Nokia kreće u bitku na tablet tržištu

Nokia kreće u bitku na tablet tržištu

Suradnja Nokije i Samsunga mogla bi biti podignuta na višu razinu ako je vjerovati najavama koje dolaze iz ovog finskog proizvođača mobilnih telefona, a novi cilj im je tablet tržište.

Nekad jedan od najuspješnijih proizvođača mobilnih telefona na svijetu okrenuo se snažnoj suradnji s Microsoft koja je dodatno potaknuta kada je ne mjesto izvršnog direktora stigao bivši Microsoftovaca Steven Elop.

Njegovim dolaskom Microsoft je postao najvažniji Nokijin partner, a sad nakon izlaska prvih tableta na ovom Microsoftovom operativnom sustavu Windows 8 i Nokija se odlučila na ulazak na tablet tržište.

Iako konkretnih naznaka nema kada će Nokija ući na tablet tržište, Elop je to otvoreno najavio kako se na takvom scenariju radi i da je on vrlo izgledan.

Na tržištu će tako biti iznimno snažna konkurencija kada je riječ o tabletima čija se prodaja očekuje da će rasti u ovoj i narednim godinama. Prema podacima IDC-a, jedne od najvećih svjetskih analitičkih tvrtki, u posljednjem kvartalu prošle godine isporuke tableta u svijetu skočile su 75 posto u odnosu isto razdoblje prethodne godine.

Vodeći je i dalje Apple koji je isporučio 7,9 milijuna tableta, smanjio je svoj tržišni udio na 43,6 posto, s 51,7 posto, unatoč povećanju prodaje. Istovremeno njegov najveći rival Samsung koji vodi patentni rat s Appleom prodao je 7,9 milijuna tableta uz povećanje od  2,2 milijuna više nego u istom razdoblju prethodne godine, čime je povećao tržišni udio na 15,1 posto.

Još iz kategorije

Najviše se bojimo smanjenja plaća i gubitka posla, ulaganje u znanje najisplativije

Najviše se bojimo smanjenja plaća i gubitka posla, ulaganje u znanje najisplativije

03.06.2020. komentiraj

Pandemija je utjecala na živote građana i donijela nam drugačiju svakodnevicu, a to pokazuje i istraživanje koje je proveo Media Val u suradnji s Ipsosom prema kojem građani u ovim vremenima prije svega teže jednostavnijem životu, osjećaju mira, spokoja i sigurnosti.

Developeri računalnih igara morat će sami prijaviti igre u GeForce Now

Developeri računalnih igara morat će sami prijaviti igre u GeForce Now

03.06.2020. komentiraj

Potaknuta iznimnom popularnosti svoje GeForceNow cloud gaming usluge, Nvidia je odlučila promijeniti pravila korištenja za developere i izdavače te odredila da se moraju uključiti (eng. opt in) u platformu kako bi mogli na njoj imati svoje naslove.

Traži se rješenje s leasing kućama jer bez njih prijevoznici neće opstati

Traži se rješenje s leasing kućama jer bez njih prijevoznici neće opstati

03.06.2020. komentiraj

Glas poduzetnika i Inicijativa povremenog prijevoza putnika (PPP) već su upozoravali kako leasing kuće u Hrvatskoj nisu adekvatno reagirale na novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa te svojim postupanjem dovode u pitanje opstanak cijele turističke grane povremenog prijevoza putnika. Na preporuke HANFA-e i Ministarstva turizma, neke od leasing kuća su se oglušile, što je zaista veliki problem jer svi trebaju maksimalno pomoći u ovoj situaciji i to jedni drugima kvalitetnim rješenjima.