Muškarci troše više od žena

Muškarci troše više od žena
Fotolia

Izašlo je novo istraživanje koje bi moglo uzdrmati uvjerenja koja su bila duboko u nama. I često smo se tim uvjerenjima smijali na kavi, zezali ljepši spol i malo ih gledali s podsmijehom. Muškarci nisu šopingholičari - to su žene. Po najnovijim istraživanjima taj zaključak je u potpunosti u krivu.

ESPN Research & Analytics istraživanje pokazalo je kako muškarci troše 39 % više od žena. Da, dobro ste to pročitali. Više troše, ne manje. Smatra se kako je trgovina oduvijek bila previše usmjerena na žene, no muškarci su ti koji u konačnici više potroše. Žene više razgledavaju, traže, kupe neku sitnicu, satima hodaju po centrima.

Muškarci imaju konkretni cilj i kada se za njega odluče ne žale novaca da ga ostvare. Najčešće se to radi o raznim „gadgetima“, elektronici i odjeći. Puno toga je promijenila i online kupovina gdje si muškarci mogu naručiti svoje omiljene igračke iz udobnosti naslonjača.

Po tom istraživanju ispada kako muškarci ne kompliciraju, znaju što hoće i spremni su odmah potrošiti. Žene važu svaku sitnicu, traže sniženja, vole puno toga isprobati prije nego nešto kupe i znaju odustati ako nisu 100 posto sigurne da je to ono pravo.