Mobilnost i IoT bit će glavne teme Bosch ConnectedWorld konferencije

Mobilnost i IoT bit će glavne teme Bosch ConnectedWorld konferencije

Internet stvari (IoT) iz temelja mijenja mobilnost, omogućuje razvoj pametnih kuhinja i povećava produktivnost tvornica. Ta i druga rješenja tvrtka Bosch predstavit će na konferenciji Bosch ConnectedWorld 2019. u Berlinu, 15. i 16. svibnja.

Među rješenjima za povezanu mobilnost njemačka će korporacija predstaviti brojna rješenja, između ostalih i Convenience Charging rješenje za integrirano punjenje i navigaciju vozačima električnih vozila. Ono nudi precizno predviđanje dosega, planiranje ruta koje u obzir uzima sve potrebne stanice za punjenje te jednostavno punjenje i plaćanje.

Među ostalim rješenjima za automobile budućnosti, bit će predstavljena i prijeko potrebna ažuriranja softvera iz podatkovnog oblaka kao i jedinica za upravljanje povezivosti za izravnu komunikaciju vozila sa svime. Bosch će također predstaviti sigurnosna rješenja za povezane automobile, brzu pomoć uz aplikaciju Vivatar, edukaciju djelatnika servisa uz pomoć virtualne stvarnosti, sustav za praćenje onečišćenja zraka i druga.

Mnogima će biti zanimljiva i rješenja za pametne domove. Kućanski aparati s uslugom Home Connect pomoću aplikacije korisnicima pružaju stalni pristup važnim informacijama. Korisnici takvih uređaja moći će uključivati ili isključivati uređaje, ali i odabirati programe, prilagođavati mjerače vremena, postavljati aparate u način rada za štednju energije i mnogo više. Tvrtka će ujedno predstaviti i svoja ulaganja u inovativne mlade tvrtke. BSH Startup Kitchen nova je jedinica čiji će tim tražiti novoosnovane tvrtke koje nude originalan i inovativan hardver i softver za tržište kućanskim aparatima ili Boschev odjel za proizvodnju i upravljanje.

Važan segment interneta stvari su i rješenja za industriju, odnosno za sve aspekte povezane proizvodnje. Među njima se ističu autonomni transportni sustavi, potom ViPAS sustav koji se temelji na umjetnoj inteligenciji za vizualnu kontrolu kvalitete, rješenja za 3D ispis za industrijske primjene, softverska rješenja za nadzor i povećanje učinkovitosti u proizvodnji, Elevator Cloud za nadziranje dizala. Nazočni će moći vidjeti i proizvode i rješenja za sve aspekte povezane poljoprivrede. Među njima će biti predstavljeni sustavi za pametno suzbijanje korova te za kontrolu broja bakterija u mlijeku pohranjenom u spremnicima.

Još iz kategorije

Canon dobio pet EISA-inih nagrada za 2019.

Canon dobio pet EISA-inih nagrada za 2019.

17.08.2019. komentiraj

Canon Europe još je jednom prepoznat kao vodeća tvrtka u branši –udruženje European Imaging and Sound Association (Europsko udruženje za slikovne tehnologije i zvuk, EISA) dodijelilo mu je pet prestižnih nagrada. Titule za 2019. potvrđuju Canonovu nenadmašnu optičku izvrsnost i tradiciju, a konkretne nagrade osvojio je EOS RP, kao i  objektivi iz serija RF i EF. Od spektakularnog predstavljanja sustava EOS R u rujnu 2018. Canon je redefinirao granice fotografije dizajnirajući tijela i objektive koji proširuju mogućnosti snimanja fotografima amaterima i profesionalcima, što se odražava i u ovogodišnjim nagradama.

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

16.08.2019. komentiraj

Uloga knjižničara i informacijskih stručnjaka u promicanju i uspostavi pametnih društava u sklopu globalne digitalne preobrazbe, tema je Međunarodne konferencije IFLA CPDWL Satellite Meeting koja će 20. i 21. kolovoza u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu okupiti više od 160 sudionika iz svih krajeva svijeta.

Roboti će preuzeti desetke milijuna poslova i još više produbiti nejednakosti

Roboti će preuzeti desetke milijuna poslova i još više produbiti nejednakosti

15.08.2019. komentiraj

Roboti su realna prijetnja ljudima, u smislu poslova koje će obavljati, što pokazuje istraživanje provedeno od strane Sveučilišta Oxford. Naime, prema njemu, do 2030. godine bi roboti diljem svijeta trebali preuzeti oko 20 milijuna poslova u proizvodnim granama. Dakle, samo će se nastaviti trend koji je već sad započeo i ubrzavat će se s napretkom tehnologije.