MWC 2018: Kamera glavni adut Galaxy S9 uređaja

MWC 2018: Kamera glavni adut Galaxy S9 uređaja

Foto: Goran Matošević/Tomich Productions

Kao što je već ranije bilo najavljeno, Samsung je uoči Mobile World Congressa u Barceloni predstavio svoj novi flagship uređaj, Galaxy S9. Glavni noviteti u odnosu na prošlogodišnji model stižu u vidu poboljšanih kamera, a skuplji model dolazi s dvije kamere što je već viđeno kod drugih modela i proizvođača na tržištu.

S9 i S9 Plus nastavak su dizajnerskog rješenja koje smo vidjeli kod njihovih prethodnika sa zaslonom do ruba, dobrom ergonomijom i manjim dimenzijama u odnosu na uobičajeni format suvremenih pametnih telefona. Novi zasloni, dijagonala 5,8 i 6,2 inča, stapaju se s kućištem tako da je teško ocijeniti gdje završava ekran i počinje tijelo telefona.

Dvostruka se kamera prilagođava količini svjetlosti kao što to radi ljudsko oko zahvaljujući dvostrukom otvoru blende. Novost je i dodavanje memorije na sam optički čip što značajno pomaže u brzini procesiranja slika. To je rezultiralo opcijama kao što je super slow motion koji može snimati do 960 slika u sekundi što znači da je omogućeno snimanje usporene snimke do 40 puta. Bit će zanimljivo kako će se ovo "usporenje" slike zaista pokazati u praksi.

Kamera se sastoji od široke i tele leće koje zajedno donose velik napredak u kvaliteti snimljenih fotografija, a uz dvostruku stabilizaciju slike korisnici će puno lakše moći snimati čiste fotografije u svakom trenutku. Na osnovu snimljenih fotografija korisnici mogu napraviti popularne emojije koji će biti vrlo slični osobama s fotografije. I bit će fora, kao što se može u suradnji s brendovima iz svijeta mode i šminke koristiti za virtualno isprobavanje šminke i direktnu kupnju nakon toga.

Prodaja novih Galaxy uređaja počinje 16. ožujka, a omogućene su i prednarudžbe. Oni koji kupe S9 ili S9 Plus do 7. ožujka, svoje će telefone dobiti sedam dana prije službenog datuma početka prodaje, pohvalili su se iz Samsunga i zasigurno izazvali reakciju onih koji sve moraju imati prvi. Maloprodajna cijena modela S9 je 6499 kuna, a S9 Plus 7299 kuna. Dakle Samsung ludilo opet počinje.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

24.08.2019. komentiraj

Najveći svjetski sajam igara Gamescom u Kölnu danas je zatvorio svoja vrata nakon peta dana intenzivnog dogovaranja novih poslova, ali i igranja najnovijih igara koje se tek očekuju na tržištu. Gamescom je okupio ponovno i poslovnu zajednicu na posebno dijelu koji je održan prva dva dana i gdje su developeri međusobno razgovarali o razvoju igara, enginima za igre, novim modelima animacija, dok su izdavači tražili potencijalne nove uspješnice.

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

24.08.2019. komentiraj

Hrvatska znanstvenica, teorijska fizičarka, prof. dr. sc. Željka Fuchs Stone, direktorica Centra za klimu i vodu na institutu New Mexico Tech, poznata i kao lovkinja na uragane, započela je sa svojim kolegama znanstvenicima novi projekt “OTREC”, kojim planiraju razotkriti misterij nastanka uragana.

GNOME  i KDE zajednički za Linux desktop

GNOME i KDE zajednički za Linux desktop

23.08.2019. komentiraj

Linux za desktop računala ima mnogo obožavatelja, ali nikad nije uspio pridobiti mase u smislu kao Windows ili Mac OS, što je posljedica fragmentacije izvedene od strane različitih proizvođača. O tome je pričao i osnivač Linuxa Linus Torvalds, no možda ta kritika više neće vrijediti sad kad su dva najveća rivala za Linux desktop odlučila raditi zajedno.