Najbolji antivirusi za Android

Najbolji antivirusi za Android

Foto: Antonio Jularić

Virusi na mobilnim uređajima nisu toliko česti, zato antivirusni programi koje na njima imamo rijetko javljaju neke probleme i upozoravaju na opasna mjesta na internetu. No polako cyber kriminal nalazi svoje mjesto i na mobilnim uređajima pa treba biti oprezan.

Stoga, da bismo vam olakšali potragu za najboljim sigurnosnim rješenjem, predstavljamo pet trenutno najboljih antivirusnih alata za Androd mobilne uređaje.

1. ESET

Vše od 600 tisuća korisnika najbolja je reklama za ovaj antivirus. Sprečava skoro svaku napast, bilježi rezultat od 99 posto na AV-Testu i idealan je izbor. Ne samo zbog sigurnosti koju pruža već i činjenice da ne troši mnogo energije ili podatkovnog prostora. Kao i činjenica da ne ometa druge aplikacije u radu, mirno radi u pozadini.

2. AVG

Osim što ima nešto nižih 96,2 posto na AV-Testu i drugačiji dizajn, praktički je isti kao McAfee. Uz bitnu iznimku, besplatna verzija ima dosta reklama, koje mogu iritirati. Da ih se riješite, trebate platiti 2,19 dolara mjesečno.

3. Comodo

Riječ je o novom antivirusu, ali jednako je siguran kao svi na ovoj listi, što znači da se s njim ne može promašiti. Nije podvrgnut AV testovima, ali bude u nadolazećim mjesecima. Ono što ga izdvaja, ne samo da skenira i upozorava na prijetnje već ih označava po kategorijama od najopasnije prema manje opasnoj, što je vrlo korisno. Dobro je i što se skeniranje može podesiti ručno, pa da postoji kontrola nad time od strane korisnika.

4. Avast Mobile Security

Također se može pohvaliti s rezultatom od 99,9 posto, a impresivan je kao i na Windows operativnim sustavima. Uz konstantnu zaštitu, konstantno skenira uređaj i javlja apsolutno sve eventualne poteškoće.

5. Anti-virus Dr. Web Light

Nudi 97 posto zaštite po AV testiranju i idealan je izbor. Ali, ono što izdvaja ovaj antivirus jer činjenica da je "lakši", ima jednostavno korisničko sučelje i može zaštiti korisnika od neželjenih dolaznih poziva i SMS poruka, što mu daje jednu višu dimenziju pa će zahtjevniji korisnici posegnuti za tim rješenjem.

Još iz kategorije

Mobitel kao ključ za vaše vozilo

Mobitel kao ključ za vaše vozilo

19.05.2019. komentiraj

Njemački automobilski gigant BMW u veljači prošle godine prezentirao je mogućnost “pretvaranja” mobilnog uređaja u ključ vozila, što su Nijemci odlično prihvatili jer prema istraživanju, njih 76 posto voljelo bi tako koristiti svoje limene ljubimce.

Infobip poslao poruku na Mjesec „We are just starting“

Infobip poslao poruku na Mjesec „We are just starting“

18.05.2019. komentiraj

U sklopu #MTFPula je na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli organiziran SisterMoon live MoonBounce - događaj pod vodstvom poznate njemačke umjetnice i producentice Martine – Nicole Rojina, na kojem su sudionici u stvarnom vremenu „razgovarali s Mjesecom“ i uživo slušali odbijanje glasova s površine Mjeseca.

Data Science Economy 2019 okupio više od 200 sudionika

Data Science Economy 2019 okupio više od 200 sudionika

18.05.2019. komentiraj

U Kraš Auditoriumu prvog dana 4. Data Science Economy konferencije okupilo se više od 200 sudionika, Data Scientista, managera koje zanima kako investirati u Data Science te svih onih koji žele naučiti više o Data Scienceu i čuti primjere najboljih praksi domaćih i inozemnih tvrtki. Program je kombinirao keynote predavanja, panel i tematska predavanja uz sudjelovanje više od 30 domaćih i stranih stručnjaka i praktičara na području podatkovne znanosti. Konferencija završava u petak. 17. svibnja, kada sudionike očekuje sedam tematskih radionica koje će se paralelno odvijati u tri dvorane, a pružit će dublji tehnički uvid u metode i alate koji se koriste u organizacijama na području znanosti o podacima.