MWC 2017: Peugeot predstavio prototip futurističkog vozila Instinct Concept

MWC 2017: Peugeot predstavio prototip futurističkog vozila Instinct Concept
Peugeot

Francuski proizvođač automobila Peugeot na Mobile World Congressu nije samo osluškivao i pratio sve novitete koji bi se mogli ticati autoindustrije već je došao predstaviti Peugeot Instinct Concept, prototip futurističkog vozila opremljenog sa Samsung ARTIK Cloud platformom.

Riječ je o sustavu integriranom u Peugeot Instinct Concept, a omogućava lakšu komunikaciju s cloudom, kao i ostalim IoT (Internet of Things) hardverom. Naravno, viđeno na MWC-u ipak će se uvelike razlikovati od onoga što će se ponuditi na komercijalnom tržištu, kad dođe vrijeme za to. Jer, ipak je riječ o prototipu kojim se žele pokazati mogućnosti ovakve suradnje.

No, kako god bilo, ovo je prvi automobil sa savršeno funkcionalnom i iznimno naprednom IoT platformom. Naime, Peugeot Instinct Concept sposoban je analizirati navike vozala i prilagođavati kompletno iskustvo vožnje u skladu s tim. Također, može se podesiti da se upali sam od sebe, što je posebno korisno zimi, kad se sve treba zagrijati i(li) odmrznuti. Uz to, omogućava spajanje automobila na sve IoT uređaje u vašem domu i na taj način ih se može kontrolirati. Dakle, već po dolasku kući sve može biti spremno, ne treba trošiti vrijeme nepotrebno.

Nije ni to sve, Peugeot Instinct Concept nudi mogućnost autonomne vožnje, što znači da je spreman u potpunosti za ono što budućnost donosi. Sad samo treba vidjeti hoće li se Peugeot odlučiti ovo vozilo ikad pustiti u komercijalnu proizvodnju te u kojem smjeru će sa Samsungom nastaviti partnerstvo...