Mijenjačnice kriptovaluta se boje velikog kraha tržište, njih 88 posto želi regulaciju

Mijenjačnice kriptovaluta se boje velikog kraha tržište, njih 88 posto želi regulaciju

Foto: DepositPhotos

Kriptovalute prolaze poveće promjene u posljednje vrijeme jer jedan dio zajednice zagovara regulative, koje vide kao konačno rješenje u pokušaju da postanu konačni i legitimne. A drugi pak dio zajednice još uvijek zagovara temeljna načela, koja se protive regulativama i vide ih kao trenutak kad bi došlo do propasti. Samim time, stiglo je do podjele, koja ima smisla s obzirom da su mjenjačnice te koje žele regulative ispred svih.

Konkretnije, u anketi provedenoj od strane kompanije Mistertango, čak 88 mjenjačnica kriptovaluta želi regulative jer smatraju da će u suprotnom tržište propasti. Odnosno, došlo bi do propasti mjenjačnica, koje moraju "vrtjeti" novac, a to ne mogu bezbrižno ako uvijek postoji opasnost da će neka od kriptovaluta ponovno doći pod znak upitnika, kao i kompletno poslovanje u kriptovalutama, pa da se to odrazi na poslovanje tih mjenjačnica.

Ukratko, mjenjačnice i njihova bit jesu prvenstveno za ljude koji žele brz i efikasnu zaradu, nije im stalo do kriptovaluta kao takvih pa samim time ni do onoga što predstavljaju, a predstavljaju odgovor na tradicionalni centralizirani financijski sustav, u kojem posrednici određuju tok stvari i imaju najveći moć. Pritom se ponajviše misli na banke.

Ali, kako god bilo, 24 ispitane mjenjačnice iz Europe, Azije, južne Amerike i Oceanije misle drugačije. I to se ne može zanemariti s obzirom da na dnevnoj razini njihov promet iznosi u prosjeku stotinu milijuna američkih dolara. Zato je iznimno bitno pratiti kako razmišljaju ljudi koji ih vode.

Osim što ih spomenutih 88 posto želi regulacije iz razloga što ih vide nužnima za opstanak, 17 posto ih pak smatra da bi striktne regulative bile štetne. Dakle, zagovara se neka "zlatna sredina". Nije sve to nikakva tajna, samo je napokon "na papiru" i rasprave na tu temu dodatno će se zaoštriti u zajednici.

Još iz kategorije

Broj odbijenih aplikacija u Play Storeu porastao za 55 posto, suspenzija je više za čak 66 posto

Broj odbijenih aplikacija u Play Storeu porastao za 55 posto, suspenzija je više za čak 66 posto

17.02.2019. komentiraj

Google je na svom Play Storeu postrožio kriterije postavljanja aplikacija u prošloj godini, što se itekako osjetilo jer u odnosu na 2017. je 55 posto više odbijenica developerima. U porastu su i suspenzije aplikacija, na godišnjoj razini za više od 66 posto, što potvrđuje da Google nema milosti prema onima koji se ne pridržavaju sad već podosta rigoroznih pravila.

Modernizacija proizvodnje u Impol-TLM-u

Modernizacija proizvodnje u Impol-TLM-u

17.02.2019. komentiraj

Softverska tvrtka 8Sigma isporučila je Impol-TLM-u, regionalnom lideru u proizvodnji aluminija, napredno softversko rješenje MES (Manufacturing Execution System) što će uvelike doprinijeti modernizaciji i razvoju proizvodnih procesa u ovoj tvrtki koja, osim u Hrvatskoj, posluje u Sloveniji i Srbiji.

I u 2018. godini povećana vrijednost robne razmjene EU

I u 2018. godini povećana vrijednost robne razmjene EU

17.02.2019. komentiraj

Prema danas objavljenim privremenim podacima Eurostata, ukupna vrijednost robne razmjene EU s ostatkom svijeta povećana je u prošloj godini za 5,3%, osjetno manje nego u prethodnoj godini kada je povećana za 8,0%. Pritom je vrijednost robnog izvoza povećana za 4,0%, a uvoza za 6,5%, što je dovelo do negativnog salda te razmjene u visini od 22,6 milijardi eura.