Najbolja agencija regije putovat će u Cannes

Najbolja agencija regije putovat će u Cannes

Sve agencije za tržišno komuniciranje iz regije pozvane su do 1. rujna prijaviti svoje projekte na BalCannes koji će se i ove godine održati u Rovinju u sklopu Weekend Media Festivala. Na sedmom izdanju BalCannesa bit će izabrano 25 najboljih komunikacijskih projekata iz cijele regije.

Najbolji projekti osvojit će posebne nagrade žirija, BalCanneske lavove, dok najbolju agenciju iz regije očekuje posebna nagrada, natjecanje na međunarodnom festivalu kreativnosti Cannes Lions 2019. Naime, dobitniku nagrade za najbolju agenciju organizatori BalCannesa honorirat će trošak prijave jednog projekta na Cannes Lions natjecanje sljedeće godine.

O nagrađenima će odlučivati žiri sastavljen od 25 stručnjaka, predstavnika klijenata, agencija i novinara iz nekoliko zemalja regije. Natjecatelji će moći saznati kako o njihovim projektima zasebno razmišlja svaki od tri sastava žirija, odnosno klijenti, agencije i mediji. Natječu se mali projekti ili velike kampanje, ali i domaći projekti te oni kreirani za strana tržišta kojima se na BalCannesu dodjeljuje nagrada za najbolji komunikacijski projekt kreiran za inozemno tržište, kao i za najbolji projekt realiziran na regionalnom tržištu.

Za sve koje se žele prijaviti kreirane su i posebne opcije 4 + 1 gratis i 7 + 3 gratis. Ove se godine za prva četiri projekta prijavljena od strane iste agencije, peti projekt može prijaviti gratis, dok se za prvih sedam projekata koje nominira ista agencija, dodatna tri projekta ne honoriraju. Proglašenje najboljih održat će se tijekom ovogodišnjeg Weekend Media Festivala koji se održava od 20. do 23. rujna u Rovinju.