USPJEŠNA PRIČA

Na MWC-u u Barceloni gotovo 100.000 posjetitelja, organizatori oduševljeni

Na MWC-u u Barceloni gotovo 100.000 posjetitelja, organizatori oduševljeni
Dražen Tomić / Tomich Productions

Vrata su zatvorena, GSMA je uspješno okončao još jedan Mobile World Congres (MWC) u Barceloni, najveći i najutjecajniji događaj vezan uz sve što se tiče mobilnih uređaja na svijetu. Pristiglo je više od 88.500 sudionika iz 202 zemlje, uključujući kreatore poslovnih i tržišnih politika te lidere iz mobilnog ekosustava, ali i šire.

"Vratili smo se u punoj snazi. Razina energije i podrške od strane svih prisutnih premašila je naša nadanja i očekivanja. Iskreno sam ponisan, ali i zadivljen osjećajem zajedništva, inovativnosti, uzbuđenja i poslovne generacije. Anegdotalno, izlagači i partneri izvještavaju da su njihova očekivanja nadmašena, a u nekim slučajevima i potučena u odnosu na 2019. U ime GSMA, želio bih izraziti iskrenu zahvalu svim novim i ponovnim sudionicima, izlagačima, govornicima, partnerima i sponzorima bez kojih ovo druženje ne bi bilo moguće", rekao je izvršni direktor (CEO) GSMA John Hoffman.

Više od tisuću govornika i lidera iz industrije predstavilo se uživo posjetiteljima, ali i onima koji su događaj pratili online. Više od polovice njih bilo je na razini direktora ili višoj razini, od čega je 21 posto njih bilo C-suite, a 26 posto su bile žene. Posebni "Ministarski program GSMA" okupio je najveći broj izaslanstava ikada, s njih 196 iz više od 150 zemalja te gotovo 70 ministara i više od stotinu voditelja regulatornih tijela.

Također, 4YFN je pozdravio gotovo 800 izlagača, više od 375 govornika i više od 250 "pitching" sesija. O događaju je osobno izvještavalo više od 2400 novinara i industrijskih analitičara iz cijelog svijeta. U prosjeku, 10.000 sastanaka za umrežavanje postavljeno je dnevno putem aplikacije. Na temelju predviđanja prije događaja, očekuje se da je MWC generirao 350 milijuna eura i kreirao 7400 radnih mjesta s nepunim radnim vremenom.

"Oduševljen sam ovolikim pozitivnim zamahom. Kako se digitalne tehnologije nastavljaju razvijati, u zraku se osjeća novo uzbuđenje koje je MWC tako dobro uhvatio. Prijelaz na Web 3.0 pokrenut će novu eksploziju mrežnog prometa i ključno je da zajedno radimo na pripremi. Potrošači koji žive u svijetu vođenom podacima trebaju sve veće količine kapaciteta na rubu mreže kako bi proširili mogućnosti računalstva u cloudu, a naša je industrija u dobroj poziciji da to učini", izjavio je glavni direktor GSMA Mats Granryd.

Nakon sajma u Barceloni, slijede MWC Šangaj od 28. do 30. lipnja, MWC Las Vegas od 26. do 28. rujna i MWC Africa od 17. do 19. listopada. Sljedeće izdanje MWC Barcelona održat će se od 26. do 29. veljače 2024.