Na trećem DIABLOGU proglasÌŒeni najbolji blogeri, influenceri i brendovi

Na trećem DIABLOGU proglasÌŒeni najbolji blogeri, influenceri i brendovi
DepositPhotos

Ovog je tjedna u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema održano treće izdanje jedine hrvatske konferencije o blogerima i influencerima, DIABLOG. Konferencija je okupila tristotinjak gostiju, a održan je niz zanimljivih predavanja, prezentacija, radionica i okruglih stolova.

Rezultati najnovijeg istraživanja o hrvatskoj blogerskoj i influencer sceni pokazali su kako su kreatori sadržaja sve zreliji, uz brigu o vlastitim online kanalima velika većina (61%) ima i stalan posao, te su visoko obrazovani (75%). Njih 40% kontinuirano surađuje s jednim brendom i prosječno zarađuju manje nego što su zarađivali prošle godine (63% do 3.500 kn), što znači da je na sceni puno novih lica i da do izražaja sve više dolaze takozvani microinfluenceri. Ono na čemu bi trebali više poraditi je proaktivnost u suradnji s brendovima, jer ih čak 70% čeka da im se brendovi sami jave. Kao glavne trendove ispitanici su istaknuli videosadržaj, podcast i Instagram TV.

Na konferenciji su proglašeni najbolji blogeri u kategorijama moda, ljepota, gastro i putovanja, dodijeljeno je posebno priznanje za najveći iskorak u protekloj godini, proglašena nova zvijezda, najinfluencer i najbolji brendovi za suradnju s blogerima. U kategoriji moda nagrada je pripala Luciji Kontić dok je Maša Zibar proglašena najboljom u kategoriji ljepota. Za najbolju gastro blogericu izabrana je Sanja Mijac, a Kristijan Iličić slavio je u kategoriji putovanja. Najiskorak nagrada dodijeljena je Ines Šitum, najinfluencer je Ella Dvornik, nova zvijezda Una Pasić Gregović, a najbrendovi su Nivea, Dukat i Avon.