Mobilnost i IoT bit će glavne teme Bosch ConnectedWorld konferencije

Mobilnost i IoT bit će glavne teme Bosch ConnectedWorld konferencije

Internet stvari (IoT) iz temelja mijenja mobilnost, omogućuje razvoj pametnih kuhinja i povećava produktivnost tvornica. Ta i druga rješenja tvrtka Bosch predstavit će na konferenciji Bosch ConnectedWorld 2019. u Berlinu, 15. i 16. svibnja.

Među rješenjima za povezanu mobilnost njemačka će korporacija predstaviti brojna rješenja, između ostalih i Convenience Charging rješenje za integrirano punjenje i navigaciju vozačima električnih vozila. Ono nudi precizno predviđanje dosega, planiranje ruta koje u obzir uzima sve potrebne stanice za punjenje te jednostavno punjenje i plaćanje.

Među ostalim rješenjima za automobile budućnosti, bit će predstavljena i prijeko potrebna ažuriranja softvera iz podatkovnog oblaka kao i jedinica za upravljanje povezivosti za izravnu komunikaciju vozila sa svime. Bosch će također predstaviti sigurnosna rješenja za povezane automobile, brzu pomoć uz aplikaciju Vivatar, edukaciju djelatnika servisa uz pomoć virtualne stvarnosti, sustav za praćenje onečišćenja zraka i druga.

Mnogima će biti zanimljiva i rješenja za pametne domove. Kućanski aparati s uslugom Home Connect pomoću aplikacije korisnicima pružaju stalni pristup važnim informacijama. Korisnici takvih uređaja moći će uključivati ili isključivati uređaje, ali i odabirati programe, prilagođavati mjerače vremena, postavljati aparate u način rada za štednju energije i mnogo više. Tvrtka će ujedno predstaviti i svoja ulaganja u inovativne mlade tvrtke. BSH Startup Kitchen nova je jedinica čiji će tim tražiti novoosnovane tvrtke koje nude originalan i inovativan hardver i softver za tržište kućanskim aparatima ili Boschev odjel za proizvodnju i upravljanje.

Važan segment interneta stvari su i rješenja za industriju, odnosno za sve aspekte povezane proizvodnje. Među njima se ističu autonomni transportni sustavi, potom ViPAS sustav koji se temelji na umjetnoj inteligenciji za vizualnu kontrolu kvalitete, rješenja za 3D ispis za industrijske primjene, softverska rješenja za nadzor i povećanje učinkovitosti u proizvodnji, Elevator Cloud za nadziranje dizala. Nazočni će moći vidjeti i proizvode i rješenja za sve aspekte povezane poljoprivrede. Među njima će biti predstavljeni sustavi za pametno suzbijanje korova te za kontrolu broja bakterija u mlijeku pohranjenom u spremnicima.