NEAR Foundation i Borderless Tech pokreću NEAR Balkans Hub

NEAR Foundation i Borderless Tech pokreću NEAR Balkans Hub
DepositPhotos

NEAR Balkans Hub pokreće se kao jedno od prvih regionalnih Hubova unutar NEAR ekosustava (jedan od vodećih blockchain sustava). Ova inicijativa rezultat je suradnje Borderless Tech Associationa i NEAR Foundation kako bi se promovirao i ubrzao razvoj web3/blockchain open source eko sustava. NEAR Balkans Hub također je jedan od mnogih projekata u planu lansiranja od strane Borderless Tech Association.

“Uzbuđeni smo što dovodimo jedan od najistaknutijih i najbrže rastućih web3 ekosustava na Balkan, s ciljem ubrzanja rasta cijelog web 3 ekosustava“, ističe Luka Sučić, Borderless Tech Association Partner, NBH Advisor.

NEAR je decentralizirana razvojna platforma izgrađena povrh NEAR protokola, koji je brzi, javni, jednostavan za razvoj, proof-of-stake blockchain. Kombinirajući jednostavnu, sigurnu i skalabilnu tehnologiju sa vrhunskom sharding arhitekturom, certifikat ugljične neutralnosti i intuitivno korisničko iskustvo, NEAR je najinovativnija i najučinkovitija blockchain platforma, dostupna svima.

Uz Hrvatsku, Hub će pokriti i sljedeće države: Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Srbiju i Sloveniju. Fokus NEAR Balkans Huba će biti u 3 područja. Potaknuti i olakšati inovacije i pomoći u razvoju projekata unutar NEAR ekosustava. To će se raditi kroz partnerstvo s timovima, tvrtkama i organizacijama diljem Balkana. NEAR Balkans će pomogati tvrtkama u regiji da razviju projekte na NEAR-u ili ih prebace s drugih blockchainova i lako se prijave za brze grantove i druge vrste financiranja. Neke od prvih suradnji u regiji uključuju tvrtke kao što su Electrocoin i CircuitMess.

Obrazovanje tržišta i upoznavanje s potencijalom za razvoj Web 3 projekata na Balkanu s lokalnim i globalnim potencijalom. To će se postići kroz niz meetupova, radionica, hackathona, sveučilišnih partnerstava, službenih certifikata za programere i poslovne profesionalce, medijske suradnje i konferencije. Uz to, akcelerator koji je u planu za lansiranje kroz idućih godinu dana.

“Cilj nam je omogućiti najbolje obrazovanje i mogućnosti za tvrtke i pojedince zainteresirane za web3 kroz snažnu lokalnu podršku diljem naše Balkan regije koja je puna kreativnih, tehničkih i poslovnih talenata. Radujemo se formiranju jakih partnerstava s timovima, tvrtkama i sveučilištima i guranju cijele priče naprijed zajedno. Pozivamo sve kompanije, edu-ustanove, developere i timove zainteresirane za suradnju da nam se slobodno jave“, ističe Ida Pandur, NEAR Balkans General manager .

NEAR u brojevima:

● 100,000 transakcija/sekundi (tps), transakcijski feejevi 10,000x manji nego na  Ethereumu

● 800 milijuna USD u funding inicijativama

● 400 projekata financirano globalno do sada sa 8 million USD