Najbolje aplikacije za pisanje bilješki za programere

Najbolje aplikacije za pisanje bilješki za programere
DepositPhotos

Programeri konstantno moraju raditi s kodovima i ponekad se mogu pogubiti u cijeloj toj “šumi“ brojki i slova, zbog čega trebaju jednostavne alate koji im nude smjernice. Za tako nešto najbolji su oni koji nude mogućnosti zapisivanja bilješki, no uz dodatke koji će podići sve skupa na jednu višu razinu.

Pa stoga, za one koji na svojim pametnim telefonima ili tabletima pokušavaju čuvati bilješke bez ikakvog straha ili problema, donosimo pet najboljih aplikacija kojima se to može napraviti. Najbolje od svega, besplatne su!

1. Notion

Nudi praktički sve kao neki word alat, što znači da podcrtava, naglašava, mijenja veličinu teksta, dodaje tablice, datume... Uz sve, ima i Web verziju pa se može koristiti i na Linuxu. Zanimljivost je da ima solidnu podršku za kod blokove pa i u tom smjeru može biti od koristi.

Platforme: Windows, MacOS, Android, iOS, Web

2. Stackedit

Nudi sve što i Notion, ali velika mu je mana što se nudi samo za Web. Dakle, nema mobilne aplikacije pa samim time ima podosta manjkavosti u smislu jednostavnosti i šire korisnosti. Ali, sve se pohranjuje na Google Drive i vrlo je jednostavno izveden za korištenje u samom internetskom pregledniku.

Platforma: Web.

3. Typora

Ponovno, jedan zanimljiv alat, ali ne samo da nema mobilne aplikacije već ni Web verzije pa se može koristiti samo kao desktop verzija. Ipak, nudi integraciju s Pandoc pa oni koji pišu, primjerice, JavaScript ebook mogu izvući korist. Ujedno, Typora omogućava kreiranje CSS i PDF datoteka.

Platforme: Windows, MacOS, Linux.

4. Quip

Nudi sve što Notion, ali mobilna aplikacija mu nije toliko stabilna i pouzdana, što je mana.

Platforme: Windows, MacOs, Web, Android, iOS.

5. VSCode

Iako nema mobilne aplikacije, nudi odlična rješenja za ispisivanje kodova i njihovo "spajanje". Također, nudi mogućnost spajanja na GitBooks pa se bilješke mogu naći online i samim time dijeliti s drugima.

Platforme: Windows, MacOS, Linux