MWC 2018: Kamera glavni adut Galaxy S9 uređaja

MWC 2018: Kamera glavni adut Galaxy S9 uređaja

Foto: Goran Matošević/Tomich Productions

Kao što je već ranije bilo najavljeno, Samsung je uoči Mobile World Congressa u Barceloni predstavio svoj novi flagship uređaj, Galaxy S9. Glavni noviteti u odnosu na prošlogodišnji model stižu u vidu poboljšanih kamera, a skuplji model dolazi s dvije kamere što je već viđeno kod drugih modela i proizvođača na tržištu.

S9 i S9 Plus nastavak su dizajnerskog rješenja koje smo vidjeli kod njihovih prethodnika sa zaslonom do ruba, dobrom ergonomijom i manjim dimenzijama u odnosu na uobičajeni format suvremenih pametnih telefona. Novi zasloni, dijagonala 5,8 i 6,2 inča, stapaju se s kućištem tako da je teško ocijeniti gdje završava ekran i počinje tijelo telefona.

Dvostruka se kamera prilagođava količini svjetlosti kao što to radi ljudsko oko zahvaljujući dvostrukom otvoru blende. Novost je i dodavanje memorije na sam optički čip što značajno pomaže u brzini procesiranja slika. To je rezultiralo opcijama kao što je super slow motion koji može snimati do 960 slika u sekundi što znači da je omogućeno snimanje usporene snimke do 40 puta. Bit će zanimljivo kako će se ovo "usporenje" slike zaista pokazati u praksi.

Kamera se sastoji od široke i tele leće koje zajedno donose velik napredak u kvaliteti snimljenih fotografija, a uz dvostruku stabilizaciju slike korisnici će puno lakše moći snimati čiste fotografije u svakom trenutku. Na osnovu snimljenih fotografija korisnici mogu napraviti popularne emojije koji će biti vrlo slični osobama s fotografije. I bit će fora, kao što se može u suradnji s brendovima iz svijeta mode i šminke koristiti za virtualno isprobavanje šminke i direktnu kupnju nakon toga.

Prodaja novih Galaxy uređaja počinje 16. ožujka, a omogućene su i prednarudžbe. Oni koji kupe S9 ili S9 Plus do 7. ožujka, svoje će telefone dobiti sedam dana prije službenog datuma početka prodaje, pohvalili su se iz Samsunga i zasigurno izazvali reakciju onih koji sve moraju imati prvi. Maloprodajna cijena modela S9 je 6499 kuna, a S9 Plus 7299 kuna. Dakle Samsung ludilo opet počinje.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Booking.com pokreće novu pilot-aplikaciju CityBook u Amsterdamu, Londonu i Parizu

Booking.com pokreće novu pilot-aplikaciju CityBook u Amsterdamu, Londonu i Parizu

20.01.2020. komentiraj

Nova aplikacija pod imenom CityBook koja treba postati univerzalni digitalni vodič za gradove dolazi iz Booking.com-a.  Radi se o responzivnom digitalnom vodiču za gradove koji na jednom mjestu savršeno kombinira inspiraciju, planiranje, navigaciju i doživljaje. Prvi pilot-projekti pokrenuti su danas za Pariz, London i Amsterdam.

Većina građana podržava zabranu rada trgovina nedjeljom

Većina građana podržava zabranu rada trgovina nedjeljom

18.01.2020. komentiraj

Da je odluka kojim slučajem u njihovim rukama, velika većina građana Hrvatske, njih 84%, ukinula bi ili ograničila rad trgovina nedjeljom, otkriva anketa koju je proveo portal MojPosao i u kojoj je sudjelovalo više od tri tisuće ispitanika.

INFOGRAFIKA: Muškarci i dalje stoje iza većine odobrenih patenata, no sve je više i žena

INFOGRAFIKA: Muškarci i dalje stoje iza većine odobrenih patenata, no sve je više i žena

18.01.2020. komentiraj

Tehnologija napreduje iz dana u dan, a nešto sporije prate je društvene promjene, što se može vidjeti iz podatka da iza većine odobrenih patenata diljem svijeta i dalje svoje muškarci. Dakle, žene još uvijek nisu dovoljno prisutne u tehnološkom svijetu, odnosno, ne stoje u dovoljnoj mjeri iza izuma.