Nokia sve bliže Android sustavu

Nokia sve bliže Android sustavu

Nedavno smo saznali kako Nokia radi da pametnim telefonima koji su bazirani na Android sustavu, kao neko "osiguranje" od Microsofta. No, čini se da tu ima i puno više od same priče jer je Nokia je naručila oko 10.000 jedinica iz Foxconna. Pitanje je zašto bi netko to učinio, ako nema namjeru pokrenuti pametne telefone na Android sustavu?

Ako ste se poveselili da ćete dobiti high-end Android uređaje iz Nokije, onda ćete biti razočarani, jer čini se kako je Nokijina namjera zamijeniti svoju Asha liniju pametnih telefona. Bilo kako bilo, čak i ako Nokia odluči otići na Android, vjerojatno bi ga koristila samo kao zamjensku opciju, umjesto da ga staviti na svoje najbolje high-end uređaje. A čini se kako se to upravo i događa.

No, ako se Nokia zaista želi natjecati protiv Galaxy S4, HTC One i s drugim Android top uređajima, onda bi trebala koristiti Android s puno boljim hardverom. Nokia za sada namjerava koristiti Snapdragon procesor 200, koji uključuje 1,4 GHz CPU (Cortex A5). Pitanje je kako će Microsoft reagirati na sve te priče iz Finske. Jedno je sigurno - nije da s oduševljenjem promatraju što se to događa s njihovim partnerom.