Musk možda želi proizvoditi i pametne telefone

Musk možda želi proizvoditi i pametne telefone
DepositPhotos

Elon Musk je objavio da bi nevoljko krenuo u posao proizvodnje pametnih telefona ako bi se Twitter uklonio iz Appleovih i Googleovih trgovina aplikacijama. Različiti mediji nagađali su kako Apple i Google razmišljaju o odbacivanju Twittera zbog mogućih kršenja pravila vezanih uz distribuciju sadržaja ili bilo kakve buduće promjene u opcijama pretplate.

U posljednjoj nizu provokativnih poruka objavljenih na Twitteru otkako je prošlog mjeseca preuzeo tvrtku, Musk je istaknuo da će pribjeći proizvodnji svog mobilnog telefona ako se aplikacija ukloni iz službenih trgovina za uređaje temeljene na Appleu i Androidu. Odgovarajući na pitanje postavljeno putem platforme, rekao je: “Svakako se nadam da do toga neće doći, ali, da, ako nema drugog izbora, napravit ću alternativni telefon“.

Komentar je izazvao predvidljivu buru na platformi, izazvavši komentare oduševljenih obožavatelja i kritičara, a prenijelo ga je nekoliko globalnih novinskih kuća. Dok su ideju podržali neki online, velike tvrtke koje pokušavaju progurati alternativne operativne sustave imale su problema u prošlosti. Značajno, to uključuje Microsoft sa svojim sada nepostojećim Windows Phoneom i BlackBerry OS-om, koji se koristio u uređajima pod istim brendom prije nego što je napustio poslovanje s uređajima.