Nokia iznijela detalje o otpremnini Stephena Elopa

Nokia iznijela detalje o otpremnini Stephena Elopa

Nokia je iznijela detalje o kompenzacijskom paketu kojeg će uskoro bivši izvršni direktor Stephen Elop dobiti kada s pozicije u Nokiji pređe natrag kod svog bivšeg poslodavca, Microsoft. Svota koja će otići s Elopom iznosi oko 18,8 milijuna eura.

Microsoft će platiti 70 posto naknade, odnosno 13,17 milijuna eura, a Nokia će podmiriti ostatak od 5,65 milijuna eura. Ukupna suma uključuje Elopovu osnovnu plaču, menadžerske povlastice i vlasnički udio s cijenom od 4,12 eura po dionici. Nokia je uvjete odlaska s Elopom dogovorila i prije nego što je postignut dogovor između Nokije i Microsofta, stoga Elop neće dobiti nikakav ekstra bonus za ovaj sklopljen posao.

Iznos koji će odlaskom Elop dobiti, mali je u usporedbi s 5,44 milijarde vrijednim poslom kojim će Microsoft steći mobilno poslovanje Nokije. Posao između Nokije i Microsofta trebao bi biti finaliziran početkom 2014 godine, a iz kompanija navode kako je veći dio uvjeta i stvari dogovoreno. Ovom kupnjom Microsoft je pod svoje okrilje dobio 90 posto svih pametnih telefona koji koriste Windows Phone operativni sustav.