Neurodizajn, kreativnost, privatnost i planovi za kvalitetniji svijet obilježili završetak Dana komunikacija

Neurodizajn, kreativnost, privatnost i planovi za kvalitetniji svijet obilježili završetak Dana komunikacija

Trodnevno slavlje kreativnosti obilježeno je dupkom punim festivalskim dvoranama i fantastičnom energijom, a posljednji je dan festivala dodatno učvrstio stav da Dani komunikacija na svoju pozornicu dovode najkvalitetnije predavače - ali i da okupljaju najbolje od domaće industrije, ističu organizatori Dana komunikacija.

Što vas je kao dijete učinilo čudacima, danas vas čini velikima, poručio je na Danima komunikacija, inzistirajući na kreativnosti, James Victore: grafički dizajner, umjetnik-edukator i profesionalni hell-raiser. Njegov rad proslavili su MoMA, Louvre i drugi veliki svjetski muzeji, a na festivalskom 360° stageu, na koji se penjao u čak dva navrata, osvojio je i festivalsku publiku svojim nesvakidašnjim pristupom kreativnosti i toplom energijom. Bezrezervno iskren, sudionicima je objasnio što ih sprječava u tome da ostvare karijeru kakvu žele i žive život kakav su oduvijek sanjali.

A je li samo san ideja da bismo uz Web3 mogli preispisati internet u korist rodne ravnopravnosti? Internet je iznevjerio žene, a tehnologija nije uspjela razbiti kodove patrijarhata, rekla je Rachel Lowenstein, powered by GroupM, globalna direktorica inkluzivnih inovacija Mindsharea, čija je profesionalna premisa da mediji i brendovi imaju ekonomsku moć pridonijeti rješavanju društvenih nejednakosti - i na njoj snažno ustraje. Sa sudionicima festivala razgovarala je o inovativnim načinima na koje riječi konačno mogu postati djela, a brendovi predvodnici društvenih promjena.

Tehnologija ne može bez nas svijet učiniti boljim mjestom, no fascinantno je što pomoću neurodizajna možemo stvoriti. On naglašava važnost razumijevanja podsvijesti potrošača te njihova procesa donošenja odluka, a Olga Gutiérrez de la Roza, koja je kreativno predvodila luksuzne brendove kao što su Dolce Gabbana, Gucci, Alexander McQueen, Stella McCartney, Puma, Lacoste, Hugo Boss i drugi, na pozornici je sa svima podijelila kako ovi korisni uvidi mogu postati konkretni rezultati.

Izvrsnom programu glavne dvorane trećeg su se dana pridružili i Vidya Manmohan te Chris Do, a s domaćim se stručnjacima razgovaralo o privatnosti, održivom poslovanju i inkluzivnoj industriji. Posljednji je dan festivala dodatno učvrstio stav da Dani komunikacija na svoju pozornicu dovode najkvalitetnije predavače, a sudionici festivala posebno su nakon predavanja uživali na Meet The Speakers stageu, gdje su sa svjetskim facama industrije mogli nastaviti razgovore započete u glavnoj dvorani.

Prostorima hotela Lone kolala je nevjerojatna kreativna energija, a da nikome nije bilo dosta pokazuje i činjenica da su rasprave premašivale svoje termine u rasporedu te se nastavljale i u neformalnoj atmosferi. Dani komunikacija nadmašili su sva očekivanja te obećali da će ova jedinstvena atmosfera uskoro dobiti svoje sljedeće izdanje - za godinu dana“, zaključuju organizatoiri.