Muškarci imaju više nezgoda i češće gube pametne telefone

Muškarci imaju više nezgoda i češće gube pametne telefone

Foto: Fotolia

Prema istraživanju osiguravajuće tvrtke Protect Your Bubble, pojavom i dostupnošću sve više smartphone uređaja, povećava se rizik od oštećenja, krađe ili gubljenja uređaja. Tvrtka u izvješću navodi da su muškarci krivi za većinu izazvanih nezgoda, te da imaju 70 posto veče šanse da izgube smartphone uređaj u odnosu na žene.

Također muškarci imaju 57 posto veću vjerojatnost da će oštetiti uređaj u WC-u, dok više od 40 posto žena koje oštete uređaj, će teže to učiniti u kupaonici.

Kao najčešće mjesto gdje muškarci oštete svoj uređaj navedena je garaža, tj. preciznije prilaz garaži, drugo mjesto drži kupaonica, te ih slijede kuhinja, spavaća soba i dnevni boravak.

No, nisu uvijek vlasnici uređaja krivi za nezgode, pa tako istraživanje otkriva da su žene najčešće na meti kradljivaca smartphone uređaja. Kako su krađe smartphone uređaja postale velik problem, policija New Yorka počela je pratiti lokacije ukradenih iPhone uređaja putem jedinstvenih Apple identifikacijskih brojeva.

Najveću vjerojatnost da im smartphone uređaj bude ukraden ima Y generacija korisnika u koju spadaju korisnici starosti od 25 do 35 godina, dok skupina starosti od 35 do 44 godine ima veću vjerojatnost gubljenja uređaja.

Skupina korisnika od 18 do 24 godine najveći je krivac za oštećenja samih uređaja, te ima 16 posto veću vjerojatnost da će oštetiti zaslon ili zaliti uređaj tekućinom.

Square Trade je prošle jeseni izvijestio da su oštećenja iPhone uređaja američke korisnike koštala 5,9 milijardi dolara u više od pet godine otkako je predstavljen iPhone.

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.