Nova odustajanja sa sajma CES 2022

Nova odustajanja sa sajma CES 2022

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Microsoft je posljednja tvrtka koja je odustala od fizičke prisutnosti na CES-u, budući da povećana prevalencija COVID-19 očito prilično zastrašuje izlagače. Pridružuje se rastućem popisu velikih tvrtki koje odbacuju najveću svjetsku tehnološku emisiju.

“Nakon što je pregledao najnovije podatke o okruženju COVID-a koji se brzo razvija, Microsoft je odlučio ne sudjelovati osobno na CES-u 2022”, rekao je glasnogovornik Microsofta. Umjesto toga, tvrtka će imati digitalnu prisutnost i za Microsoft Partner Innovation Experience i za Automotive Press Kit, pojasnili su iz kompanije

Microsoft je bio istaknuti izlagač na tehnološkoj konferenciji, a sada je posljednji rekao da neće sudjelovati.

Uz neke druge već su svoje odustajanje od sajma najavili i Lenovo, T-Mobile, Amazon, Meta, GM, Intel, Twitter i Google i to zbog problema s pandemijom.

Organizatori sajma CES 2022. najavili su kako će se sajam ipak održati u fizičkom obliku, ali s potrebnim dokazom o cijepljenju, maskama i besplatnim brzim testovima. Pritom ističu kako su dosad stigla već 42 otkaza nastupa i to prije svega velikih i moćnih tvrtki.

Još iz kategorije

Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara

Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara

18.01.2022.

Velika gaming akvizicija Microsofta kupnjom Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara govori da će Microsoft platiti 95 dolara po dionici za Activision. Naravno treba pričekati i odluku regulatora.

Čak tri četvrtine developera aktivno traži novi posao

Čak tri četvrtine developera aktivno traži novi posao

18.01.2022.

Situacija u kojoj se svijet trenutno nalazi najbolje odgovara developerima softvera, koji imaju posla „preko glave“ pa samim time i najviše prilika u smislu karijere. Zato ne čudi previše što tri četvrtine njih aktivno traži novi posao, odnosno, nove prilike.

Rust postao drugi službeni jezik Linuxa

Rust postao drugi službeni jezik Linuxa

18.01.2022.

Linux okruženje podosta se mijenja s godinama i to se može vidjeti po činjenici da C programski jezik više nije jedini s kojim se u njemu radi. Primjerice, Rust nikad nije bio bliži Linuxu, a sljedeća nadopuna operativnog sustava čak će dodati podršku za taj programski jezik, kao drugi za Linux kernel!