New Banking Vision konferencija okupila stručnjake iz bankarske i IT industrije

New Banking Vision konferencija okupila stručnjake iz bankarske i IT industrije

Na New Banking Vision konferenciji u Zagrebu vodeći stručnjaci iz bankarske i payment industrije prenijeli su svoju viziju budućnosti tog sektora. Govorili su o nadolazećim tehnološkim trendovima u bankarstvu i industriji plaćanja te novostima u PSD2 regulativi.

Konferencija u organizaciji tvrtki Asseco SEE i Payten okupila je predstavnike bankarske, payment i IT industrije većinom iz Hrvatske i Slovenije, ali i iz Poljske, Srbije I drugih europskih zemalja. Sudjelovale su FinTech tvrtke iz Hrvatske, Slovenije, Belgije i Izraela te predstavile svoja inovativna rješenja za financijsku industriju, a za Fintech dana proglašena je hrvatska tvrtka Erato za svoje chatbot rješenje temeljeno na NLP/NLU tehnologiji.

Igor Gržalja, predsjednik uprave Asseco SEE Hrvatska, najavio je da se njegova tvrtka pridružuje Programu podrške pri provedbi direktive NextGenPSD2 (NISP) s ciljem pružanja pomoći bankama vezano uz provedbu i usklađivanje sa svim bitnim zahtjevima PSD2. Wijnand Machielse, Direktor europskih tržišta SRC Security Research & Consulting te predstavnik njemačke bankarske industrije u nekoliko internacionalnih i europskih inicijativa za standardizaciju plaćanja govorio o nadolazećoj PSD2 regulativi.

U drugom dijelu konferencije održane su prezentacije na temu aktualnih trendova i tehnoloških rješenja u području bankarstva, industrije plaćanja i PSD2. Raspravljalo se kako ostvariti što bolje korisničko iskustvo putem digitalnih kanala, modernizaciji poslovnica, primjeni agile pristupa u bankarstvu, sigurnosti i zaštiti od prijevara, e-commerce sigurnosti u oblaku, naprednim rješenjima za sigurnost bankomata te drugačijem pristupu mobilnom plaćanju.

Na kraju konferencije održan je i okrugli stol na temu „Kako vaša digitalna transformacija može biti ne samo uspješna nego i jedinstvena?“ na kojem su predstavnici vodećih banaka u Hrvatskoj razgovarali o procesima i učincima digitalizacije postojećih te razvoju novih usluga, utjecaju digitalizacije na komunikaciju i odnos s korisnicima. Komentirali su promjenu ponašanja korisnika te svojevrsnu transformaciju kroz koju trenutno prolaze bankomati.