Muškarci imaju više nezgoda i češće gube pametne telefone

Muškarci imaju više nezgoda i češće gube pametne telefone

Foto: Fotolia

Prema istraživanju osiguravajuće tvrtke Protect Your Bubble, pojavom i dostupnošću sve više smartphone uređaja, povećava se rizik od oštećenja, krađe ili gubljenja uređaja. Tvrtka u izvješću navodi da su muškarci krivi za većinu izazvanih nezgoda, te da imaju 70 posto veče šanse da izgube smartphone uređaj u odnosu na žene.

Također muškarci imaju 57 posto veću vjerojatnost da će oštetiti uređaj u WC-u, dok više od 40 posto žena koje oštete uređaj, će teže to učiniti u kupaonici.

Kao najčešće mjesto gdje muškarci oštete svoj uređaj navedena je garaža, tj. preciznije prilaz garaži, drugo mjesto drži kupaonica, te ih slijede kuhinja, spavaća soba i dnevni boravak.

No, nisu uvijek vlasnici uređaja krivi za nezgode, pa tako istraživanje otkriva da su žene najčešće na meti kradljivaca smartphone uređaja. Kako su krađe smartphone uređaja postale velik problem, policija New Yorka počela je pratiti lokacije ukradenih iPhone uređaja putem jedinstvenih Apple identifikacijskih brojeva.

Najveću vjerojatnost da im smartphone uređaj bude ukraden ima Y generacija korisnika u koju spadaju korisnici starosti od 25 do 35 godina, dok skupina starosti od 35 do 44 godine ima veću vjerojatnost gubljenja uređaja.

Skupina korisnika od 18 do 24 godine najveći je krivac za oštećenja samih uređaja, te ima 16 posto veću vjerojatnost da će oštetiti zaslon ili zaliti uređaj tekućinom.

Square Trade je prošle jeseni izvijestio da su oštećenja iPhone uređaja američke korisnike koštala 5,9 milijardi dolara u više od pet godine otkako je predstavljen iPhone.

Još iz kategorije

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

20.08.2019. komentiraj

Jedna od vodećih hrvatskih ICT tvrtki Comping, ostvarila je  značajan uspjeh ostvarivši platinum status davatelja rješenja u Dell Technologies Partnerskom programu za 2019. godinu. Ulaskom u Dell Technologies Partnerski program, Comping svojim korisnicima sada može ponuditi još širu paletu bitnih infrastrukturnih rješenja kako bi izgradili svoju digitalnu budućnost, transformirali IT i zaštitili svoju najvažniju imovinu – informacije. Temeljem uspješno postavljenog plana, odnosno certificiranja te uspješnih prodajnih rezultata, Comping je ispunio sve preduvjete, ali i poslovne zahtjeve za dobivanjem jednog od najviših statusa.

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

20.08.2019. komentiraj

Grupa stručnjaka za politička pitanja Europske unije predložila je zabranu korištenja umjetne inteligencije u svrhu nadzora i “bodovanja pojedinaca” zato što smatraju kako to uključuje prikupljanje podataka građana, a tako nešto samo po sebi otvara pitanja etičnosti i morala.

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

20.08.2019. komentiraj

Zaljubljenici u video igre iznimno su odani i vjerni konzumenti jer strast prema igrama s godinama se samo povećava, a kako se povećava, tako je i interes za konzumaciju dalekosežniji, no brendovi to nikako ne prepoznaju pa ostaju “kratkih rukava”, a mogli bi uprihoditi podosta novca ukoliko bi im strategija bila adekvatna.