Najbolje igre svih vremena prema ocjenama kritičara

Najbolje igre svih vremena prema ocjenama kritičara

Foto: Shutterstock

Liste najboljih video igara svih vremena uvijek je teško i nezahvalno raditi jer su zapravo subjektivne, ali najbliže objektivnom stanju stvari svakako jesu ocjene koje objavljuje Metacritic, gdje se nalaze sve relevantne recenzije igara. Naravno, sa širenjem interneta bilo ih je sve više pa su starije igre često u prednosti zato što im prosjek nije mogao olako pasti, ali svejedno će malo tko reći da ova lista nema pokrića. Pa krenimo...

Na prvom se mjestu nalazi The Legend of Zelda: Ocarina of Time iz 1998. godine za Nintendo 64 konzolu. Dobila je 99/100 na temelju 22 kritike, ali i 3850 recenzija korisnika donijelo joj je 9,2/10. Sljedeća tri mjesta čine igre s jednakom ocjenom, a ona je 98 od mogućih sto. To su SoulCalibur za Dreamcast konzolu, Grand Theft Auto IV za Xbox 360 i PlayStation 3 konzolu te Tony Hawk's Pro skater 2 za PlayStation. Dok su prve dvije spomenute uistinu naišle na sjajne kritike publike, THPS2 je "zapeo" i korisnici su mu dodijelili 7,4/10.

Nakon ovih igara slijede one koje su osvojile 97 bodova, a ima ih čak osam te time zaključuju ovaj Top12. To su Metroid Prime (GameCube), Super Mario Galaxy 2 (Wii), Super Mario Odyssey (Switch), Super Mario Galaxy (Wii), Perfect Dark (N64), Halo: Combat Evolved (xbox), Grand Theft Auto III (PS2) i The Legend of Zelda: Breath of The Wild (Switch).

Kad se govori o perspektivi gamera tad je pet najboljih svih vremena redom Resident Evil 4 (PS2), Harves Moon (SNES), Shenmue II (Dreamcast), Metal Gear Solid (PS) i Castlevania: Symphony of the Night (PS).

Još iz kategorije

Ovog tjedna Osijek će ugostiti šesto izdanje PMIDayz

Ovog tjedna Osijek će ugostiti šesto izdanje PMIDayz

20.05.2019. komentiraj

U Osijeku se od 24. do 26. svibnja, održavaju šesti po redu PMIDayz, regionalna konferencija voditelja projekata. Događaj organiziraju udruga PMI Hrvatska i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Viber o propustima u WhatsAppu

Viber o propustima u WhatsAppu

20.05.2019. komentiraj

Pogreške i propuste konkurencije tvrtke često koriste kako bi istaknule prednosti vlastitih rješenja. Tako se po pitanju nedavnih kršenja privatnosti korisnika WhatsAppa službeno oglasio Rakuten Viber.

SAS Analytics Day održan i u Zagrebu

SAS Analytics Day održan i u Zagrebu

19.05.2019. komentiraj

Nakon Budimpešte, Beča, Bratislave, Praga i Beograda, konferencija SAS Analytics Day održana je i u Zagrebu. Na hrvatskom izdanju tog događaja okupilo se gotovo 200 sudionika.