Nokia „oprala“ Microsoft da ne ulaže dovoljno truda u Windows Phone 8

Nokia „oprala“ Microsoft da ne ulaže dovoljno truda u Windows Phone 8
Debra Morrison / Flickr

Generalni menadžer razvoja aplikacija i potpredsjednik Nokie Bryan Biniak u intervjuu za International Business Times oštro je napao svoje partnere u Microsoftu zbog zanemarivanja Windows Phone 8. „Microsoft u fokus poslovanja stavlja neke druge proizvode i usluge a u potpunosti ignorira Windows Phone 8 - to nije u redu “, ogorčen je Bryan.

On smatra da Microsoft samo čeka kraj fiskalne godine i uopće se ne brine o tome da Nokia mora prodati svoje telefone i pridobiti korisnike atraktivnim i korisnim aplikacijama.

Nažalost, vrlo mali broj kvalitetnih aplikacija i nedostatak nadogradnje od strane Microsofta za Windows Phone 8 razlog je što je u redovima menadžmenta Nokie zavladalo nervozno i pesimistično raspoloženje.

„Ljudi se u svojem životu oslanjanju na aplikacije i svakodnevno ih koriste, i ako im oduzmemo to pravo onda stvarno ne znam kako da očekujemo da koriste naše telefone... jednostavno, ne možemo prodavati telefone bez aplikacija, ne možemo...“,  kaže ljutito Biniak.

Očito je da u partnerstvu između Microsofta i Nokie ne „cvatu ruže“ i sa zanimanjem očekujemo odgovor od strane Microsofta na ove vrlo teške optužbe od strane čelnog čovjeka Nokie, a pitanje je samo hoće li uopće biti odgovora.