Nastavljaju se problemi bivše zaposlenice Microsofta Hrvatska

Nastavljaju se problemi bivše zaposlenice Microsofta Hrvatska

Foto: DepositPhotos

Nekadašnja djelatnica Microsofta Hrvatska Zrinka Makovac, koja je niz godina u sudskom sporu s bivšim poslodavcem, izvijestila je javnost da ta tvrtka i dalje odbija izvršiti određene stavke iz pravomoćne presude. U njezinom dopisu stoji da joj je Microsoft Hrvatska nije dodijelio dosuđene dionice niti ju je vratio na posao.

Makovac ističe kako su joj uručili novi otkaz i prije nego su ju prijavili, a prijava radnika izvršena je tek nakon što je ona uložila zahtjev za ovrhu na sudu kojom je pokušala ostvariti prava iz presude. Tim je povodom, kaže, Microsoft Hrvatska ovih dana zaprimio dva sudska ovršna rješenja.

Prema navedenim sudskim ovršnim rješenjima Microsoft je dužan ispuniti nenovčani dio presude i oštećenu stranu u postupku vratiti na posao te joj dodijeliti dosuđene dionice. U slučaju da se ne pokore ovršnom sudskom nalogu povratka na posao, tvrtka te sve odgovorne osobe u pravnoj osobi, dužne su platiti kazne za svaki mjesec nepoštivanja odluke. U slučaju neplaćanja kazni mogu završiti u zatvoru, budući da se radi o njihovoj osobnoj odgovornosti u nepoštivanju pravomoćnih sudskih odluka. Također, dužni su oštećenoj strani u postupku nadoknaditi mjesečne plaće i sudske troškove.

Iako se činilo da će pravomoćnom presudom ta saga biti okončana, najnoviji događaji pokazuju da bi se sve još moglo odužiti. Valja podsjetiti i kako suprug Zrinke Makovac, Marko, također vodi postupak protiv Microsofta, također zbog protuzakonitog otkaza. Budući da su u pitanju gotovo istovjetni slučajevi, za očekivati je kako će i u njegovom slučaju pravomoćna presuda biti na štetu bivšeg poslodavca.

Još iz kategorije

Ovog tjedna Osijek će ugostiti šesto izdanje PMIDayz

Ovog tjedna Osijek će ugostiti šesto izdanje PMIDayz

20.05.2019. komentiraj

U Osijeku se od 24. do 26. svibnja, održavaju šesti po redu PMIDayz, regionalna konferencija voditelja projekata. Događaj organiziraju udruga PMI Hrvatska i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Viber o propustima u WhatsAppu

Viber o propustima u WhatsAppu

20.05.2019. komentiraj

Pogreške i propuste konkurencije tvrtke često koriste kako bi istaknule prednosti vlastitih rješenja. Tako se po pitanju nedavnih kršenja privatnosti korisnika WhatsAppa službeno oglasio Rakuten Viber.

SAS Analytics Day održan i u Zagrebu

SAS Analytics Day održan i u Zagrebu

19.05.2019. komentiraj

Nakon Budimpešte, Beča, Bratislave, Praga i Beograda, konferencija SAS Analytics Day održana je i u Zagrebu. Na hrvatskom izdanju tog događaja okupilo se gotovo 200 sudionika.