Nakon Windows 10, i Windows 7 i 8 kreću nas špijunirati - donosimo postupak kako ih zaustaviti

Nakon Windows 10, i Windows 7 i 8 kreću nas špijunirati - donosimo postupak kako ih zaustaviti

Microsoft je sa svojim Windows 10 naišao na brojne pohvale, ali kad se pojavila informacija da ugrožavaju privatnost korisnika, situacija se malo promijenila i detaljnije promotrila, tako da se sad otkrilo da isti način manipulacije informacija Microsoft čini i kad su u pitanju Windows 7 i Windows 8/8.1 korisnici! A situacija je postala takvom s posljednjim nadogradnjama.

Naime, čak i ako namjestimo u postavkama opciju da se zaštiti privatnost i da se ne šalju nikakvi podaci o našoj aktivnosti, to se svejedno događa. Čak i ako se isključe tražilica Bing i opcije koje nudi Cortana, svejedno se podaci korisnika šalju Microsoftu. Riječ je o ne toliko bitnim podacima, koji se tiču Internet aktivnosti i činjenice da su neke opcije isključene, ali svejedno se šalju podaci iako korisnik to nije želio.

I tu zapravo leži problem jer te informacije odlaze u cloud, odnosno OneDrive, ali i na nepoznatu lokaciju na mreži. Sve to s identifikacijskim brojem korisnika, što već nije bezazleno. Kao da za Microsoft nije dovoljno što su kao osnovne postavke namjestili da baš sve korisnicima bude uključeno, od lokacije, dijeljenja informacija, tražilice, raznih vijesti i čega sve ne, jer uistinu je mnogo posla da bi se sve ono što je na "ON" namjestilo na "OFF".

Što se tiče Windows 7 i 8/8.1, nešto je kompliciranije. Dakle, problematične su nadogradnje KB3068708, KB3022345, KB3075249 i KB3080149.

Sve one imaju svoju svrhu, ali u pozadini odašilju informacije o uređaju, odnosno navikama korisnika. I nisu toliko potrebne da se bez njih ne bi moglo tako da postoji način kako ih izbjeći i pritom ništa ne izgubiti, a to se može obaviti ovako:

- wusa /uninstall /kb:3068708 /quiet /norestart
- wusa /uninstall /kb:3022345 /quiet /norestart
- wusa /uninstall /kb:3075249 /quiet /norestart
- wusa /uninstall /kb:3080149 /quiet /norestart

Iz Microsofta tvrde da su sve ove informacije neistinite, ali gdje ima dima...

Još iz kategorije

Analiza tržišta poslovnih putovanja u Hrvatskoj

Analiza tržišta poslovnih putovanja u Hrvatskoj

21.07.2019. komentiraj

Turistička agencija specijalizirana za poslovna putovanja PutujBolje i Ana Keglović Horvat iz AKH Consultinga, tijekom travnja su proveli istraživanje na uzorku od 250 poslovnih putnika iz 130 hrvatskih tvrtki koji zbog prirode posla putuju. Htjeli su doznati ide li popularizacija putovanja poslovnim osobama u prilog, koje su njihove navike i potrebe, te koji najčešći problemi i frustracije s kojima se susreću.

Inovacije su ključ uspjeha

Inovacije su ključ uspjeha

20.07.2019. komentiraj

Jedan od najvećih europskih pokretača inovacija na području održive energije, InnoEnergy, 3. i 4. listopada u Parizu održava „The Business Booster“ (TBB) kojim se želi potaknuti novi način promišljanja i uvesti humaniji pristup u proces tranzicije čiste energije te u fokus staviti prosperitet i kvalitetu života ljudi. Na prestižnom događaju u francuskoj prijestolnici sudjelovat će i hrvatska agro - tehnološka tvrtka iz sektora čiste tehnologije Hortilab, specijalizirana za inovativan in vitro uzgoj vrhunskog akvarijskog bilja.

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

19.07.2019. komentiraj

Huawei je najavio svoj InFocus natječaj za ovu godinu. On je podijeljen u šest kategorija od kojih je pet vezano uz fotografiju, dok je jedna posvećena video formatu. InFocus je namijenjen svim Huawei korisnicima koji mogu poslati svoje radove u jednoj od kategorija putem internetske stranice natječaja.