Mobilni korisnici rade dvostruko više kupovina unutar aplikacija spram mobilnih webova

Mobilni korisnici rade dvostruko više kupovina unutar aplikacija spram mobilnih webova

Foto: DepositPhotos

S rastom mobilne ekonomije, raste i mobilna trgovina, zbog čega se predviđa da bi mogla već ove godine nadmašiti po broju transakciju e-trgovinu. Već to je dovoljan pokazatelj svakom brendu, većem i manjem, koliko je bitno napraviti zaokret u strategiji te se približiti mobilnim korisnicima, ipak spremnijima trošiti novac korištenjem svog uređaja, ali i korištenjem aplikacija.

Zato su one bitne, moraju biti jednostavne, pristupačne i stabilne. Ukratko, prošla su vremena rada na aplikaciji onako "reda radi", a stigla su vremena kad one moraju biti uistinu kvalitetne i odskakati od konkurencije koliko je god to moguće. No, ako nekome nije to bilo jasno već iz činjenice da korisnici mobilnih uređaja troše izniman novac, možda podaci o tome koliko ga troše kroz aplikacije bude brendovima dodatna motivacija.

U odnosu na 2017. godinu, surfanje korištenjem mobilnih uređaja povećalo se za 61 posto, a konzumenti su kroz aplikacije izveli 108 posto više kupovina tijekom blagdana nego u istom razdoblju godinu prije. Zanimljivo, 108 posto je i povećanje instaliranih aplikacija tijekom blagdana, što pokazuje volju potrošača da preuzimaju nove aplikacije.

Također, u odnosu na 2017., u prošloj godini potrošeno je 121 posto više novca tijekom blagdanskog razdoblja. Čak sedam od deset konzumenata tijekom blagdana bili su novi, oni koji prije nisu posezali za mobilnim kupovinama. Ujedno, od svih tih novih korisnika, trećina je učinila više od jedne kupovine, što znači da su se odlučili vratiti koristiti mobilne uređaje i aplikacije za njihovo uspješno obavljanje.

Nove generacije su stasale, zemlje u razvoju su se modernizirale, mobilna trgovina postala je dostupnija i najjednostavnija za kupovine, a aplikacije su čak i taj cijeli ekosustav uspjele učiniti još pristupačnijim, osobnijim i jednostavnijim.

Još iz kategorije

Ovog tjedna Osijek će ugostiti šesto izdanje PMIDayz

Ovog tjedna Osijek će ugostiti šesto izdanje PMIDayz

20.05.2019. komentiraj

U Osijeku se od 24. do 26. svibnja, održavaju šesti po redu PMIDayz, regionalna konferencija voditelja projekata. Događaj organiziraju udruga PMI Hrvatska i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Viber o propustima u WhatsAppu

Viber o propustima u WhatsAppu

20.05.2019. komentiraj

Pogreške i propuste konkurencije tvrtke često koriste kako bi istaknule prednosti vlastitih rješenja. Tako se po pitanju nedavnih kršenja privatnosti korisnika WhatsAppa službeno oglasio Rakuten Viber.

SAS Analytics Day održan i u Zagrebu

SAS Analytics Day održan i u Zagrebu

19.05.2019. komentiraj

Nakon Budimpešte, Beča, Bratislave, Praga i Beograda, konferencija SAS Analytics Day održana je i u Zagrebu. Na hrvatskom izdanju tog događaja okupilo se gotovo 200 sudionika.