Moguć pad cijena tableta

Moguć pad cijena tableta

Foto: Fotolia

Čini se da prvi jeftiniji tablet oni cjenovno ispod ispod 100$ dolara nisu baš tako daleko, te da će Amazonovi, Asusovi i Googleovi proizvodi morati krenuti u jaču kampanju. U krugovima analitičara šuška se da proizvođači sve više koriste plastična postolja kako bi smanjili cijene.

Priliko nedavne posjete sajmu CeBIT u Hannoveru, najvećem svjetskom sajmu ICT-a, pokazalo se da je već moguće nabaviti tablete čija je cijena mnogo ispod 100 dolara, ali nažalost riječ je o kineskim proizvođačima ponekad i upitne kvalitete. Pritom treba napomenuti kako je riječ o cijenama koje vrijede samo ako se nabave uređaji u količinama od 3000 komada i više.

Plastična postolja za entry- level tablete trebala bi se usvojiti u  narednoj godini s ciljem smanjenja troškova proizvodnje i maloprodajne cijene, procjenjuju neki analitičari. Ipak, cijene nekih tableta mogu se spustiti na samo oko 99 američkih dolara te će se tek u drugoj polovici godine stvoriti mogućnost za smanjenje troškova zbog primjene plastičnih postolja.
Ovu vijest su  zasigurno objeručke dočekali proračuni Android tablet proizvođača, koji su se tijekom prošle godine jedva natjecali s Amazon Kindle Fireom po cijeni od 159 dolara i Google Nexus 7 po cijeni od 199 dolara.
Amazon i Google su bili u mogućnosti naplatiti manje za hardver, jer zarađuju značajne marže od prodaje digitalnih sadržaja, što jednostavno nije bilo po volji  Aceru, Asusu, Archosu, Samsungu, Sonyu i Toshibi.
Međutim, nedavna izvješća sugeriraju da se troškovi hardvera kod tableta neće moći značajno sniziti, a Amazon otkriva da je 99 dolara za Kindle Fire previše jeftino, čak i za njih. Izjavili su da su već na najnižoj mogućoj cijeni za svoj hardver.

Naravno veliki proizvođači poput Samsunga i poglavito Applea neće ciljati samo jeftini segment tableta nego i premium, tako da je sigurno da će na tržištu bti za svakoga ponešto i skupih i jeftinih tableta i treba onda procijeniti što vam se najviše isplati uzimajući u obzir omjer kvalitete i cijene.

Još iz kategorije

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

20.08.2019. komentiraj

Jedna od vodećih hrvatskih ICT tvrtki Comping, ostvarila je  značajan uspjeh ostvarivši platinum status davatelja rješenja u Dell Technologies Partnerskom programu za 2019. godinu. Ulaskom u Dell Technologies Partnerski program, Comping svojim korisnicima sada može ponuditi još širu paletu bitnih infrastrukturnih rješenja kako bi izgradili svoju digitalnu budućnost, transformirali IT i zaštitili svoju najvažniju imovinu – informacije. Temeljem uspješno postavljenog plana, odnosno certificiranja te uspješnih prodajnih rezultata, Comping je ispunio sve preduvjete, ali i poslovne zahtjeve za dobivanjem jednog od najviših statusa.

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

20.08.2019. komentiraj

Grupa stručnjaka za politička pitanja Europske unije predložila je zabranu korištenja umjetne inteligencije u svrhu nadzora i “bodovanja pojedinaca” zato što smatraju kako to uključuje prikupljanje podataka građana, a tako nešto samo po sebi otvara pitanja etičnosti i morala.

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

20.08.2019. komentiraj

Zaljubljenici u video igre iznimno su odani i vjerni konzumenti jer strast prema igrama s godinama se samo povećava, a kako se povećava, tako je i interes za konzumaciju dalekosežniji, no brendovi to nikako ne prepoznaju pa ostaju “kratkih rukava”, a mogli bi uprihoditi podosta novca ukoliko bi im strategija bila adekvatna.