljiva tvrtka iz Zagreba nudi teambuilding iskustva bazirana na  role playingu. Kroz njihovu facilitaciju u osmišljenim igrama i tematskim scenarijima timovi osnažuju svoje veze i međusobno povjerenje. A osim  fizičkih iskustava razvili su i online teambuilding rješenja za pristup radu na daljinu. Uz teambuilding nude i tematske događaje.