Netbook će izumrijeti do 2015. godine

Netbook će izumrijeti do 2015. godine

Netbook računala su već neko vrijeme u statusu „održavanja na životu“, a industrija samo što nije povukla utikač, tvrdi IHS iSuppli u svojoj prognozi.

Za 2013. Godinu očekuje se pad isporuke netbooka na 3,97 milijuna komada, što predstavlja pad od 72 posto u odnosu na 2012. godinu kada je isporučeno nešto više od 14 milijuna komada netbookračunala. Prije samo 3 godine kada je netbook bila velika senzacija na tržištu, isporuka je premašivala brojku od 32 milijuna komada.

Prema procjenama IHS iSuppli-a, konačan prestanak proizvodnje netbooka dogodit će se do 2015. godine,  jer će prema procjenama u 2014. godini isporuka pasti na svega 264 tisuće komada, da bi zatim palo na nulu zbog potpunog gašenja proizvodnje.Što je kumovalo padu netbookova je i više nego očito – Appleov iPad i ostala garda tableta koji su uslijedili nakon iPada. Netbook, budimo realni, nikad nije bio dovoljno snažan da bude pravi laptop, ali je svojom prihvatljivom cijenom našao put do savjesnih kupaca tehnoloških gadgeta koji su željeli imati prijenosan i relativno upotrebljiv uređaj za prihvatljivu cijenu.

No, pojavom tableta, netbook je izgubio bitku i na tom segmentu - netbook nikad nije bio prijenosan kao tablet. Mogli bismo reći da je netbook zapravo prijelazni uređaj post-PC ere.

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.