Nagli skok Bitcoina na 8000 dolara podsjeća na već viđeni balon

Nagli skok Bitcoina na 8000 dolara podsjeća na već viđeni balon

Foto: DepositPhotos

Bitcoin se vratio u visine kao prije nešto manje od dvije godine i vrijedi skoro osam tisuća američkih dolara, što je sjajan pokazatelj svima uključenima na tržište, ali i onima koji uporno žele da to tržište doživi potpuni krah.

Zanimljivo je da se ovaj rast dogodio svega nekoliko dana nakon što je slavodobitno objavljeno da je Bitcoin premašio šest tisuća dolara vrijednosti pa na taj način bacio po strani sve one prognoze koje su sugerirale daljnji pad i nemogućnost probijanja granice od pet tisuća dolara kroz ovu godinu. Sad je jasno da su bile potpuno promašene i vrlo je lako da će aktualnih 7963 dolara vrlo brzo biti nadmašeno.

Ujedno, ova vrijednost najveća je od srpnja prošle godine pa se može slobodno kazati i da je ono najgore iza nas. Naime, u nekim trenucima krajem prošle i početkom ove godine, Bitcoin je pao na tri i manje tisuća dolara. Naravno da su tad bile prisutne najcrnje misli, ali uporna zajednica dala si je truda, nije odustajala i čini se da Bitcoin neće tako brzo nikamo otići.

Slobodno se sad mogu apsolutno svi optimisti nadati da je prosinac 2017. dostižan. Tad je ova najpopularnija i najmoćnija kriptovaluta vrijedila 19511 dolara. Kad bi se to uistinu dogodilo, ponovno bismo svjedočili rastu zanimanja kao u tom periodu, odnosno, kupovini Bitcoina kao nikad prije. Ali i prodaji...

Ne samo to, kad bi se sve to ponovilo, proizvođači osobnih računala bi profitirali, kao i proizvođači komponentni za njih, prvenstveno onih vezanih za procesorske i grafičke mogućnosti. A nije ni to sve, proizvođači pametnih telefona koji su se okrenuli kriptovalutama, kao HTC, sigurno će na tržištu doživjeti određeni pozitivni impuls.

Samo, s ovim vijestima treba očekivati da će se pojaviti i vijesti o porastu hakerskog rudarenja kriptovaluta, što je kroz 2018. i ovu godinu podosta splasnulo i izgubilo na značaju zbog nemogućnosti ostvarivanja konkretnije financijske koristi. Kako god, dobro nam došao natrag Bitcoin i uživajmo u promatranju kamo će ovoga puta cijela ova priča otići.

Još iz kategorije

Analiza tržišta poslovnih putovanja u Hrvatskoj

Analiza tržišta poslovnih putovanja u Hrvatskoj

21.07.2019. komentiraj

Turistička agencija specijalizirana za poslovna putovanja PutujBolje i Ana Keglović Horvat iz AKH Consultinga, tijekom travnja su proveli istraživanje na uzorku od 250 poslovnih putnika iz 130 hrvatskih tvrtki koji zbog prirode posla putuju. Htjeli su doznati ide li popularizacija putovanja poslovnim osobama u prilog, koje su njihove navike i potrebe, te koji najčešći problemi i frustracije s kojima se susreću.

Inovacije su ključ uspjeha

Inovacije su ključ uspjeha

20.07.2019. komentiraj

Jedan od najvećih europskih pokretača inovacija na području održive energije, InnoEnergy, 3. i 4. listopada u Parizu održava „The Business Booster“ (TBB) kojim se želi potaknuti novi način promišljanja i uvesti humaniji pristup u proces tranzicije čiste energije te u fokus staviti prosperitet i kvalitetu života ljudi. Na prestižnom događaju u francuskoj prijestolnici sudjelovat će i hrvatska agro - tehnološka tvrtka iz sektora čiste tehnologije Hortilab, specijalizirana za inovativan in vitro uzgoj vrhunskog akvarijskog bilja.

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

19.07.2019. komentiraj

Huawei je najavio svoj InFocus natječaj za ovu godinu. On je podijeljen u šest kategorija od kojih je pet vezano uz fotografiju, dok je jedna posvećena video formatu. InFocus je namijenjen svim Huawei korisnicima koji mogu poslati svoje radove u jednoj od kategorija putem internetske stranice natječaja.