Motorola Mobility širi proizvodnju na nosivu tehnologiju

Motorola Mobility širi proizvodnju na nosivu tehnologiju

Iz Motorola Mobilityja nedavno je objavljen oglas za posao višeg direktora industrijskog dizajna za nosivu tehnologiju. Oglas jasno ukazuje da se radi o Googleovom pokušaju da usmjeri svoje napore u ovakvu vrstu tehnologije.

Pozicija navedena o oglasu pokazuje kako će osoba trebati moći osigurati strateško vodstvo i prednjačenje u inovacijama, te osmisliti najbolju strategiju za stvaranje nove svjetske klase nosivog dizajna unutar Motorole.

Ovo, naime, ne bi trebalo izgledati kao veliko iznenađenje ako se uzme u obzir Google Glass projekt, ali i svi pametni satovi koji se spremaju lansirati na tržište od strane raznih proizvođača.

Nadalje, ponuda jasno ističe novu poziciju koja će biti usmjerena prema potrošačkom tržištu temeljenom na nekome od jezika. Primjerice, pojedinac će definirati strategiju dizajna koji sintetiziraju tehnologijske inovacije i korisničke potrebe, ali isto tako će osigurati da kreativno usmjerenje dizajna bude orijentirano isključivo prema potrebama budućih korisnika.

Vratimo li se u prošlost možemo se prisjetiti kako je Motorola Mobility proizveo MOTOACTV, odnosno uređaj koji se fokusira na fitness i bio je prilagođen Androidu. Za razliku od tada, u posljednje vrijeme istraživački tim Motorola Mobilityja s Reginom Dugan na čelu, potaknuo je tvrtku na korak naprijed. Dugan je uspjela prezentirati elektronsku provjeru tetovaža. Radi se doslovce o tankome sloju, odnosno tetovaži koja sadrži senzore i antene koja vaše tijelo pretvara u lozinku.

Sjetimo se samo komentara Googleovog Erica Schmidta koji je nedavno komentirao kako Motorola proizvodi jednu veoma zadivljujuću tehnologiju koju bi on najbolje opisao kao “telefoni-plus“.

Ovaj posljednji potez od strane Motorola Mobilityja zasigurno je vjeran pokazatelj kako je tvrtka spremna širiti svoj posao i na druge segmente tehnologija, ali isto tako beskompromisno zadati muke svojom kreativnošću konkurenciji na tržištu. Čemu ćemo vrlo vjerojatno imati prilike svjedočiti u skoroj budućnosti.