Najbolji TVZ studenti izlaze pred IT zajednicu

Najbolji TVZ studenti izlaze pred IT zajednicu

U organizaciji Studentskog zbora i Centra za karijerno savjetovanje NetAkademije, održat će se TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2). Riječ je o studentskom natjecanju u izradi mobilnih aplikacija na kojem je u prošloj godini sudjelovalo čak 300 studenata.

Svečano otvorenje održat će se u srijedu 5. veljače nastupom troje mladih i uspješnih stručnjaka koji će predstaviti vlastita postignuća:

  • “Kako zaraditi 1.000.000 US$“, Luka Abrus, Pet minuta
  • “Kako ideju unovčiti za 50.000 €“, Mirna Bačun, Greenpie
  • “Kako mi je TVZ Mc2 natjecanje pomoglo da se zaposlim“, Ivan Kocijan, Infinum

Nakon priče o osobnom uspjehu, Ivan Kocijan, ovogodišnji voditelj natjecanja upoznat će zainteresirane studente TVZ-a s programom natjecanja koje će im pružiti praktično iskustvo u izradi mobilnih aplikacija na željenoj platformi (Android, iOS ili Microsoft).

Programerima je kao i lani omogućeno da se u organizaciji TVZ Netakademije besplatno školuju za odabranu platformu.

„Pozivam sve zainteresirane, talentirane, ali i one manje iskusne studente da se uključe bez straha, jer zaista nemaju što izgubiti. Ova će im tri mjeseca promijeniti percepciju studiranja, a finalistima otvoriti realne mogućnosti.“, pozvao je studente Ivan Kocijan, još uvijek student TVZ-a, koji je svoju lanjsku priliku iskoristio i prije finala.

Ove godine će aktivno biti uključeni studenti dizajna TVZ-a i to kroz interaktivno predavanje jednog od najboljih mladih dizajnera, Bojana Kanižaja. Tema predavanja su specifičnosti designa za mobilne platforme i metode kojima se iste mogu predstaviti zainteresiranim programerima.

U svrhu još kvalitetnijeg upoznavanja dizajnera i programera, te olakšavanja njihove buduće suradnje, TVZ najavljuje inicijativu pod nazivom „Speed Dating“ za formiranje timova. Timovi će se potom natjecati s vlastitim rješenjima za mobilne aplikacije za nastup na finalu 7. svibnja.

„S obzirom na skroman budžet, ove smo se godine obratili IT zajednici za podršku i doživjeli fantastičan odziv. Također ističem kako se među prošlogodišnjim natjecateljima čak 14 zaposlilo u uglednim hrvatskim IT tvrtkama, a jedan čak i u Google-u. Iako natjecanje još nije ni počelo, ove je godine interes je još veći. Tako su se tvrtkama poput Infinuma i SPANa (koji su zaposlili lanjske finaliste) pridružili i 5 Minuta, iSTUDIO te udruge: CISEx, HUJAK, RaZa i ZIP - ukupno njih dvadesetak koji će svi sudjelovati na završnom finalu. Svi su oni zainteresirani za perspektivne developere, a dobar se glas, očito daleko čuje!“, istaknuo je Vjeran Bušelić, voditelj Centra za karijerno savjetovanje NetAkademije i mentor natjecanja.

Informacije o natjecanju možete pratiti na stranicama natjecanje.tvz.hr.