Nagrada Siemens CEE Press Award 2019

Nagrada Siemens CEE Press Award 2019

Foto: Ilustracija

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog natječaja, novinarska nagrada Siemens CEE Press Award ulazi u sljedeću fazu. Ove godine Siemens nagrađuje najbolje novinarske radove na temu „Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike“. Natječaj se provodi u jedanaest zemalja srednje i jugoistočne Europe (Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Bugarska, Ukrajina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija i Austrija) te Izraelu.

Svrha natječaja jest nagrađivanje medijskog izvještavanja o ključnim temama modernog društva i promicanje razmjene između novinara iz cijele regije CEE. U natječaju mogu sudjelovati svi predstavnici medija koji svoje objavljene radove na temu „Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike“ dostave do 31. ožujka 2019. To obuhvaća sve tekstualne članke iz tiskanih i internetskih medija, reportaže agencijskih novinara, kao i priloge u elektroničkim medijima te televizijske i radijske priloge objavljene u razdoblju između 1. kolovoza 2018. i 31. ožujka 2019. Dostavljeni radovi moraju biti na temu „Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike“ u nacionalnom ili međunarodnom kontekstu i sadržavati informacije u skladu s odgovarajućim formatom.

"Naše društvo i njegova industrijska baza sve su više digitalizirani. Istovremeno, inteligentna infrastruktura i zgrade postepeno čine naše gradove pametnijima. No s druge strane energetski sektor suočen je s izazovom pronalaženja novih načina za „napajanjeˮ svih ovih korjenitih promjena koje izmjenjuju svijet u kojem živimo. Za to nam trebaju pametne mreže, pogotovo ako želimo uspješno dovršiti proces energetske tranzicije i odgovoriti na potrebe za čistom energijom u budućnosti. Drugim riječima, digitalna budućnost gradova, industrije i energije obuhvaća različite elemente iz širokog raspona industrijskih disciplina.

Kao tehnološki lider, kompanija Siemens aktivna je u svim navedenim područjima s posebnim naglaskom na digitalizaciju, automatizaciju i elektrifikaciju. Slijedom navedenog, smatramo da je važno u prvi plan staviti i odati veliku počast novinarskim radovima koji iziskuju mnogo vremena za istraživanje, krase ih jezične bravure te promiču društvenu odgovornost. Ovo činimo zato što čvrsto vjerujemo da će promjene koje se odvijaju upravo sada naposljetku utjecati na sve nas. A ukazivanje na smjer u kojemu bi digitalna budućnost gradova, industrije i energetike mogla odgovorno, neprimjetno i obuhvatno krenuti koristi cijelom društvu i potrebno ga je naglasiti," objašnjava Katharina Swoboda, voditeljica Korporativnih komunikacija za Siemensa Austrije te srednju i jugoistočnu Europu.

U svakoj zemlji sudionici dostavljene radove ocjenjivat će stručni žiri. Pobjednik iz svake zemlje ulazi u završnicu natječaja, koja će se održati početkom lipnja 2019. u Siemens Cityju u Beču. Tu će tijekom gala-večeri biti odano priznanje trima najboljim novinarskim radovima središnje i istočne Europe. Svaki od triju pobjednika dobit će ček u vrijednosti od 1.000 eura.

Još iz kategorije

Ovog proljeća još više megabajta, SMS-ova i minuta za sve Simpa korisnike Glanc opcija

Ovog proljeća još više megabajta, SMS-ova i minuta za sve Simpa korisnike Glanc opcija

25.04.2019. komentiraj

Od 24. travnja Simpa korisnici mogu uživati u još više megabajta, minuta i SMS-ova u Glanc opcijama. Naime, Veliki Glanc od danas sadrži čak 6000 megabajta, Srednji Glanc također 1000 megabajta više no što je to bilo do sad te dodatno više minuta za razgovore, dok korisnici Malog i Najmanjeg Glanca imaju na raspolaganju čak dvostruko više internet prometa uz dodatno povećanje broja jedinica minuta i SMS-ova.  Tako će svi Simpa korisnici, ali i oni koji će to tek postati, uz minimalno povećanje mjesečne naknade za navedene opcije moći bezbrižnije komunicirati s najbližima te dijeliti, uploadati i downloadati još više sadržaja.

PRO PR Vision Manager priznanje dodijeljeno Gordani Kovačević

PRO PR Vision Manager priznanje dodijeljeno Gordani Kovačević

24.04.2019. komentiraj

Ovogodišnja titula PRO PR Vision Manager, koja se već 7 godina dodjeljuje za transparentnost u komunikacijama, uručena je predsjednici Ericssona Nikole Tesle, gospođi Gordani Kovačević jer je ona, kao što stoji u obrazloženju članova komisije „u sklopu procesa rukovođenja, veoma važnu ulogu svih ovih godina posvećivala transparentnoj komunikaciji, koristeći različite tehnike i alate prema svim ciljnim javnostima na iskren, razumljiv i transparentan način, a svojim komunikacijskim porukama inspirirala je poslovnu zajednicu“.

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

23.04.2019. komentiraj

Odmah nakon što je počeo ograničavati koje Android aplikacije mogu dobiti dopuštenja za uvid u SMS poruke i listu poziva korisnika koji ih postavlja na svoje uređaje, stigla je nova regulativa kojom će se novi developeri nešto duže pregledavati prije nego uspiju postaviti svoj softver na Play Store e-trgovinu aplikacijama.