Mijenjačnice kriptovaluta se boje velikog kraha tržište, njih 88 posto želi regulaciju

Mijenjačnice kriptovaluta se boje velikog kraha tržište, njih 88 posto želi regulaciju

Foto: DepositPhotos

Kriptovalute prolaze poveće promjene u posljednje vrijeme jer jedan dio zajednice zagovara regulative, koje vide kao konačno rješenje u pokušaju da postanu konačni i legitimne. A drugi pak dio zajednice još uvijek zagovara temeljna načela, koja se protive regulativama i vide ih kao trenutak kad bi došlo do propasti. Samim time, stiglo je do podjele, koja ima smisla s obzirom da su mjenjačnice te koje žele regulative ispred svih.

Konkretnije, u anketi provedenoj od strane kompanije Mistertango, čak 88 mjenjačnica kriptovaluta želi regulative jer smatraju da će u suprotnom tržište propasti. Odnosno, došlo bi do propasti mjenjačnica, koje moraju "vrtjeti" novac, a to ne mogu bezbrižno ako uvijek postoji opasnost da će neka od kriptovaluta ponovno doći pod znak upitnika, kao i kompletno poslovanje u kriptovalutama, pa da se to odrazi na poslovanje tih mjenjačnica.

Ukratko, mjenjačnice i njihova bit jesu prvenstveno za ljude koji žele brz i efikasnu zaradu, nije im stalo do kriptovaluta kao takvih pa samim time ni do onoga što predstavljaju, a predstavljaju odgovor na tradicionalni centralizirani financijski sustav, u kojem posrednici određuju tok stvari i imaju najveći moć. Pritom se ponajviše misli na banke.

Ali, kako god bilo, 24 ispitane mjenjačnice iz Europe, Azije, južne Amerike i Oceanije misle drugačije. I to se ne može zanemariti s obzirom da na dnevnoj razini njihov promet iznosi u prosjeku stotinu milijuna američkih dolara. Zato je iznimno bitno pratiti kako razmišljaju ljudi koji ih vode.

Osim što ih spomenutih 88 posto želi regulacije iz razloga što ih vide nužnima za opstanak, 17 posto ih pak smatra da bi striktne regulative bile štetne. Dakle, zagovara se neka "zlatna sredina". Nije sve to nikakva tajna, samo je napokon "na papiru" i rasprave na tu temu dodatno će se zaoštriti u zajednici.

Još iz kategorije

Izazovi digitalnog doba predstavljeni na 22. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu

Izazovi digitalnog doba predstavljeni na 22. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu

20.10.2018. komentiraj

Digitalizacija više nije jedna od tema o kojima će se govoriti u budućnosti, već dio naše svakodnevice i modernog doba u kojem živimo. O izazovima i prilikama koje nam digitalno doba nudi, govori se ovih dana u Rapcu na 22. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koje već tradicionalno svake godine organizira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

JoomBoos priprema bogat program na najvećem YouTube spektaklu

JoomBoos priprema bogat program na najvećem YouTube spektaklu

20.10.2018. komentiraj

Totalni JoomBoos, najveći YouTube spektakl u regiji, na programu je u nedjelju 21. listopada, a objavljen je i cjelovit program. Na događaju kojim se obilježava treća godišnjica rada JoomBoosa sudjelovat će više od 60 najpopularnijih regionalnih i domaćih youtubera, a osim njih stiže i najslavniji britanski youtuber KSI.

Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

20.10.2018. komentiraj

U zagrebačkom Plaza Event Centru danas će se održati osamnaesto izdanje Fotosajma. Na tom, sada već tradicionalnom događaju, posjetitelji će imati prigodu vidjeti brojne novitete.