Najbolji antivirusi za Android

Najbolji antivirusi za Android

Foto: Antonio Jularić

Virusi na mobilnim uređajima nisu toliko česti, zato antivirusni programi koje na njima imamo rijetko javljaju neke probleme i upozoravaju na opasna mjesta na internetu. No polako cyber kriminal nalazi svoje mjesto i na mobilnim uređajima pa treba biti oprezan.

Stoga, da bismo vam olakšali potragu za najboljim sigurnosnim rješenjem, predstavljamo pet trenutno najboljih antivirusnih alata za Androd mobilne uređaje.

1. ESET

Vše od 600 tisuća korisnika najbolja je reklama za ovaj antivirus. Sprečava skoro svaku napast, bilježi rezultat od 99 posto na AV-Testu i idealan je izbor. Ne samo zbog sigurnosti koju pruža već i činjenice da ne troši mnogo energije ili podatkovnog prostora. Kao i činjenica da ne ometa druge aplikacije u radu, mirno radi u pozadini.

2. AVG

Osim što ima nešto nižih 96,2 posto na AV-Testu i drugačiji dizajn, praktički je isti kao McAfee. Uz bitnu iznimku, besplatna verzija ima dosta reklama, koje mogu iritirati. Da ih se riješite, trebate platiti 2,19 dolara mjesečno.

3. Comodo

Riječ je o novom antivirusu, ali jednako je siguran kao svi na ovoj listi, što znači da se s njim ne može promašiti. Nije podvrgnut AV testovima, ali bude u nadolazećim mjesecima. Ono što ga izdvaja, ne samo da skenira i upozorava na prijetnje već ih označava po kategorijama od najopasnije prema manje opasnoj, što je vrlo korisno. Dobro je i što se skeniranje može podesiti ručno, pa da postoji kontrola nad time od strane korisnika.

4. Avast Mobile Security

Također se može pohvaliti s rezultatom od 99,9 posto, a impresivan je kao i na Windows operativnim sustavima. Uz konstantnu zaštitu, konstantno skenira uređaj i javlja apsolutno sve eventualne poteškoće.

5. Anti-virus Dr. Web Light

Nudi 97 posto zaštite po AV testiranju i idealan je izbor. Ali, ono što izdvaja ovaj antivirus jer činjenica da je "lakši", ima jednostavno korisničko sučelje i može zaštiti korisnika od neželjenih dolaznih poziva i SMS poruka, što mu daje jednu višu dimenziju pa će zahtjevniji korisnici posegnuti za tim rješenjem.

Još iz kategorije

Većina građana socijalnu distancu iskoristila je za učenje

Većina građana socijalnu distancu iskoristila je za učenje

05.06.2020. komentiraj

Nova normala je tu, ne radimo više od doma. Iz medija su protekla 3 mjeseca iskakali naslovi kako iskoristiti vrijeme doma, što naučiti, koje su opcije online učenja. Međutim, koliko su stvarno građani vrijeme socijalnog distanciranja iskoristili za učenje, ispitali smo u anketi na gotovo 150 ispitanika.

HNB zbog korone ostao bez gotovo 2 milijarde eura pričuva

HNB zbog korone ostao bez gotovo 2 milijarde eura pričuva

05.06.2020. komentiraj

Bruto međunarodne pričuve Hrvatske narodne banke (HNB) su u podacima te institucije krajem travnja iznosile 15,98 milijardi eura što je 3,2 posto manje u odnosu na ožujak i 13,9 posto manje nego na kraju travnja 2019. godine, što je izravna posljedica pandemije covida 19.

Infobip ocijenjen najboljim pružateljem A2P SMS usluga u svijetu

Infobip ocijenjen najboljim pružateljem A2P SMS usluga u svijetu

05.06.2020. komentiraj

Infobip, jedna od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, proglašen je najboljim pružateljem A2P (application-to-service) SMS usluga na svijetu, prema ocjenama 353 telekom operatora diljem svijeta i 315 vodećih svjetskih kompanija u godišnjem ROCCO izvještaju. Četvrta je to godina za redom u kojoj Infobip osvaja prvo mjesto prema ocjenama mobilnih operatora i druga godina za redom prema ocjenama vodećih svjetskih kompanija iz različitih industrijskih sektora.