Nokia kreće u bitku na tablet tržištu

Nokia kreće u bitku na tablet tržištu

Suradnja Nokije i Samsunga mogla bi biti podignuta na višu razinu ako je vjerovati najavama koje dolaze iz ovog finskog proizvođača mobilnih telefona, a novi cilj im je tablet tržište.

Nekad jedan od najuspješnijih proizvođača mobilnih telefona na svijetu okrenuo se snažnoj suradnji s Microsoft koja je dodatno potaknuta kada je ne mjesto izvršnog direktora stigao bivši Microsoftovaca Steven Elop.

Njegovim dolaskom Microsoft je postao najvažniji Nokijin partner, a sad nakon izlaska prvih tableta na ovom Microsoftovom operativnom sustavu Windows 8 i Nokija se odlučila na ulazak na tablet tržište.

Iako konkretnih naznaka nema kada će Nokija ući na tablet tržište, Elop je to otvoreno najavio kako se na takvom scenariju radi i da je on vrlo izgledan.

Na tržištu će tako biti iznimno snažna konkurencija kada je riječ o tabletima čija se prodaja očekuje da će rasti u ovoj i narednim godinama. Prema podacima IDC-a, jedne od najvećih svjetskih analitičkih tvrtki, u posljednjem kvartalu prošle godine isporuke tableta u svijetu skočile su 75 posto u odnosu isto razdoblje prethodne godine.

Vodeći je i dalje Apple koji je isporučio 7,9 milijuna tableta, smanjio je svoj tržišni udio na 43,6 posto, s 51,7 posto, unatoč povećanju prodaje. Istovremeno njegov najveći rival Samsung koji vodi patentni rat s Appleom prodao je 7,9 milijuna tableta uz povećanje od  2,2 milijuna više nego u istom razdoblju prethodne godine, čime je povećao tržišni udio na 15,1 posto.

Još iz kategorije

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

18.04.2019. komentiraj

Prostora za pohranu podataka nikad dosta u današnje vrijeme, ali na stolnim i prijenosnim računalima postoje načini kako ga ostvariti što je više moguće, a jedan od njih svakako je Storage Sense. Samo, taj alat može biti problematičan za početnike i dovesti do situacije u kojoj će izbrisati sadržaj računala koje inače korisnik ne bi želio izbrisati.

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Tifon na svom je prodajnom mjestu Draganić sjever u rad pustila brzu punionicu za električna vozila pod brendom MOL Plugee. Istovremeno su u rad puštene i brze punionice na prodajnim mjestima Draganić jug i Ravna Gora. Riječ je o prvim brzim punionicama za električna vozila na domaćim autocestama koje povezuju pravac Zagreb – Rijeka te Zagreb – Split.

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

18.04.2019. komentiraj

Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova za čovječanstvo. One imaju snažan utjecaj na okoliš, ljudsko zdravlje i ekonomiju diljem svijeta. Znanstvenici već desetljećima upozoravaju na negativne posljedice koje porast površinske temperature planeta ima na ljude te biljni i životinjski svijet. Prve su posljedice već vidljive u gradovima gdje porast globalne temperature značajno mijenja lokalna klimatska obilježja i dovodi do stvaranja takozvanih urbanih toplinskih otoka. Grad Beč prepoznao je taj problem i odlučio se na provedbu pilot-projekta u jednoj od svojih ulica.