Nadogradite svoje znanje na radionicama u sklopu PMI Foruma

Nadogradite svoje znanje na radionicama u sklopu PMI Foruma
PMI

11. izdanje PMI Foruma „Vještine iz rukava uspješnog voditelja projekata“, koje će se održati od 13. do 15. studenog u Plaza Event Centru u Zagrebu donosi čak četiri radionice. Na popularnim PMI radionicama, uvijek dupkom punima, stječu se praktična znanja koja su odmah primjenjiva u svakodnevnom poslovanju. Voditelji ovogodišnjih radionica su vrhunski domaći i strani stručnjaci: Željko Trogrlić, Stanislav Strešnjak, Tatjana Kotarski, Alfonso Bucero i Tihana Dragičević.

Prvi dan Foruma, ponedjeljak, 13. studenoga, donosi dvije cjelodnevne radionice koje će se paralelno održavati u dvoranama Plaza Event Centra: eksperti za agilno vođenje projekata Željko Trogrlić i Stanislav Strešnjak održat će radionicu Agilna procjena i planiranje, a Tatjana Kotarski, voditeljica projekata s višegodišnjim iskustvom na kompleksnim zadacima, naučit će vas osnove vođenja projekata prema PMI standardima na radionici Kako postati i ostati uspješan voditelj projekata.

Na radionici Agilna procjena i planiranje naučit ćete kako agilno voditi projekte, kako prikupiti zahtjeve i upravljati njima te ih pretvoriti u izvediv projekt. Ako su zahtjevi preveliki ili nejasni, mogu imati značajan negativan utjecaj na projekt i ishod projekta. Zato je ključno znati ih dobro definirati te rukovati s njima u agilnom projektu. Na interaktivnoj radionici saznat ćete više o principima i procesima, no steći i praksu u njihovoj primjeni na nekoliko oglednih primjera.  Radionica će obuhvatiti sljedeće elemente: primjenjivost agilne metode, pregled Scrum procesa, planiranje, zahtjeve kao korisničke priče, određivanje redoslijeda korisnih priča, metodu agilne procjene, planiranje Sprinta, praćenje napretka, praćenje inačica i skalabilnost.

Tijekom radionice Kako postati i ostati uspješan voditelj projekata juniori i svi oni koji  razvijaju svoju karijeru u vođenju projekata steći će osnovno znanje, smjernice i praktične savjete kako izgraditi i unaprijediti vještine postizanja rezultata u kompleksnom projektnom okruženju. Polaznici će naučiti kako učinkovito upravljati od starta do ostvarenja cilja kroz različita područja znanja i faze upravljanja projektom. Razumijevanje koncepta projekta i projektne metodologije se bazira na PMI® standardima na temelju stručnog priručnika  „A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) - Sixth Edition“. Radionica će biti korisna i za voditelje projekata koji imaju određeno iskustvo i pripremaju se za polaganje PMP® certifikata te žele osvježiti osnovna znanja o upravljanju projektima. Među koristima za polaznike izvajaju se smanjenje vremena uhodavanja na novim projektima, razumijevanje PMI® procesnih grupa i područja znanja te povezivanje istih s praktičnom primjenom na projektu, razumijevanje bitnih značajki prilikom vođenja projekta s aspekta tehničkih vještina: planiranja opsega, vremena i budžeta, razumijevanje uloge voditelja, te uloga i odgovornosti projektnog tima te razumijevanje bitnih značajki prilikom vođenja projekta s aspekta leadership vještina (komunikacija, upravljanje dionicima i upravljanje timom).

Broj mjesta na radionicama je ograničen pa požurite osigurati svoje mjesto prijavom online! Vidimo se na PMI Forumu u studenom!