Najbolji antivirusi za Android

Najbolji antivirusi za Android

Foto: Antonio Jularić

Virusi na mobilnim uređajima nisu toliko česti, zato antivirusni programi koje na njima imamo rijetko javljaju neke probleme i upozoravaju na opasna mjesta na internetu. No polako cyber kriminal nalazi svoje mjesto i na mobilnim uređajima pa treba biti oprezan.

Stoga, da bismo vam olakšali potragu za najboljim sigurnosnim rješenjem, predstavljamo pet trenutno najboljih antivirusnih alata za Androd mobilne uređaje.

1. ESET

Vše od 600 tisuća korisnika najbolja je reklama za ovaj antivirus. Sprečava skoro svaku napast, bilježi rezultat od 99 posto na AV-Testu i idealan je izbor. Ne samo zbog sigurnosti koju pruža već i činjenice da ne troši mnogo energije ili podatkovnog prostora. Kao i činjenica da ne ometa druge aplikacije u radu, mirno radi u pozadini.

2. AVG

Osim što ima nešto nižih 96,2 posto na AV-Testu i drugačiji dizajn, praktički je isti kao McAfee. Uz bitnu iznimku, besplatna verzija ima dosta reklama, koje mogu iritirati. Da ih se riješite, trebate platiti 2,19 dolara mjesečno.

3. Comodo

Riječ je o novom antivirusu, ali jednako je siguran kao svi na ovoj listi, što znači da se s njim ne može promašiti. Nije podvrgnut AV testovima, ali bude u nadolazećim mjesecima. Ono što ga izdvaja, ne samo da skenira i upozorava na prijetnje već ih označava po kategorijama od najopasnije prema manje opasnoj, što je vrlo korisno. Dobro je i što se skeniranje može podesiti ručno, pa da postoji kontrola nad time od strane korisnika.

4. Avast Mobile Security

Također se može pohvaliti s rezultatom od 99,9 posto, a impresivan je kao i na Windows operativnim sustavima. Uz konstantnu zaštitu, konstantno skenira uređaj i javlja apsolutno sve eventualne poteškoće.

5. Anti-virus Dr. Web Light

Nudi 97 posto zaštite po AV testiranju i idealan je izbor. Ali, ono što izdvaja ovaj antivirus jer činjenica da je "lakši", ima jednostavno korisničko sučelje i može zaštiti korisnika od neželjenih dolaznih poziva i SMS poruka, što mu daje jednu višu dimenziju pa će zahtjevniji korisnici posegnuti za tim rješenjem.

Još iz kategorije

Novinari će na Weekend Media Festivalu ocjenjivati političke PR-ovce

Novinari će na Weekend Media Festivalu ocjenjivati političke PR-ovce

18.07.2019. komentiraj

Tko je u svijetu političkog PR-a dostupan, brz, elokventan, konkretan i korektan, a tko se ne javlja na telefon kad je bitno jedna je od zanimljivijih tema o kojoj će se raspravljati na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu. Rezultati istraživanja ukazat će na probleme koji se javljaju u odnosu novinar/PR-ovac kako bi suradnju u budućnosti mogli unaprijediti.

Veliki kapacitet, velika brzina

Veliki kapacitet, velika brzina

17.07.2019. komentiraj

Adata Technology predstavlja vanjski tvrdi disk ADATA HM800. Vanjski tvrdi disk Adata HM800 obavezan je hardver za korisnike pametnih televizora jer ne samo da se s njega na televizoru mogu reproducirati omiljene serije, filmovi i sportska nadmetanja vrijedni maratonskog gledanja, nego taj uređaj omogućuje i snimanje tih sadržaja, tvrde u ovom proizvođači memorijskih uređaja.

Direktorica korporativnih komunikacija HT-a Nina Išek Međugorac proglašena ženom godine

Direktorica korporativnih komunikacija HT-a Nina Išek Međugorac proglašena ženom godine

17.07.2019. komentiraj

Priznanje za svoj rad i nagradu Žena godine u organizaciji časopisa Zaposlena ove godine zaslužila je Nina Išek Međugorac direktorica korporativnih komunikacija najjačeg domaćeg telekom operatora Hrvatskog Telekoma. Uz nju, u užem su izboru za Ženu godine redom bile iznimne i uspješne žene; diplomirana ekonomistica, Jasenka Auguštan-Pentek, gradonačelnica grada Zlatara, zatim Ivana Paradžiković, voditeljica i urednica istraživačke emisije „Provjereno“ na Novoj TV i magistrica medicine, Ana Barić.