Musk možda želi proizvoditi i pametne telefone

Musk možda želi proizvoditi i pametne telefone

Foto: DepositPhotos

Elon Musk je objavio da bi nevoljko krenuo u posao proizvodnje pametnih telefona ako bi se Twitter uklonio iz Appleovih i Googleovih trgovina aplikacijama. Različiti mediji nagađali su kako Apple i Google razmišljaju o odbacivanju Twittera zbog mogućih kršenja pravila vezanih uz distribuciju sadržaja ili bilo kakve buduće promjene u opcijama pretplate.

U posljednjoj nizu provokativnih poruka objavljenih na Twitteru otkako je prošlog mjeseca preuzeo tvrtku, Musk je istaknuo da će pribjeći proizvodnji svog mobilnog telefona ako se aplikacija ukloni iz službenih trgovina za uređaje temeljene na Appleu i Androidu. Odgovarajući na pitanje postavljeno putem platforme, rekao je: “Svakako se nadam da do toga neće doći, ali, da, ako nema drugog izbora, napravit ću alternativni telefon”.

Komentar je izazvao predvidljivu buru na platformi, izazvavši komentare oduševljenih obožavatelja i kritičara, a prenijelo ga je nekoliko globalnih novinskih kuća. Dok su ideju podržali neki online, velike tvrtke koje pokušavaju progurati alternativne operativne sustave imale su problema u prošlosti. Značajno, to uključuje Microsoft sa svojim sada nepostojećim Windows Phoneom i BlackBerry OS-om, koji se koristio u uređajima pod istim brendom prije nego što je napustio poslovanje s uređajima.

Još iz kategorije

Povećana potrošnja država na IT rješenja

Povećana potrošnja država na IT rješenja

28.01.2023.

Predviđa se da će svjetska državna IT potrošnja iznositi ukupno 588,9 milijardi dolara u 2023., što je povećanje od 6,8 posto u odnosu na 2022., prema Gartneru. “Vladine organizacije nastavljaju modernizirati naslijeđeni IT i ulagati u inicijative koje poboljšavaju pristup digitalnim uslugama budući da konstituenti sve više zahtijevaju iskustva koja su ekvivalentna online interakcijama s korisnicima u privatnom sektoru,” rekao je Daniel Snyder, direktor analitičara u Gartneru.

Infobip širi svoju konferenciju Infobip Shift i na SAD

Infobip širi svoju konferenciju Infobip Shift i na SAD

28.01.2023.

Infobip Shift, jedan od najvećih i najpopularnijih europskih događaja za razvojne programere, imat će svoje prvo izdanje u SAD-u u Miamiju, Florida, 23. svibnja 2023. Ovim će preseljenjem konferencija, isprva smještena u Hrvatskoj, napraviti sljedeći korak u svojim nastojanjima doprijeti i osnažiti globalnu zajednicu programera.

GSMA očekuje rast posjetitelja na MWC 2023 u Barceloni krajem veljače

GSMA očekuje rast posjetitelja na MWC 2023 u Barceloni krajem veljače

28.01.2023.

Čelnici GSMA predstavili su ključne teme za nadolazeći MWC23 u Barceloni. Novo izdanje najvećeg svjetskog sajma mobilnih tehnologija uključivat će obilje sadržaja o održivosti i prvi imerzivni prostor za pripovijedanje. MWC23 Barcelona traje od 27. veljače do 2. ožujka.