SNAŽNA REAKCIJA

Musk napada oglašivače, proklinje ih zbog bojkota X-a

Musk napada oglašivače, proklinje ih zbog bojkota X-a
Depositphotos

Elon Musk napao je oglašivače koji su zaustavili potrošnju na njegovu kompaniju društvenih medija X. Inzistirao je da ne želi da se takve tvrtke vrate na platformu ako će biti ucijenjen.

Govoreći na The New York Times Dealbook Summitu, Musk se osvrnuo na nedavni egzodus velikih imena uključujući Apple, Comcast, IBM i The Walt Disney Company iz X-a, rekavši da će bojkot oglašavanja ubiti posao. “Ovo će znati svi na zemlji. Nestat ćemo i to će nestati zbog bojkota oglašivača.”

Međutim, u bikovskom prkosu, također je rekao: “Nadam se da će prestati. Nemojte se oglašavati. Ako će me netko pokušati ucijeniti reklamom, ucijeniti me novcem, j…. se. J…. se. Je li to jasno? Nadam se da jest.”

Komentari su naišli na šutnju publike summita, uključujući izvršnu direktoricu X-a Lindu Yaccarino, koja je kasnije branila Muska na platformi. Čini se da je Musk također istaknuo izvršnog direktora Disneyja Boba Igera, koji je ranije na istom događaju izjavio da ne želi biti povezan s milijarderom.

X je naišao na reakciju oglašivača nakon što se činilo da Musk podržava antisemitsku teoriju zavjere u objavi na platformi ranije ovog mjeseca. Tijekom intervjua, Musk se ispričao za svoju objavu o antisemitizmu, opisujući je kao možda jednu od najglupljih, ako ne i najglupljih stvari koje je ikada učinio na platformi.