Najveći uspjesi i promašaji Nintenda

Najveći uspjesi i promašaji Nintenda

Nintendo Switch kao konzola bilježi odlične rezultate prodaje i u kompaniji svakako mogu biti zadovoljni tom činjenicom, posebno jer u svijetu gdje su konkurenti Xbox i PlayStation nije lako ostvarivati vrhunske rezultate. Itekako dobro to znaju u Nintendu jer kroz povijest su proživljavali odlične i teške trenutke kad se radi o prodaji konzola.

Kao što se može nagađati, Nintendo je bio nedodirljiv u vremenu kad Sony nije izbacio svoju "sivu kutiju" na tržište i preuzeo tron. Dakle, 1985. i prvi Nintendo prodani su u 61,91 milijun primjeraka, što se ne može mjeriti sa 118,69 milijuna prodanih Game Boy konzola 1989. Nažalost po Nintendo, Super Nintendo je stao na 49,1 milijun 1990. i s Nintendo 64 1996. nastavilo se spuštanje i stalo se na 32,93 milijuna primjeraka.

Treba napomenuti da je Nintendo 64 ipak predugo čekao s dolaskom na tržište, šest godina između dvije konzole u ono vrijeme bilo je previše, posebno jer se i Sega odlučila prijeći na CD kao medij s kojeg se pokreće igra još 1991. s Mega CD, ali tek je tri godine kasnije to popularizirao PlayStation. Nintendo je čekao i čekao da bi izbacio N64 s disketicama kojima je vrijeme ipak završilo.

GameCube je pokušao 2001. okrenuti situaciju na bolje, ali stao je s 21,74 milijuna prodanih primjeraka, da bi Game Boy Advance malo poboljšao situaciju iste te godine s 81,51 milijun prodanih primjeraka. No, svanulo je za Nintendo 2004. godine s DS konzolom, koja je prodana u rekordnih 154,02 milijuna primjeraka, a dvije godine kasnije sa 101,63 milijuna to je pratio Wii, da bi potom krenuo pad. Nintendo 3DS 2011. bio je solidan sa 68,98 milijuna, ali 2012. je Wii U doživo krah i prodan je u samo 13,56 milijuna primjeraka.

Sad je tu ovogodišnji Switch s više od deset milijuna prodanih primjeraka, a prema svemu sudeći nastavit će sa sjajnom prodajom. No, teško da će dosegnuti i 30 milijuna, a kamoli rekorde kakve je postavio DS...

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.