Nadogradite svoje znanje na radionicama u sklopu PMI Foruma

Nadogradite svoje znanje na radionicama u sklopu PMI Foruma

Foto: PMI

11. izdanje PMI Foruma „Vještine iz rukava uspješnog voditelja projekata“, koje će se održati od 13. do 15. studenog u Plaza Event Centru u Zagrebu donosi čak četiri radionice. Na popularnim PMI radionicama, uvijek dupkom punima, stječu se praktična znanja koja su odmah primjenjiva u svakodnevnom poslovanju. Voditelji ovogodišnjih radionica su vrhunski domaći i strani stručnjaci: Željko Trogrlić, Stanislav Strešnjak, Tatjana Kotarski, Alfonso Bucero i Tihana Dragičević.

Prvi dan Foruma, ponedjeljak, 13. studenoga, donosi dvije cjelodnevne radionice koje će se paralelno održavati u dvoranama Plaza Event Centra: eksperti za agilno vođenje projekata Željko Trogrlić i Stanislav Strešnjak održat će radionicu Agilna procjena i planiranje, a Tatjana Kotarski, voditeljica projekata s višegodišnjim iskustvom na kompleksnim zadacima, naučit će vas osnove vođenja projekata prema PMI standardima na radionici Kako postati i ostati uspješan voditelj projekata.

Na radionici Agilna procjena i planiranje naučit ćete kako agilno voditi projekte, kako prikupiti zahtjeve i upravljati njima te ih pretvoriti u izvediv projekt. Ako su zahtjevi preveliki ili nejasni, mogu imati značajan negativan utjecaj na projekt i ishod projekta. Zato je ključno znati ih dobro definirati te rukovati s njima u agilnom projektu. Na interaktivnoj radionici saznat ćete više o principima i procesima, no steći i praksu u njihovoj primjeni na nekoliko oglednih primjera.  Radionica će obuhvatiti sljedeće elemente: primjenjivost agilne metode, pregled Scrum procesa, planiranje, zahtjeve kao korisničke priče, određivanje redoslijeda korisnih priča, metodu agilne procjene, planiranje Sprinta, praćenje napretka, praćenje inačica i skalabilnost.

Tijekom radionice Kako postati i ostati uspješan voditelj projekata juniori i svi oni koji  razvijaju svoju karijeru u vođenju projekata steći će osnovno znanje, smjernice i praktične savjete kako izgraditi i unaprijediti vještine postizanja rezultata u kompleksnom projektnom okruženju. Polaznici će naučiti kako učinkovito upravljati od starta do ostvarenja cilja kroz različita područja znanja i faze upravljanja projektom. Razumijevanje koncepta projekta i projektne metodologije se bazira na PMI® standardima na temelju stručnog priručnika  „A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) - Sixth Edition“. Radionica će biti korisna i za voditelje projekata koji imaju određeno iskustvo i pripremaju se za polaganje PMP® certifikata te žele osvježiti osnovna znanja o upravljanju projektima. Među koristima za polaznike izvajaju se smanjenje vremena uhodavanja na novim projektima, razumijevanje PMI® procesnih grupa i područja znanja te povezivanje istih s praktičnom primjenom na projektu, razumijevanje bitnih značajki prilikom vođenja projekta s aspekta tehničkih vještina: planiranja opsega, vremena i budžeta, razumijevanje uloge voditelja, te uloga i odgovornosti projektnog tima te razumijevanje bitnih značajki prilikom vođenja projekta s aspekta leadership vještina (komunikacija, upravljanje dionicima i upravljanje timom).

Broj mjesta na radionicama je ograničen pa požurite osigurati svoje mjesto prijavom online! Vidimo se na PMI Forumu u studenom!

Još iz kategorije

Rijeka dobila prvu brzu e-punionicu za električna vozila

Rijeka dobila prvu brzu e-punionicu za električna vozila

16.06.2018. komentiraj

Uoči početka turističke sezone Hrvatski Telekom i Tower Center Rijeka postavili su prvu brzu e-punionicu za električna vozila u Gradu Rijeci u sklopu projekta „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi“. Ovom instalacijom Rijeka se pridružila karti pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta nisko-ugljične mobilnosti.

Tele2 ulazi u svijet mobile gaminga s Valianceom

Tele2 ulazi u svijet mobile gaminga s Valianceom

16.06.2018. komentiraj

Ako imate instaliranu barem jednu igricu na svom smartphoneu - i vi ste egamer. Gaming je najbrže rastuća industrija u svijetu, a trenutno je aktivno više od 200 milijuna gamera. Prema nekim istraživanjima svakodnevno igra dvije trećine igrača, a deset posto njih čak 6 do 8 sati. Zanimljivo je i to da u svijetu esporta ima čak 45% žena koje aktivno igraju.

Održan SAP NOW Zagreb

Održan SAP NOW Zagreb

15.06.2018. komentiraj

Prvo izdanje događanja SAP NOW Zagreb, ponovilo je uspjeh svog prethodnika SAP Foruma te okupilo preko 600 domaćih i stranih stručnjaka koji su kroz seriju predavanja, primjera iz prakse i panela raspravljali o budućnosti inteligentnih tvrtki. Događanje je otvorila Sonja Popović, direktorica tvrtke SAP d.o.o., koja je naglasila kako se poslovanje budućnosti temelji na pametnom povezivanju ljudi, tehnologija i kompanija.