Motorola redizajnirala logo, vidljiva poveznica sa Googleom

Motorola redizajnirala logo, vidljiva poveznica sa Googleom

Nakon duge šutnje i niza loših rezultata u poslovanju, Motorola Mobility odlučio je pokazati svoje novo ruho, u obliku novog loga! Logo je obilježen Googleovom minimalističkom estetikom i krugom boja koje ga zaokružuju, te stilizirano slovo M.

U usporedbi sa prijašnjim logom, primjećuje se da dizajneri nisu išli u smjeru potpunog brisanja svih asocijacija na stari logo. Slovo M je i dalje isto, samo što je sada ispunjeno sivom bojom, a oko njega je krug raznih boja koje asociraju na simbiozu sa Googleom. Iz ovog redizajna osjeti se da im je bitno da brand ostane prepoznatljiv za sve stare obožavatelje, ali i da privuče novu publiku.

Google je ipak odlučio pokazati i svoju povezanost sa tvrtkom, dodavši ispod Motorolinog slova „a Google Company“. Pod njihovim vodstvom, ovo bi mogao biti jedan mali korak u novom, zrelijem poglavlju Motoroline budućnosti, koja do sad nije izgledala obećavajuće.

Ova godina nije bila jedna od onih koje će se Motorola rado sjećati. Jaka konkurencija, restrukturiranje tvrtke, nedostatak inovacija i sama činjenica da nisu dulje vrijeme najavili novi uređaj doveli su Motorolu do ruba propasti.

No, čini se da bi ovaj, na prvi pogled nevažan potez, mogao dovesti i do nekih drugih promjena. Možda se uskoro najavi i novi uređaj, toliko očekivani, Motorola X?! U svakom slučaju, Motorola je odlučila pokazati da još živi i da nisu „bacili ručnik“.