Najveći uspjesi i promašaji Nintenda

Najveći uspjesi i promašaji Nintenda

Nintendo Switch kao konzola bilježi odlične rezultate prodaje i u kompaniji svakako mogu biti zadovoljni tom činjenicom, posebno jer u svijetu gdje su konkurenti Xbox i PlayStation nije lako ostvarivati vrhunske rezultate. Itekako dobro to znaju u Nintendu jer kroz povijest su proživljavali odlične i teške trenutke kad se radi o prodaji konzola.

Kao što se može nagađati, Nintendo je bio nedodirljiv u vremenu kad Sony nije izbacio svoju "sivu kutiju" na tržište i preuzeo tron. Dakle, 1985. i prvi Nintendo prodani su u 61,91 milijun primjeraka, što se ne može mjeriti sa 118,69 milijuna prodanih Game Boy konzola 1989. Nažalost po Nintendo, Super Nintendo je stao na 49,1 milijun 1990. i s Nintendo 64 1996. nastavilo se spuštanje i stalo se na 32,93 milijuna primjeraka.

Treba napomenuti da je Nintendo 64 ipak predugo čekao s dolaskom na tržište, šest godina između dvije konzole u ono vrijeme bilo je previše, posebno jer se i Sega odlučila prijeći na CD kao medij s kojeg se pokreće igra još 1991. s Mega CD, ali tek je tri godine kasnije to popularizirao PlayStation. Nintendo je čekao i čekao da bi izbacio N64 s disketicama kojima je vrijeme ipak završilo.

GameCube je pokušao 2001. okrenuti situaciju na bolje, ali stao je s 21,74 milijuna prodanih primjeraka, da bi Game Boy Advance malo poboljšao situaciju iste te godine s 81,51 milijun prodanih primjeraka. No, svanulo je za Nintendo 2004. godine s DS konzolom, koja je prodana u rekordnih 154,02 milijuna primjeraka, a dvije godine kasnije sa 101,63 milijuna to je pratio Wii, da bi potom krenuo pad. Nintendo 3DS 2011. bio je solidan sa 68,98 milijuna, ali 2012. je Wii U doživo krah i prodan je u samo 13,56 milijuna primjeraka.

Sad je tu ovogodišnji Switch s više od deset milijuna prodanih primjeraka, a prema svemu sudeći nastavit će sa sjajnom prodajom. No, teško da će dosegnuti i 30 milijuna, a kamoli rekorde kakve je postavio DS...

Još iz kategorije

Najviše se bojimo smanjenja plaća i gubitka posla, ulaganje u znanje najisplativije

Najviše se bojimo smanjenja plaća i gubitka posla, ulaganje u znanje najisplativije

03.06.2020. komentiraj

Pandemija je utjecala na živote građana i donijela nam drugačiju svakodnevicu, a to pokazuje i istraživanje koje je proveo Media Val u suradnji s Ipsosom prema kojem građani u ovim vremenima prije svega teže jednostavnijem životu, osjećaju mira, spokoja i sigurnosti.

Developeri računalnih igara morat će sami prijaviti igre u GeForce Now

Developeri računalnih igara morat će sami prijaviti igre u GeForce Now

03.06.2020. komentiraj

Potaknuta iznimnom popularnosti svoje GeForceNow cloud gaming usluge, Nvidia je odlučila promijeniti pravila korištenja za developere i izdavače te odredila da se moraju uključiti (eng. opt in) u platformu kako bi mogli na njoj imati svoje naslove.

Traži se rješenje s leasing kućama jer bez njih prijevoznici neće opstati

Traži se rješenje s leasing kućama jer bez njih prijevoznici neće opstati

03.06.2020. komentiraj

Glas poduzetnika i Inicijativa povremenog prijevoza putnika (PPP) već su upozoravali kako leasing kuće u Hrvatskoj nisu adekvatno reagirale na novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa te svojim postupanjem dovode u pitanje opstanak cijele turističke grane povremenog prijevoza putnika. Na preporuke HANFA-e i Ministarstva turizma, neke od leasing kuća su se oglušile, što je zaista veliki problem jer svi trebaju maksimalno pomoći u ovoj situaciji i to jedni drugima kvalitetnim rješenjima.