Muškarci imaju više nezgoda i češće gube pametne telefone

Muškarci imaju više nezgoda i češće gube pametne telefone
Fotolia

Prema istraživanju osiguravajuće tvrtke Protect Your Bubble, pojavom i dostupnošću sve više smartphone uređaja, povećava se rizik od oštećenja, krađe ili gubljenja uređaja. Tvrtka u izvješću navodi da su muškarci krivi za većinu izazvanih nezgoda, te da imaju 70 posto veče šanse da izgube smartphone uređaj u odnosu na žene.

Također muškarci imaju 57 posto veću vjerojatnost da će oštetiti uređaj u WC-u, dok više od 40 posto žena koje oštete uređaj, će teže to učiniti u kupaonici.

Kao najčešće mjesto gdje muškarci oštete svoj uređaj navedena je garaža, tj. preciznije prilaz garaži, drugo mjesto drži kupaonica, te ih slijede kuhinja, spavaća soba i dnevni boravak.

No, nisu uvijek vlasnici uređaja krivi za nezgode, pa tako istraživanje otkriva da su žene najčešće na meti kradljivaca smartphone uređaja. Kako su krađe smartphone uređaja postale velik problem, policija New Yorka počela je pratiti lokacije ukradenih iPhone uređaja putem jedinstvenih Apple identifikacijskih brojeva.

Najveću vjerojatnost da im smartphone uređaj bude ukraden ima Y generacija korisnika u koju spadaju korisnici starosti od 25 do 35 godina, dok skupina starosti od 35 do 44 godine ima veću vjerojatnost gubljenja uređaja.

Skupina korisnika od 18 do 24 godine najveći je krivac za oštećenja samih uređaja, te ima 16 posto veću vjerojatnost da će oštetiti zaslon ili zaliti uređaj tekućinom.

Square Trade je prošle jeseni izvijestio da su oštećenja iPhone uređaja američke korisnike koštala 5,9 milijardi dolara u više od pet godine otkako je predstavljen iPhone.