Mozilla otkrila buduće planove za Firefox OS

Mozilla otkrila buduće planove za Firefox OS

Iz Mozille su otkrili svoje planove o tromjesečnom izdavanju novih funkcionalnosti koje će biti dostupne za partnere, zajedno s šestotjednim sigurnosnim nadogradnjama za prethodna dva izdanja.

U objavi na službenom Mozilla blogu navode da je ovo najagresivnija mobilna OS strategija za izdavanje noviteta, ali i da zahtjeva još neke sitne dorade. Firefox OS je u siječnju na CES-u 2013 najavljen kao low-cost konkurent Android operativnom sustavu.

Mozilla je otkrila da će novi Firefox operativni sustav biti dostupan na Keon i Peak pametnim telefonima, koje će programeri imati prilike testirati. Ranije ove godine, Mozilla je ponudila programerima besplatan Keon pametni telefon kako bi započeli s programiranjem i razvojem aplikacija za Firefox operativni sustav.

Novi brzi raspored izdavanja novih funkcionalnosti će se podudarati s Mozillinim vremenom izdavanja noviteta za desktop verziju Firefoxa te mobilnu verziju za Android u intervalima od mjesec i pol dana.

Korisnici Geeksphonea koji koristi Firefox OS sada mogu ručno nadograditi svoje uređaje na Firefox 1.1 verziju. Prema glasinama, nadogradnja smanjuje vrijeme pokretanja telefona, ispravlja neke greške, poboljšava navigaciju kroz izbornike i osigurava bolji prikaz.

Sony je također najavio početak proizvodnje pametnog telefona koji će koristiti Firefox operativni sustav.