Mijenjačnice kriptovaluta se boje velikog kraha tržište, njih 88 posto želi regulaciju

Mijenjačnice kriptovaluta se boje velikog kraha tržište, njih 88 posto želi regulaciju

Foto: DepositPhotos

Kriptovalute prolaze poveće promjene u posljednje vrijeme jer jedan dio zajednice zagovara regulative, koje vide kao konačno rješenje u pokušaju da postanu konačni i legitimne. A drugi pak dio zajednice još uvijek zagovara temeljna načela, koja se protive regulativama i vide ih kao trenutak kad bi došlo do propasti. Samim time, stiglo je do podjele, koja ima smisla s obzirom da su mjenjačnice te koje žele regulative ispred svih.

Konkretnije, u anketi provedenoj od strane kompanije Mistertango, čak 88 mjenjačnica kriptovaluta želi regulative jer smatraju da će u suprotnom tržište propasti. Odnosno, došlo bi do propasti mjenjačnica, koje moraju "vrtjeti" novac, a to ne mogu bezbrižno ako uvijek postoji opasnost da će neka od kriptovaluta ponovno doći pod znak upitnika, kao i kompletno poslovanje u kriptovalutama, pa da se to odrazi na poslovanje tih mjenjačnica.

Ukratko, mjenjačnice i njihova bit jesu prvenstveno za ljude koji žele brz i efikasnu zaradu, nije im stalo do kriptovaluta kao takvih pa samim time ni do onoga što predstavljaju, a predstavljaju odgovor na tradicionalni centralizirani financijski sustav, u kojem posrednici određuju tok stvari i imaju najveći moć. Pritom se ponajviše misli na banke.

Ali, kako god bilo, 24 ispitane mjenjačnice iz Europe, Azije, južne Amerike i Oceanije misle drugačije. I to se ne može zanemariti s obzirom da na dnevnoj razini njihov promet iznosi u prosjeku stotinu milijuna američkih dolara. Zato je iznimno bitno pratiti kako razmišljaju ljudi koji ih vode.

Osim što ih spomenutih 88 posto želi regulacije iz razloga što ih vide nužnima za opstanak, 17 posto ih pak smatra da bi striktne regulative bile štetne. Dakle, zagovara se neka "zlatna sredina". Nije sve to nikakva tajna, samo je napokon "na papiru" i rasprave na tu temu dodatno će se zaoštriti u zajednici.

Još iz kategorije

Otvorene su prijave za Startup Factory predakceleracijski program

Otvorene su prijave za Startup Factory predakceleracijski program

21.08.2018. komentiraj

Startup Factory kreće s novim, trećim, ciklusom predakceleracijskog programa. Startupe očekuje intenzivna edukacija, pomoć vrhunskih mentora, ZICER-ova poticajna infrastruktura i promocijska podrška.

Windows 10 Mail konačno dobiva mogućnost crtanja po porukama

Windows 10 Mail konačno dobiva mogućnost crtanja po porukama

20.08.2018. komentiraj

Microsoft konstantno unapređuje Windows 10 operativni sustav te alate i usluge koji se vežu uz njega. A posljednji predstavljeni novitet jest onaj za Mail aplikaciju, koja dobiva „tintu“ pa uz tu mogućnost korisnici mogu unutar e-mail poruka postaviti svoje potpise koji izgledaju kao na papiru.

Algebra preuzela vodstvo na rang listi privatnih veleučilišta i visokih škola

Algebra preuzela vodstvo na rang listi privatnih veleučilišta i visokih škola

20.08.2018. komentiraj

U novu će akademsku godinu, sudeći po rezultatima upisa na ljetnom upisnom roku i iskazanim trendovima, Visoko učilište Algebra po prvi puta ući s više od 300 upisanih brucoša na svojim digitalnim studijima: na studij digitalnog marketinga upisano je 10 posto više studenata, a na studije primijenjenog računarstva ukupno 30 posto više studenata nego prilikom upisa u prošlu akademsku godinu.