Najbolje Bitcoin mjenjačnice

Najbolje Bitcoin mjenjačnice
DepositPhotos

Bitcoin više nije neki novitet ili nepoznanica, na njemu se doslovno okreću stotine i stotine i milijarde američkih dolara. Takva je situacija iz razloga što svakog dana sve više ljudi diljem svijeta pokušava obogatiti se upravo preko te kriptovalute. I svi oni u jednom trenutku ili trebaju kupiti “pravim“ novcem bitcoin ili ga žele zamijeniti za “pravi“ novac. To čine u posebnim Bitcoin mjenjačnicama. Koje, treba napomenuti, primaju i Ethereum.

Njih ima svakog dana sve više, ali one najbolje se ističu iznad ostalih i zato donosimo popis takvih za ovu godinu. Možda pomognemo nekome tko se lomi koju mjenjačnicu koristiti za kupovanje ili prodaju bitcoina. Bitno je znati najbolje i jer postoji cijeli niz prevarantskih stranica namijenjenih krađi novca od strane naivnih korisnika.

1. Coinbase

Riječ je o američkoj mjenjačnici, radi od 2012. i nalazi se u 32 zemlje svijeta. Uz bitcoin, mijenja i ethereum te litecoin. Dosad se njome koristilo 10,4 milijuna ljudi, nalazi se u 32 zemlje svijeta i ukupna vrijednost bitcoina koja je prošla kroz nju iznosi 20 milijardi dolara. Usluga je besprijekorna, a od "pravog" svoj digitalni novac možete mijenjati u britansku funtu, američko dolar, kanadski dolar, australski dolar i singapurski dolar. Polaganje novca je besplatno, ali svaka transakcija ima naknadu od jedan posto.

2. Gemini Exchange

Najpoznatija je po osnivačima, Winklevoss blizancima koji su uspješno tužili Marka Zuckerberga za 65 milijuna dolara "jer im je ukrao ideju za Facebook". Mjenjačnica je bazirana u New Yorku, nastala je 2015., posluje u 45 američkih država te u Velikoj Britaniji, Singapuru, Južnoj Koreji i Hong Kongu. Jedina tradicionalna valuta koju podržava je američki dolara, a od kriptovaluta nudi bitcoin i ethereum, za koji je 2016. postala prva ovlaštena mjenjačnica na svijetu. Prednost ove mjenjačnice je povezanost s Wall Streetom, ali i naknada od svega 0,25 posto za transakcije.

3. Changelly

Posebnost ove mjenjačnice je što nudi najviše digitalnih valuta - bitcoin, ethereum, litecoin, monero, dash, bytecoin i digitalnote te mnoge druge. Dakle, ako biste mijenjali manje poznate digitalne valute, Changelly je za vas. Nastala je 2013. godine u Pragu i veže se uz MinerGate, koji omogućava rudanje kriptovaluta. Prihvaća američki dolar i euro, a naknada za transakcije iznosi 0,5 posto.

4. Cryptopia

Bazirana na Novom Zelandu i nastala 2014., ova mjenjačnica u ponudi ima preko 400 digitalnih valuta. Nove se nadodaju svakog dana. Uz to, sama verifikacija i registracija provode se iznimno brzo pa stoga baza korisnika ubrzano raste. Naknada za transakciju je svega 0,2 posto, a od tradicionalnog novca primaju se američki i novozelandski dolar.