Mobilni korisnici rade dvostruko više kupovina unutar aplikacija spram mobilnih webova

Mobilni korisnici rade dvostruko više kupovina unutar aplikacija spram mobilnih webova

Foto: DepositPhotos

S rastom mobilne ekonomije, raste i mobilna trgovina, zbog čega se predviđa da bi mogla već ove godine nadmašiti po broju transakciju e-trgovinu. Već to je dovoljan pokazatelj svakom brendu, većem i manjem, koliko je bitno napraviti zaokret u strategiji te se približiti mobilnim korisnicima, ipak spremnijima trošiti novac korištenjem svog uređaja, ali i korištenjem aplikacija.

Zato su one bitne, moraju biti jednostavne, pristupačne i stabilne. Ukratko, prošla su vremena rada na aplikaciji onako "reda radi", a stigla su vremena kad one moraju biti uistinu kvalitetne i odskakati od konkurencije koliko je god to moguće. No, ako nekome nije to bilo jasno već iz činjenice da korisnici mobilnih uređaja troše izniman novac, možda podaci o tome koliko ga troše kroz aplikacije bude brendovima dodatna motivacija.

U odnosu na 2017. godinu, surfanje korištenjem mobilnih uređaja povećalo se za 61 posto, a konzumenti su kroz aplikacije izveli 108 posto više kupovina tijekom blagdana nego u istom razdoblju godinu prije. Zanimljivo, 108 posto je i povećanje instaliranih aplikacija tijekom blagdana, što pokazuje volju potrošača da preuzimaju nove aplikacije.

Također, u odnosu na 2017., u prošloj godini potrošeno je 121 posto više novca tijekom blagdanskog razdoblja. Čak sedam od deset konzumenata tijekom blagdana bili su novi, oni koji prije nisu posezali za mobilnim kupovinama. Ujedno, od svih tih novih korisnika, trećina je učinila više od jedne kupovine, što znači da su se odlučili vratiti koristiti mobilne uređaje i aplikacije za njihovo uspješno obavljanje.

Nove generacije su stasale, zemlje u razvoju su se modernizirale, mobilna trgovina postala je dostupnija i najjednostavnija za kupovine, a aplikacije su čak i taj cijeli ekosustav uspjele učiniti još pristupačnijim, osobnijim i jednostavnijim.

Još iz kategorije

Analiza tržišta poslovnih putovanja u Hrvatskoj

Analiza tržišta poslovnih putovanja u Hrvatskoj

21.07.2019. komentiraj

Turistička agencija specijalizirana za poslovna putovanja PutujBolje i Ana Keglović Horvat iz AKH Consultinga, tijekom travnja su proveli istraživanje na uzorku od 250 poslovnih putnika iz 130 hrvatskih tvrtki koji zbog prirode posla putuju. Htjeli su doznati ide li popularizacija putovanja poslovnim osobama u prilog, koje su njihove navike i potrebe, te koji najčešći problemi i frustracije s kojima se susreću.

Inovacije su ključ uspjeha

Inovacije su ključ uspjeha

20.07.2019. komentiraj

Jedan od najvećih europskih pokretača inovacija na području održive energije, InnoEnergy, 3. i 4. listopada u Parizu održava „The Business Booster“ (TBB) kojim se želi potaknuti novi način promišljanja i uvesti humaniji pristup u proces tranzicije čiste energije te u fokus staviti prosperitet i kvalitetu života ljudi. Na prestižnom događaju u francuskoj prijestolnici sudjelovat će i hrvatska agro - tehnološka tvrtka iz sektora čiste tehnologije Hortilab, specijalizirana za inovativan in vitro uzgoj vrhunskog akvarijskog bilja.

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

19.07.2019. komentiraj

Huawei je najavio svoj InFocus natječaj za ovu godinu. On je podijeljen u šest kategorija od kojih je pet vezano uz fotografiju, dok je jedna posvećena video formatu. InFocus je namijenjen svim Huawei korisnicima koji mogu poslati svoje radove u jednoj od kategorija putem internetske stranice natječaja.