MWC 2018: Greyp predstavio tehnologiju koja stiže u njihov novi model

MWC 2018: Greyp predstavio tehnologiju koja stiže u njihov novi model
Goran Matošević / Tomich Productions

Na Mobile World Congressu u Barceloni hrvatski proizvođač električnih bicikala Greyp i Hrvatski Telekom predstavili su suradnju u sklopu koje će promovirati nove tehnologije. Naime, nova će generacija Greyp bicikala putem eSIM-a biti stalno povezana, što će njihovim vlasnicima omogućiti daljinsko nadgledanje, a onda i upravljanje određenim funkcijama bicikla.

Bez potrebe za fizičkom SIM karticom ili ugovornom obavezom, suradnja Greypa i HT-a budućim korisnicima donosi besplatno povezivanje na području cijele Europe i sjeverne Amerike do 2022. godine. Greyp G6, koji bi se na tržištu trebao naći početkom ljeta, kao glavnu razliku u odnosu na postojeću ponudu ističe primijenjenu visoku tehnologiju. G6 će na temelju informacija dobivenih iz niza ugrađenih senzora kao što su akcelerometar, žiroskop i HR monitor izravno sudjelovati u donošenju odluka koje će potom imati utjecaja na ponašanje bicikla, a time i samu vožnju.

Tako će se, primjerice, prema broju otkucaja srca prilagođavati nivo asistencije motora, dok će G senzor detektirati opasne situacije i započinjati proceduru slanja poziva u pomoć. Povezivost će omogućavati slanje tekstualnih poruka na bicikl ili pak dohvaćanje snimaka kada je korisnik zabrinut za ono što se događa oko bicikla.

Kamere s funkcijom neprekidnog snimanja bilježit će svaku situaciju, a one će se moći lako i brzo podijeliti na društvenim mrežama. Niz podataka koji se prate i bilježe, poput prikaza utrošene energije vozača i trenutačnog stanja električne energije, pružat će uvid u stanje bicikla i u navike korisnika, a sve s ciljem unapređenja korisničkog iskustva.