Nastavljaju se problemi bivše zaposlenice Microsofta Hrvatska

Nastavljaju se problemi bivše zaposlenice Microsofta Hrvatska

Foto: DepositPhotos

Nekadašnja djelatnica Microsofta Hrvatska Zrinka Makovac, koja je niz godina u sudskom sporu s bivšim poslodavcem, izvijestila je javnost da ta tvrtka i dalje odbija izvršiti određene stavke iz pravomoćne presude. U njezinom dopisu stoji da joj je Microsoft Hrvatska nije dodijelio dosuđene dionice niti ju je vratio na posao.

Makovac ističe kako su joj uručili novi otkaz i prije nego su ju prijavili, a prijava radnika izvršena je tek nakon što je ona uložila zahtjev za ovrhu na sudu kojom je pokušala ostvariti prava iz presude. Tim je povodom, kaže, Microsoft Hrvatska ovih dana zaprimio dva sudska ovršna rješenja.

Prema navedenim sudskim ovršnim rješenjima Microsoft je dužan ispuniti nenovčani dio presude i oštećenu stranu u postupku vratiti na posao te joj dodijeliti dosuđene dionice. U slučaju da se ne pokore ovršnom sudskom nalogu povratka na posao, tvrtka te sve odgovorne osobe u pravnoj osobi, dužne su platiti kazne za svaki mjesec nepoštivanja odluke. U slučaju neplaćanja kazni mogu završiti u zatvoru, budući da se radi o njihovoj osobnoj odgovornosti u nepoštivanju pravomoćnih sudskih odluka. Također, dužni su oštećenoj strani u postupku nadoknaditi mjesečne plaće i sudske troškove.

Iako se činilo da će pravomoćnom presudom ta saga biti okončana, najnoviji događaji pokazuju da bi se sve još moglo odužiti. Valja podsjetiti i kako suprug Zrinke Makovac, Marko, također vodi postupak protiv Microsofta, također zbog protuzakonitog otkaza. Budući da su u pitanju gotovo istovjetni slučajevi, za očekivati je kako će i u njegovom slučaju pravomoćna presuda biti na štetu bivšeg poslodavca.

Još iz kategorije

Građani počinju više razmišljati o egzistenciji nego o epidemiji

Građani počinju više razmišljati o egzistenciji nego o epidemiji

27.05.2020. komentiraj

U trenutku kada restrikcije popuštaju, a život se polako normalizira, građani sve više brinu oko budućnosti. Bez obzira na opasnost i sveprisutnost COVID-19 virusa, građani ipak najviše strahuju od posljedica gospodarske krize (46%). Prema istraživanju, zabrinutiji smo zbog mogućeg gubitka posla (33%) nego radi potencijalne zaraze člana obitelji koronavirusom (31%), odnosno vlastitog obolijevanja (28%).

Pokreće se izbor za novu čelnu osobu Hrvatske udruge poslodavaca

Pokreće se izbor za novu čelnu osobu Hrvatske udruge poslodavaca

27.05.2020. komentiraj

Na zajedničkoj sjednici Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i Savjeta Hrvatske udruge poslodavaca koja je održana uoči najavljene izvanredne sjednice Skupštine HUP-a, Gordana Deranja predložila je Izvršnom odboru HUP-a da se otvori nominacijski postupak izbora novog predsjednika/ce HUP-a.

INFOGRAFIKA: Windows i dalje suvereno dominira na osobnim računalima

INFOGRAFIKA: Windows i dalje suvereno dominira na osobnim računalima

27.05.2020. komentiraj

Microsoft je 4. travnja proslavio 45 godina i fascinantno je da unatoč činjenici da kompaniji nedostaje tako malo do pola stoljeća starosti, njegov softver još uvijek suvereno dominira tržištem osobnih računala.