Modernizacija proizvodnje u Impol-TLM-u

Modernizacija proizvodnje u Impol-TLM-u

Softverska tvrtka 8Sigma isporučila je Impol-TLM-u, regionalnom lideru u proizvodnji aluminija, napredno softversko rješenje MES (Manufacturing Execution System) što će uvelike doprinijeti modernizaciji i razvoju proizvodnih procesa u ovoj tvrtki koja, osim u Hrvatskoj, posluje u Sloveniji i Srbiji.

Uvođenje MES-a, dio je financijskog plana Impol-TLM-a, tvrtke u vlasništvu slovenskog Impola, koja zapošljava 2300 zaposlenika u proizvodnim pogonima u Slovenskoj Bistrici, Šibeniku te Sevojnu.

Zahvaljujući implementaciji ovog sustava, Impol-TLM će jednostavnije pratiti i kontrolirati proizvodne procese.  Naime, MES omogućava ranu detekciju problema u proizvodnji, prati povijest proizvoda i u stvarnom vremenu prikazuje rezultate proizvodnje. Zahvaljujući tome, postiže se veća produktivnost i ostvaruje željena kvaliteta proizvoda, što će u konačnici rezultirati povećanim zadovoljstvom krajnjih kupaca te rastom proizvodnje.

Prilikom uspješnog završetka projekta, direktor tvrtke 8Sigma Vladimir Lukić ističe kako su ponosni što je tvrtka poput Impol-TLM-a prepoznala njihov softver kao  kvalitetno rješenje koje će poboljšati proizvodne procese i omogućiti daljnji razvoj tvrtke.

„Softver MES razvili su vrsni ICT stručnjaci koji su svoje znanje i iskustvo stekli radeći za brojne ugledne međunarodne klijente. Ova platforma je primjenjiva u različitim tipovima industrijama. Prikupljanjem vrlo kompleksnih informacija menadžmentu omogućava kompletan uvid u proizvodne procese te mu pruža podršku u donošenju strateških poslovnih odluka.  Već tijekom implementacije MES-a bile su vidljive  pozitivne posljedice ove suradnje te sam siguran da će 8Sigma MES pomoći Impol-TLM-u u ostvarenju poslovnih ciljeva“, ističe Lukić.

Impol-TLM je implementacijom MES-a još jednom  potvrdio da se radi o ozbiljnoj kompaniji koja prati trendove u industriji aluminija.

Rukovoditelj proizvodnje u Impol-TLM Šime Bukić objašnjava kako su zahvaljujući suradnji sa stručnjacima iz tvrtke 8Sigma i implementaciji njihovog softverskog rješenja, značajno poboljšali najvažnije dijelove našeg proizvodnog procesa.

„MES-om smo dobili alat s kojim imamo brz i direktan uvid u sve bitne parametre i postignute rezultate pojedinih faza proizvodnje, a time i mogućnosti za poboljšanje kvalitete i povećanje produktivnosti, čime ćemo zasigurno povećati svoju konkurentnost na svjetskom tržištu aluminija i ojačati svoju poziciju vodećeg proizvođača u regiji“, zaključuje Bukić.