Najveći uspjesi i promašaji Nintenda

Najveći uspjesi i promašaji Nintenda

Nintendo Switch kao konzola bilježi odlične rezultate prodaje i u kompaniji svakako mogu biti zadovoljni tom činjenicom, posebno jer u svijetu gdje su konkurenti Xbox i PlayStation nije lako ostvarivati vrhunske rezultate. Itekako dobro to znaju u Nintendu jer kroz povijest su proživljavali odlične i teške trenutke kad se radi o prodaji konzola.

Kao što se može nagađati, Nintendo je bio nedodirljiv u vremenu kad Sony nije izbacio svoju "sivu kutiju" na tržište i preuzeo tron. Dakle, 1985. i prvi Nintendo prodani su u 61,91 milijun primjeraka, što se ne može mjeriti sa 118,69 milijuna prodanih Game Boy konzola 1989. Nažalost po Nintendo, Super Nintendo je stao na 49,1 milijun 1990. i s Nintendo 64 1996. nastavilo se spuštanje i stalo se na 32,93 milijuna primjeraka.

Treba napomenuti da je Nintendo 64 ipak predugo čekao s dolaskom na tržište, šest godina između dvije konzole u ono vrijeme bilo je previše, posebno jer se i Sega odlučila prijeći na CD kao medij s kojeg se pokreće igra još 1991. s Mega CD, ali tek je tri godine kasnije to popularizirao PlayStation. Nintendo je čekao i čekao da bi izbacio N64 s disketicama kojima je vrijeme ipak završilo.

GameCube je pokušao 2001. okrenuti situaciju na bolje, ali stao je s 21,74 milijuna prodanih primjeraka, da bi Game Boy Advance malo poboljšao situaciju iste te godine s 81,51 milijun prodanih primjeraka. No, svanulo je za Nintendo 2004. godine s DS konzolom, koja je prodana u rekordnih 154,02 milijuna primjeraka, a dvije godine kasnije sa 101,63 milijuna to je pratio Wii, da bi potom krenuo pad. Nintendo 3DS 2011. bio je solidan sa 68,98 milijuna, ali 2012. je Wii U doživo krah i prodan je u samo 13,56 milijuna primjeraka.

Sad je tu ovogodišnji Switch s više od deset milijuna prodanih primjeraka, a prema svemu sudeći nastavit će sa sjajnom prodajom. No, teško da će dosegnuti i 30 milijuna, a kamoli rekorde kakve je postavio DS...

Još iz kategorije

Inovacije su ključ uspjeha

Inovacije su ključ uspjeha

20.07.2019. komentiraj

Jedan od najvećih europskih pokretača inovacija na području održive energije, InnoEnergy, 3. i 4. listopada u Parizu održava „The Business Booster“ (TBB) kojim se želi potaknuti novi način promišljanja i uvesti humaniji pristup u proces tranzicije čiste energije te u fokus staviti prosperitet i kvalitetu života ljudi. Na prestižnom događaju u francuskoj prijestolnici sudjelovat će i hrvatska agro - tehnološka tvrtka iz sektora čiste tehnologije Hortilab, specijalizirana za inovativan in vitro uzgoj vrhunskog akvarijskog bilja.

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

19.07.2019. komentiraj

Huawei je najavio svoj InFocus natječaj za ovu godinu. On je podijeljen u šest kategorija od kojih je pet vezano uz fotografiju, dok je jedna posvećena video formatu. InFocus je namijenjen svim Huawei korisnicima koji mogu poslati svoje radove u jednoj od kategorija putem internetske stranice natječaja.

Čak 35 posto Europljana prije odabralo pametni telefon s punom baterijom nego novac

Čak 35 posto Europljana prije odabralo pametni telefon s punom baterijom nego novac

19.07.2019. komentiraj

Pametni telefoni, a pogotovo njihove baterije koje nam pomažu da ispunimo svoje svakodnevne obveze, postali su jedan od glavnih fizičkih, emocionalnih i psihičkih društvenih potreba. To pokazuje i najnovije istraživanje koje je Samsung proveo u suradnji s Atomik Research, neovisnom istraživačkom agencijom.