Nakon Windows 10, i Windows 7 i 8 kreću nas špijunirati - donosimo postupak kako ih zaustaviti

Nakon Windows 10, i Windows 7 i 8 kreću nas špijunirati - donosimo postupak kako ih zaustaviti

Microsoft je sa svojim Windows 10 naišao na brojne pohvale, ali kad se pojavila informacija da ugrožavaju privatnost korisnika, situacija se malo promijenila i detaljnije promotrila, tako da se sad otkrilo da isti način manipulacije informacija Microsoft čini i kad su u pitanju Windows 7 i Windows 8/8.1 korisnici! A situacija je postala takvom s posljednjim nadogradnjama.

Naime, čak i ako namjestimo u postavkama opciju da se zaštiti privatnost i da se ne šalju nikakvi podaci o našoj aktivnosti, to se svejedno događa. Čak i ako se isključe tražilica Bing i opcije koje nudi Cortana, svejedno se podaci korisnika šalju Microsoftu. Riječ je o ne toliko bitnim podacima, koji se tiču Internet aktivnosti i činjenice da su neke opcije isključene, ali svejedno se šalju podaci iako korisnik to nije želio.

I tu zapravo leži problem jer te informacije odlaze u cloud, odnosno OneDrive, ali i na nepoznatu lokaciju na mreži. Sve to s identifikacijskim brojem korisnika, što već nije bezazleno. Kao da za Microsoft nije dovoljno što su kao osnovne postavke namjestili da baš sve korisnicima bude uključeno, od lokacije, dijeljenja informacija, tražilice, raznih vijesti i čega sve ne, jer uistinu je mnogo posla da bi se sve ono što je na "ON" namjestilo na "OFF".

Što se tiče Windows 7 i 8/8.1, nešto je kompliciranije. Dakle, problematične su nadogradnje KB3068708, KB3022345, KB3075249 i KB3080149.

Sve one imaju svoju svrhu, ali u pozadini odašilju informacije o uređaju, odnosno navikama korisnika. I nisu toliko potrebne da se bez njih ne bi moglo tako da postoji način kako ih izbjeći i pritom ništa ne izgubiti, a to se može obaviti ovako:

- wusa /uninstall /kb:3068708 /quiet /norestart
- wusa /uninstall /kb:3022345 /quiet /norestart
- wusa /uninstall /kb:3075249 /quiet /norestart
- wusa /uninstall /kb:3080149 /quiet /norestart

Iz Microsofta tvrde da su sve ove informacije neistinite, ali gdje ima dima...

Još iz kategorije

Booking.com pokreće novu pilot-aplikaciju CityBook u Amsterdamu, Londonu i Parizu

Booking.com pokreće novu pilot-aplikaciju CityBook u Amsterdamu, Londonu i Parizu

20.01.2020. komentiraj

Nova aplikacija pod imenom CityBook koja treba postati univerzalni digitalni vodič za gradove dolazi iz Booking.com-a.  Radi se o responzivnom digitalnom vodiču za gradove koji na jednom mjestu savršeno kombinira inspiraciju, planiranje, navigaciju i doživljaje. Prvi pilot-projekti pokrenuti su danas za Pariz, London i Amsterdam.

Većina građana podržava zabranu rada trgovina nedjeljom

Većina građana podržava zabranu rada trgovina nedjeljom

18.01.2020. komentiraj

Da je odluka kojim slučajem u njihovim rukama, velika većina građana Hrvatske, njih 84%, ukinula bi ili ograničila rad trgovina nedjeljom, otkriva anketa koju je proveo portal MojPosao i u kojoj je sudjelovalo više od tri tisuće ispitanika.

INFOGRAFIKA: Muškarci i dalje stoje iza većine odobrenih patenata, no sve je više i žena

INFOGRAFIKA: Muškarci i dalje stoje iza većine odobrenih patenata, no sve je više i žena

18.01.2020. komentiraj

Tehnologija napreduje iz dana u dan, a nešto sporije prate je društvene promjene, što se može vidjeti iz podatka da iza većine odobrenih patenata diljem svijeta i dalje svoje muškarci. Dakle, žene još uvijek nisu dovoljno prisutne u tehnološkom svijetu, odnosno, ne stoje u dovoljnoj mjeri iza izuma.