Nakon Windows 10, i Windows 7 i 8 kreću nas špijunirati - donosimo postupak kako ih zaustaviti

Nakon Windows 10, i Windows 7 i 8 kreću nas špijunirati - donosimo postupak kako ih zaustaviti

Microsoft je sa svojim Windows 10 naišao na brojne pohvale, ali kad se pojavila informacija da ugrožavaju privatnost korisnika, situacija se malo promijenila i detaljnije promotrila, tako da se sad otkrilo da isti način manipulacije informacija Microsoft čini i kad su u pitanju Windows 7 i Windows 8/8.1 korisnici! A situacija je postala takvom s posljednjim nadogradnjama.

Naime, čak i ako namjestimo u postavkama opciju da se zaštiti privatnost i da se ne šalju nikakvi podaci o našoj aktivnosti, to se svejedno događa. Čak i ako se isključe tražilica Bing i opcije koje nudi Cortana, svejedno se podaci korisnika šalju Microsoftu. Riječ je o ne toliko bitnim podacima, koji se tiču Internet aktivnosti i činjenice da su neke opcije isključene, ali svejedno se šalju podaci iako korisnik to nije želio.

I tu zapravo leži problem jer te informacije odlaze u cloud, odnosno OneDrive, ali i na nepoznatu lokaciju na mreži. Sve to s identifikacijskim brojem korisnika, što već nije bezazleno. Kao da za Microsoft nije dovoljno što su kao osnovne postavke namjestili da baš sve korisnicima bude uključeno, od lokacije, dijeljenja informacija, tražilice, raznih vijesti i čega sve ne, jer uistinu je mnogo posla da bi se sve ono što je na "ON" namjestilo na "OFF".

Što se tiče Windows 7 i 8/8.1, nešto je kompliciranije. Dakle, problematične su nadogradnje KB3068708, KB3022345, KB3075249 i KB3080149.

Sve one imaju svoju svrhu, ali u pozadini odašilju informacije o uređaju, odnosno navikama korisnika. I nisu toliko potrebne da se bez njih ne bi moglo tako da postoji način kako ih izbjeći i pritom ništa ne izgubiti, a to se može obaviti ovako:

- wusa /uninstall /kb:3068708 /quiet /norestart
- wusa /uninstall /kb:3022345 /quiet /norestart
- wusa /uninstall /kb:3075249 /quiet /norestart
- wusa /uninstall /kb:3080149 /quiet /norestart

Iz Microsofta tvrde da su sve ove informacije neistinite, ali gdje ima dima...

Još iz kategorije

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

24.08.2019. komentiraj

Najveći svjetski sajam igara Gamescom u Kölnu danas je zatvorio svoja vrata nakon peta dana intenzivnog dogovaranja novih poslova, ali i igranja najnovijih igara koje se tek očekuju na tržištu. Gamescom je okupio ponovno i poslovnu zajednicu na posebno dijelu koji je održan prva dva dana i gdje su developeri međusobno razgovarali o razvoju igara, enginima za igre, novim modelima animacija, dok su izdavači tražili potencijalne nove uspješnice.

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

24.08.2019. komentiraj

Hrvatska znanstvenica, teorijska fizičarka, prof. dr. sc. Željka Fuchs Stone, direktorica Centra za klimu i vodu na institutu New Mexico Tech, poznata i kao lovkinja na uragane, započela je sa svojim kolegama znanstvenicima novi projekt “OTREC”, kojim planiraju razotkriti misterij nastanka uragana.

GNOME  i KDE zajednički za Linux desktop

GNOME i KDE zajednički za Linux desktop

23.08.2019. komentiraj

Linux za desktop računala ima mnogo obožavatelja, ali nikad nije uspio pridobiti mase u smislu kao Windows ili Mac OS, što je posljedica fragmentacije izvedene od strane različitih proizvođača. O tome je pričao i osnivač Linuxa Linus Torvalds, no možda ta kritika više neće vrijediti sad kad su dva najveća rivala za Linux desktop odlučila raditi zajedno.