Nokia kreće u bitku na tablet tržištu

Nokia kreće u bitku na tablet tržištu

Suradnja Nokije i Samsunga mogla bi biti podignuta na višu razinu ako je vjerovati najavama koje dolaze iz ovog finskog proizvođača mobilnih telefona, a novi cilj im je tablet tržište.

Nekad jedan od najuspješnijih proizvođača mobilnih telefona na svijetu okrenuo se snažnoj suradnji s Microsoft koja je dodatno potaknuta kada je ne mjesto izvršnog direktora stigao bivši Microsoftovaca Steven Elop.

Njegovim dolaskom Microsoft je postao najvažniji Nokijin partner, a sad nakon izlaska prvih tableta na ovom Microsoftovom operativnom sustavu Windows 8 i Nokija se odlučila na ulazak na tablet tržište.

Iako konkretnih naznaka nema kada će Nokija ući na tablet tržište, Elop je to otvoreno najavio kako se na takvom scenariju radi i da je on vrlo izgledan.

Na tržištu će tako biti iznimno snažna konkurencija kada je riječ o tabletima čija se prodaja očekuje da će rasti u ovoj i narednim godinama. Prema podacima IDC-a, jedne od najvećih svjetskih analitičkih tvrtki, u posljednjem kvartalu prošle godine isporuke tableta u svijetu skočile su 75 posto u odnosu isto razdoblje prethodne godine.

Vodeći je i dalje Apple koji je isporučio 7,9 milijuna tableta, smanjio je svoj tržišni udio na 43,6 posto, s 51,7 posto, unatoč povećanju prodaje. Istovremeno njegov najveći rival Samsung koji vodi patentni rat s Appleom prodao je 7,9 milijuna tableta uz povećanje od  2,2 milijuna više nego u istom razdoblju prethodne godine, čime je povećao tržišni udio na 15,1 posto.

Još iz kategorije

Popularni alat za kompresiju WinRAR zakrpao sigurnosnu rupu koja se vukla čak 19 godina

Popularni alat za kompresiju WinRAR zakrpao sigurnosnu rupu koja se vukla čak 19 godina

23.02.2019. komentiraj

Popularni alat za kompresiju aplikacija WinRAR, prošlog je mjeseca zakrpao poveći sigurnosni propust, koji je u teoriji omogućavao hakerima postavljanje malwarea na sve verzije softvera unazad 19 godina. Srećom, prošle godine ranjivost je otkrivena od strane Check Point Softwarea i uspješno uklonjena zahvaljujući njegovim stručnjacima.

Prosječna neto plaća za prosinac 6.262 kune

Prosječna neto plaća za prosinac 6.262 kune

22.02.2019. komentiraj

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za prosinac 2018. iznosila je 6 262 kune, što je nominalno niže za 0,1%, a realno više za 0,7% u odnosu na studeni 2018., dok je u odnosu na isti mjesec prethodne godine nominalno viša za 4,8%, a realno za 4%. Medijalna neto plaća za prosinac 2018. iznosila 5 425 kuna, a za cijelu 2018. godinu 5 392 kune.

Pao IT sustav MUP RH - prelazak granice i izdavanje dokumenata usporeni, otežani, a čak i onemogućeni

Pao IT sustav MUP RH - prelazak granice i izdavanje dokumenata usporeni, otežani, a čak i onemogućeni

22.02.2019. komentiraj

Ministarstvo unutarnjih poslova RH obavještava građane da je tijekom današnjeg dana došlo do prekida rada jednog dijela informatičkog sustava MUP-a zbog čega se određeni poslovi odvijaju sporijim tijekom od uobičajenog, odgovorili su na upit ICTbusiness.info što se to događa. Stručne službe Ministarstva užurbano rade na vraćanju sustava u stopostotnu funkciju.