Nagli skok Bitcoina na 8000 dolara podsjeća na već viđeni balon

Nagli skok Bitcoina na 8000 dolara podsjeća na već viđeni balon

Foto: DepositPhotos

Bitcoin se vratio u visine kao prije nešto manje od dvije godine i vrijedi skoro osam tisuća američkih dolara, što je sjajan pokazatelj svima uključenima na tržište, ali i onima koji uporno žele da to tržište doživi potpuni krah.

Zanimljivo je da se ovaj rast dogodio svega nekoliko dana nakon što je slavodobitno objavljeno da je Bitcoin premašio šest tisuća dolara vrijednosti pa na taj način bacio po strani sve one prognoze koje su sugerirale daljnji pad i nemogućnost probijanja granice od pet tisuća dolara kroz ovu godinu. Sad je jasno da su bile potpuno promašene i vrlo je lako da će aktualnih 7963 dolara vrlo brzo biti nadmašeno.

Ujedno, ova vrijednost najveća je od srpnja prošle godine pa se može slobodno kazati i da je ono najgore iza nas. Naime, u nekim trenucima krajem prošle i početkom ove godine, Bitcoin je pao na tri i manje tisuća dolara. Naravno da su tad bile prisutne najcrnje misli, ali uporna zajednica dala si je truda, nije odustajala i čini se da Bitcoin neće tako brzo nikamo otići.

Slobodno se sad mogu apsolutno svi optimisti nadati da je prosinac 2017. dostižan. Tad je ova najpopularnija i najmoćnija kriptovaluta vrijedila 19511 dolara. Kad bi se to uistinu dogodilo, ponovno bismo svjedočili rastu zanimanja kao u tom periodu, odnosno, kupovini Bitcoina kao nikad prije. Ali i prodaji...

Ne samo to, kad bi se sve to ponovilo, proizvođači osobnih računala bi profitirali, kao i proizvođači komponentni za njih, prvenstveno onih vezanih za procesorske i grafičke mogućnosti. A nije ni to sve, proizvođači pametnih telefona koji su se okrenuli kriptovalutama, kao HTC, sigurno će na tržištu doživjeti određeni pozitivni impuls.

Samo, s ovim vijestima treba očekivati da će se pojaviti i vijesti o porastu hakerskog rudarenja kriptovaluta, što je kroz 2018. i ovu godinu podosta splasnulo i izgubilo na značaju zbog nemogućnosti ostvarivanja konkretnije financijske koristi. Kako god, dobro nam došao natrag Bitcoin i uživajmo u promatranju kamo će ovoga puta cijela ova priča otići.

Još iz kategorije

Najviše se bojimo smanjenja plaća i gubitka posla, ulaganje u znanje najisplativije

Najviše se bojimo smanjenja plaća i gubitka posla, ulaganje u znanje najisplativije

03.06.2020. komentiraj

Pandemija je utjecala na živote građana i donijela nam drugačiju svakodnevicu, a to pokazuje i istraživanje koje je proveo Media Val u suradnji s Ipsosom prema kojem građani u ovim vremenima prije svega teže jednostavnijem životu, osjećaju mira, spokoja i sigurnosti.

Developeri računalnih igara morat će sami prijaviti igre u GeForce Now

Developeri računalnih igara morat će sami prijaviti igre u GeForce Now

03.06.2020. komentiraj

Potaknuta iznimnom popularnosti svoje GeForceNow cloud gaming usluge, Nvidia je odlučila promijeniti pravila korištenja za developere i izdavače te odredila da se moraju uključiti (eng. opt in) u platformu kako bi mogli na njoj imati svoje naslove.

Traži se rješenje s leasing kućama jer bez njih prijevoznici neće opstati

Traži se rješenje s leasing kućama jer bez njih prijevoznici neće opstati

03.06.2020. komentiraj

Glas poduzetnika i Inicijativa povremenog prijevoza putnika (PPP) već su upozoravali kako leasing kuće u Hrvatskoj nisu adekvatno reagirale na novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa te svojim postupanjem dovode u pitanje opstanak cijele turističke grane povremenog prijevoza putnika. Na preporuke HANFA-e i Ministarstva turizma, neke od leasing kuća su se oglušile, što je zaista veliki problem jer svi trebaju maksimalno pomoći u ovoj situaciji i to jedni drugima kvalitetnim rješenjima.