MWC 2016: Eye Tribe demonstrira novo mobilno rješenje praćenja pokreta oka za VR

MWC 2016: Eye Tribe demonstrira novo mobilno rješenje praćenja pokreta oka za VR

Foto: The Eye Tribe

Tijekom sajma Mobile World Congress u Barceloni Eye Tribe će pokazati i demonstrirati rad novog mobilnog rješenja praćenja pokreta očiju za virtualnu stvarnost. Ovo rješenje bi trebalo omogućiti bolje performanse za mobilne VR slušalice omogućujući tzv. foveated renderiranje.

Eye Tracking također omogućuje lakše i intuitivno upravljanje u kombinaciji s gestama i glasovnim upravljanjem.

Eye Tribe sada nudi rješenje za integraciju praćenja pokreta očiju u smartphone, poput popularnog Gear VR. Eye Tracking značajka postati će standardna funkcionalnost u VR slušalicama jer može omogućiti veću učinkovitost VR slušalica sa značajkama kao što su foveated renderiranje.

Smanjiti će se opterećenje i povećati trajanje baterije te će doći do povećanja razlučivosti zaslona i brzine „osvježavanja“. Eye Tribe novi softver nudi i metodu biometrijske autentifikacije te uključuje podršku za Face i Iris soluciju prepoznavanja.

Eye Tribe i njegovo novo rješenje praćenja pokreta oka za VR trebalo bi ponuditi na tržištu visoku točnost, nisku potrošnju energije i frame rate do 300 Hz.

Još iz kategorije

Najbolje Linux distribucije za početnike

Najbolje Linux distribucije za početnike

28.02.2020. komentiraj

Linux bazira svoje postojanje na otvorenosti i nudi sve na dlanu korisnicima, bez da traži novac za operativni sustav ili softver i sve što korisniku treba nalazi se online, u tzv. distrosima. Tamo će se pronaći sve najnovije verzije softvera, operativnog sustava, raznih alata, ali i svega što treba za poslovanje.

Prava osiguranika HZZO na privremenu nesposobnost za rad zbog pojave koronavirusa

Prava osiguranika HZZO na privremenu nesposobnost za rad zbog pojave koronavirusa

27.02.2020. komentiraj

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) su zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (2019nCov) izdali priopćenje o pravima osiguranika koji su privremeno nesposobni, odnosno spriječeni za rad jer su bili u kontaktu s oboljelima od koronavirusa ili su bili na područjima zahvaćenim epidemijom.

Microsoft osvježio Office aplikaciju za iOS i Android

Microsoft osvježio Office aplikaciju za iOS i Android

26.02.2020. komentiraj

Microsoft se konstantno trudi poboljšati Office mobilne aplikacije za iOS i Android operativne sustave, pa je tako 5. prosinca prošle godine pružio uvid u ono što je napokon i stiglo. Dakle, nova Office aplikacija za iOS i Android dostupna je.